Det nye forumet finner du her

Tilbake til: IT og kommunikasjon
Innlegg av: LarsBrnd (12.03.18 10:42 ), lest 1296 ganger
Ticker: IDEX
Endret: 12.03.18 11:04

BørsXtra: Storeier i Thin/Idex sliter, Hydro, anbefalinger

BørsXtra fra Xtrainvestor 12.mars:

IDEX/THIN FILM: Den britiske stjerneforvalteren Neil Woodford har satset godt over milliarden på Thinfilm og Idex. Ifølge Financial Times flykter andelseierne og Woodford risikerer å måtte kvitte seg med aksjer. Woodford har i uvanlig stor grad valgt å satse på mange små og relativt lite likvide plasseringer og har blant annet puttet mange milliarder pund i unoterte aksjer. Det høye uttrekket av kapital har gjort at finansmiljøet i Storbritannia spør seg om Woodford må kvitte seg med aksjer for å holde tritt med de høye utbetalingene. Til sammen har Woodford investert flere hundre millioner kroner både Idex og Thinfilm de seneste årene, noe som har gitt fondene hans aksjer for 437 millioner kroner i Thinfilm og 677 millioner kroner i Idex. Iht siste flagging eier Woodford-fond drøye over 25% av begge selskapene. (Finansavisen)

BERGEN GROUP: Norne øker kursmålet til NOK 2,80 (2,60) – opprettholder kjøpsanbefaling. Selskapet har nylig meldt om to oppkjøp og Norne antar at Bergen må hente inn NOK 30 mill via emisjon.

DOVRE-PORTEFØLJEN: Stig Myrseth tar inn Avance Gas i sin Dovre-portefølje. Ut går Bank Norwegian.

UKEPORTEFØLJER: SP1M tar ut BW LPG og GOGL. DNB Markets tar ut Statoil og inn kommer Selvaag Bolig.

SAUDI ARAMCO: Britiske byråkrater har blitt varslet av sine saudi-arabiske likemenn om at Saudi-Aramcos IPO vil bli forsinket og neppe gjennomført i 2018. IPO’en vil bli verdens største og var forventet i år. Saudiske myndigheter ønsker å selge 5% av selskapet i IPO’en og forsinkelsen kommer som følge av at man sliter med å oppnå verdisettingen som de saudiske myndighetene ønsker.

HYDRO: Hydro bekrefter nå at det har hatt en rekke utslipp fra Alunorte-anlegget i Brasil. Alunorte, der Hydro er majoritetseier, er verdens største aluminaraffineri med en kapasitet på mer enn 6 millioner tonn per år. Utslippene ble gjort med overlegg og uten lisens. Hydro har så langt fastholdt at det ikke er bevist at utslipp fra deres enorme fabrikk er årsaken til forurensingen, men innrømmer nå at det har vært utslipp fra fabrikken. – Vi kan bekrefte at det har vært et kontrollert utslipp fra Canal Velho, som ligger ved siden av rense­anlegget inne på raffineriområdet. Det skriver informasjonsdirektør i Hydro, Halvor Molland, i en epost til DN søndag ettermiddag norsk tid. – Dette ble gjort for å avlaste renseanlegget, som var under stort press på grunn av regnet. Det ble gjort uten lisens, sier Molland. (Dagens Næringsliv)

OCEANTEAM: Selskapet melder om at de må utsette den ekstraordinære generalforsamlingen som bl.a. skulle beslutte fusjon mellom det norske morselskapet og dets nederlandske datterselskap der sistnevnte skulle være overtagende enhet. Årsaken? Selskapet har ikke penger til rettidig å betale rådgiverne som skulle hjelpe til med fusjonsdokumentasjonen. Det finnes cash i selskapets skipseiende datterselskap, men långiverne i disse tillater p.t. ikke at penger overføres til morselskapet. Oceanteam antar at de likevel skal få tilgang til midler slik at prosessen kun forsinkes med to til tre uker.

BITCOIN/PAYPAL: 1. mars sendte betalingstjenesten Paypal inn patentsøknad på en teknologi som skal gjøre bitcoin både mulig og mer attraktivt å bruke som betalingsmiddel.Søknaden beskriver en tjeneste som skal redusere transaksjonshastigheten ved å eliminere den tidkrevende verifiseringen av kundens betaling, og slik løse opp i den ene, store ulempen som hindrer praktisk bruk av bitcoin og andre kryptovalutaer som betalingsmiddel blant folk flest, nemlig den trege transaksjonshastigheten. I dag tar det i gjennomsnitt 10 minutter eller mer å verifisere en betaling i bitcoin. Det er rett og slett for mye for moderne nettshopperes tålmodighet, og fører til stort frafall. Paypal vil eliminere denne behandlingstiden helt, så transaksjonen kan skje umiddelbart.

INVESTORPITCH: Bli medlem av vår InvestorPitch kanal på Xtrainvestor https://chat.xtrainvestor.com/channel/investorpitch-norge og/eller vår InvestorPitch Norge gruppe på Facebook https://www.facebook.com/groups/InvestorpitchNorge/ for å få tilgang til spennende investeringsmuligheter i unoterte bedrifter. Første selskap som fikk benytte seg av plattformen, Bizbot, meldte forrige uke om vellykket emisjon.
Innlegg av: Reserven (12.03.18 18:21 ), lest 731 ganger
Ticker: IDEX
Endret: 12.03.18 18:22

RE^1: Drittjournalistikk fra første til siste bokstav

Helt typisk møkka Xtrainvestor. Alt de skriver om IDEX og THIN, er 100% ren avskrift av en 3 siders artikkel i dagens FA.

Og det FA skriver, har de klippet og limt fra Financial Times (FT) med en bevisst negativ vinkling, ved å utelate fakta som at dette har vært kjent i nesten 1 år (FT har skrevet om det flere ganger), og at alle Woodford fondene til sammen har investert langt UNDER 1% av kapitalen i IDEX og THIN. Slik at sannsynligheten for at Woodford må selge seg (betydelig) ned i IDEX og/eller THIN er forsvinnende liten.
Innlegg av: LarsBrnd (12.03.18 21:52 ), lest 650 ganger
Ticker: IDEX

RE^1: BørsXtra: Storeier i Thin/Idex sliter, Hydro, anbefalinger

BørsXtra er normalt en rapport der vi tar inn endrede kursmål/anbefalinger fra meglerhus og gjerne artikler fra media som vi tror kan bevege kursene samme dag. Så den skal i utgangspunktet helt rett være en avskrift - eller oppsummering om du vil - av slikt stoff.
FT kom med en ny artikkel om spekulasjoner om uttak fra Woodford-fond i går og jeg antar at det er dette Finansavisen tok tak i. Men tanke på kursutviklingen i begge utover dagen tror jeg ikke våre medlemmer + abonnentene på BørsXtra som får lest dette først syntes det var så dumt at de ble gjort oppmerksom på artikkelen.
Innlegg av: bullokse (12.03.18 22:47 ), lest 622 ganger
Ticker: IDEX

RE^1: BørsXtra: Storeier i Thin/Idex sliter, Hydro, anbefalinger

LarsBrnd, dette er søppel fra BørsXtra sin side. Dere kan ikke bare skrive at dere gjengir analyser og artikler uten å vurdere innholdet i de samme. Har du ikke vurdert at dere har et redaktøransvar? Gunnar Stavrum kjenner nok til det. Hele artikkelen i FA har som formål å spre frykt for at her kan det bli tvangssalg på børs av Thin og Idex. Når vi vet at W Equity Income Fund kun kan ha 10% i unoterte aksjer, så bør dere se at dette er en søppelreportasje. Som dere finner for godt å gjengi. De 10 største posisjonene i fondet veier ca 40% av porteføljen,og er preget av store, internasjonale selskap med likvide aksjer. Thin og Idex veier ca 0,5% av porteføljen. Hvor stor tror du risikoen er for at Woodfort dumper Thin og Idex som er hele basis for artikkelen? Jeg tenkte at du ikke hadde vurdert det. Dette er søppel fra BørsXtra sin side og er faktisk på grensen til å være misvisende informasjon for å påvirke kursbildet. Og du kjenner kanskje til at det er forbudt? Gunnar Stavrum kjenner nok til det.
Innlegg av: LarsBrnd (12.03.18 22:57 ), lest 619 ganger
Ticker: IDEX

RE^1: BørsXtra: Storeier i Thin/Idex sliter, Hydro, anbefalinger

Som nevnt - vi antok at artikkelen i Finansavisen kunne påvirke kursene i dag og at våre medlemmer/BørsXtra-abonnementer gjerne ville ha kunnskap om den.
Det er ikke vår oppgave å ettergå medienes korrekthet (så sant det ikke er åpenbare feil som vi registrerer) på samme måte som vi ikke gjør egne vurderinger av meglerhusenes kursmål og anbefalinger.
Don't shoot the messenger...
Innlegg av: RHjul (12.03.18 23:14 ), lest 592 ganger
Ticker: IDEX

RE^1: BørsXtra: Storeier i Thin/Idex sliter, Hydro, anbefalinger**********************
Dette er søppel
**********************

INVESTORPITCH: Bli medlem av vår InvestorPitch kanal på Xtrainvestor https://chat.xtrainvestor.com/channel/investorpitch-norge og/eller vår InvestorPitch Norge gruppe på Facebook https://www.facebook.com/groups/InvestorpitchNorge/ for å få tilgang til spennende investeringsmuligheter i unoterte bedrifter. Første selskap som fikk benytte seg av plattformen, Bizbot, meldte forrige uke om vellykket emisjon.
Innlegg av: bullokse (12.03.18 23:33 ), lest 584 ganger
Ticker: IDEX

RE^1: BørsXtra: Storeier i Thin/Idex sliter, Hydro, anbefalinger


LarsBrnd. D'ont shoot the messenger? Poenget her er at hele budskapet er feil, og det har du/dere ansvar for å vurdere. Har du i det hele tatt lest artikkelen i FT som FA-artikkelen er basert på? Siste avsnitt i artikkelen i FA inneholder bla denne frasen: "Dersom Woodford begynner å selge aksjer i de norske teknologiselskapene, kan det bli en tung periode for aksjonærene også fremover". Som jeg skrev i mitt forrige innlegg er det nærmest utenkelig at det er det som kommer til å skje. Men du skryter av at dere har vært med å påvirke kursen i negativ forstand. Kursmanipulering. Basert på en feilaktig artikkel. Søppel, og sannsynligvis brudd på verdipapirloven.
Innlegg av: Reserven (13.03.18 00:46 ), lest 605 ganger
Ticker: IDEX
Endret: 13.03.18 01:09

RE^1: Drittjournalistikk fra første til siste bokstav

 
Her originalartikkelen i FA 12.03.2018:
http://bit.ly/2018-03-12__FA_19_22-23__Krise_for_IDEX-_og_THIN-aksjonær

Har i FA artikkelen med oransje merket det som i Xtrainvestors BørsXtra
http://preview.mailerlite.com/o4d5k3/845402192436269594/d3b8
er ren avskrift av FA artikkelen.
Med Blått merket det avsnittet som Xtrainvestor har trukket sammen til:
"Iht siste flagging eier Woodford-fond drøye over 25% av begge selskapene."


HER FT artikkelen som FA artikkelen bygger på:
http://bit.ly/2018-03-11__FT__Woodford-sold-AJ-Bell-stake-on-eve-of-IPO-announcement

Leser en den, ser en at 99,9% av den 100% bevist negativ vinklede møkka Henrik Charlesen (norges desidert dårligste journalist, knepent foran Lars Tore Brandeggen) har diktet opp, er fri fantasi uten rot i FT artikkelen. Charlesen utelater f.eks. bevisst å nevne at en talsperson for Woodford presiserer at Woodford overhodet ikke har hatt noen som helst problemer med å løse inn fondsandeler, selv til store andelseiere som Jupiter og Aviva.


Hadde Xtrainvestor gjengitt FA og FT artiklene i sin HELHET, kunne LarsBrnd (Lars Tore Brandeggen?) ha sagt at Xtrainvestor er budbringeren. Men Xtrainvestor gjør sitt eget, mest mulig negativ vinklede, utdrag av FA artikkelen UTEN å sjekke hvordan den gjengir kilden sin, FT artikkelen.

Xtrainvestor har da et eget redaksjonelt ansvar som de må stå til ansvar for. Å påstå noe annet er enda mer bullshit enn den Mardia og Sutija klarer å lire av seg.


BørsXtra 12.03.2018 omtaler følgende 11 selskaper notert på OSE:
IDEX, THIN, BERGEN, AVANCE, NOFI, BWLPG, GOGL, STL, SBO, NHY og OTS.

En ting er at Xtrainvestor sprer dritt i BørsXtra BLEKKA si, noe helt annet er at LarsBrnd (Lars Tore Brandeggen?) av de 11 selskapene notert på OSE, som BørsXtra 12.03.2018 omtaler, kynisk velger å KUN poste BørsXtra dritten på   N Y E   IDEX og THIN tråder:
http://forum.hegnar.no/thread.asp?id=2427683
https://nytt.forum.hegnar.no/thread/3705/view/45736

Det, sammen med at LarsBrnd skryter av at Xtrainvestor har vært med å påvirke IDEX og THIN kursen negativt, kan helt klart sees som at Xtrainvestor helt bevisst har forsøkt seg på kursmanipulasjon av IDEX og THIN kursen (i egen interesse?) som er et soleklart brudd på verdipapirloven!
 
Innlegg av: RHjul (13.03.18 01:49 ), lest 550 ganger
Ticker: IDEX

RE^1: BørsXtra: Storeier i Thin/Idex sliter, Hydro, anbefalinger


http://www.mynewsdesk.com/ie/contact_people/lars-t-brandeggen-8432
Innlegg av: bullokse (13.03.18 08:21 ), lest 482 ganger
Ticker: IDEX

RE^1: BørsXtra: Storeier i Thin/Idex sliter, Hydro, anbefalinger

Godt summert Reserven.
Innlegg av: LarsBrnd (13.03.18 08:35 ), lest 482 ganger
Ticker: IDEX

RE^1: BørsXtra: Storeier i Thin/Idex sliter, Hydro, anbefalinger

Xtrainvestor er altså ingen journalistisk blekke med redaktør. Det er en publiseringsplattform - sosialt nettverk - der enhver kan være sin egen redaktør og selv må ta ansvar for hva man skriver. Vi prøver å sammenstille BørsXtra ut fra nye anbefalinger medlemmene får rede på samt interessante artikler/nyheter.
At vi skulle bidra til kursmanipulasjon for å fortelle om en artikkel i Finansavisen er selvsagt helt feil. Det samme kunne man da sagt om enhver skribent her inne på HO som nevner likeartede artikler. Eller hver gang vi eller andre nevner nye analyser fra meglerhus.
Innlegg av: bullokse (13.03.18 08:39 ), lest 476 ganger
Ticker: IDEX

RE^1: BørsXtra: Storeier i Thin/Idex sliter, Hydro, anbefalinger

Og det er ikke første gang Lars Tore Brandeggen planter informasjon for å påvirke kursen. Han er tydeligvis ikke så nøye på det:

"Privatinvestor og tidligere analytiker Lars T. Brandeggen (42) var en av de anonyme brukerne som DN siterte igår. Han bekrefter at han bevisst brukte forumet til å drive opp kursen etter først å ha sikret seg Borgestad-aksjer. - Jeg ville jo at kursen skulle gå opp når jeg først hadde kjøpt, derfor skrev jeg på forumet, sier Brandeggen til DN."

https://www.dn.no/nyheter/2007/07/27/innrommer-chat-for-a-lofte-kursen
Innlegg av: tynnslitt (13.03.18 08:55 ), lest 443 ganger
Ticker: IDEX

RE^1: BørsXtra: Storeier i Thin/Idex sliter, Hydro, anbefalinger

Han er ikke annet enn en useriøs tulling.
Innlegg av: Fuselmannen (13.03.18 12:22 ), lest 354 ganger
Ticker: IDEX
Endret: 13.03.18 12:24

RE^1:

Innlegg av: Reserven (13.03.18 12:41 ), lest 377 ganger
Ticker: IDEX
Endret: 13.03.18 12:51

RE^1: Xtrainvestor forsøk på kursmanipulasjon for egen vinning?

 
Som Xtrainvestor medlem, får jeg BørsXtra, Xtrainvestor medlemsinformasjon og annet fra Xtrainvestor direkte på e-post.
I e-postene med "generell medlemsinformasjon" skryter Xtrainvestor uhemmet av hvor mange tusen medlemmer de har, følgere på FB, og av hvor mange hundre Xtrainvestor medlemmer som er logget inn og samtidig aktive på Xtrainvestors forskjellige plattformer, chatter og andre kanaler.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
I flere Xtrainvestor e-poster skrytes det også av at ledelsen i Xtrainvestor ser at det de skriver i BørsXtra helt klart påvirker kursen til de i BørsXtra omtalte aksjene. Det vil si at ledelsen i Xtrainvestor er fullstendig klar over at det de publiserer har påvirkningskraft, og kan brukes til forsøk på straffbar kursmanipulasjon.
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

For FA abonnenter, og da også for ledelsen i Xtrainvestor, var "KRISE FOR IDEX- OG THINFILM-AKSJONÆR, Honningkrukken slår sprekker" artikkelen i FA 12.03.2018, online tilgjengelig fra ca 21:00 søndag 11.03.2018, dvs i 12 timer før børsen åpnet 09:00 mandag 12.03.2018.

Interessant at BørsXtra 12.03.2018 først ble sendt ut 10:23. Av de 11 på OSE noterte selskapene omtalt i BørsXtra 12.03.2018, valgte Xtrainvestor medarbeider LarsBrnd UTELUKKENDE å poste BørsXtra 12.03.2018 på   N Y E   IDEX og THIN HO-forum tråder, hhv 10:42 og 10:44. IKKE på HO-forum trådene for noen av de 9 andre OSE noterte selskapene omtalt i BørsXtra 12.03.2018.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Denne 1,5 timer forsinkelsen gir LarsBrnd, og eventuelt andre i Xtrainvestor, god tid til å posisjonere seg i markedet - FØR en sender ut det en er 100% klar over, er informasjon egnet for straffbar kursmanipulasjon.
<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Ser en på HO postene til LarsBrnd
•    http://forum.hegnar.no/brukerinfo.asp?userid=123117
•    https://nytt.forum.hegnar.no/user/123117/view
er dette et helt klart og REGELMESSIG mønster.

Her lukter det lang vei forsøk på OFTE, GJENTATT og REGELMESSIG kursmanipulasjon for egen vinning. Som forteller at seriøsiteten til Xtrainvestor i beste fall er på nivå med seriøsiteten til anonyme og tvilsomme lurendreier "aksjetjenester" som aksjeanalyser.com og investing24h.com

Nå er det bare å skrive til rette instanser (OSEs markedsovervåkning og Økokrim) og be dem undersøke om Xtrainvestor medarbeider LarsBrnd, og andre Xtrainvestor medarbeidere, regelmessig posisjonerer seg i markedet RETT FØR de gjennom BørsXtra og NYE selektive HO-tråder sender ut det de er 100% klar over er informasjon egnet for straffbar kursmanipulasjon.
 
Innlegg av: LarsBrnd (13.03.18 14:59 ), lest 297 ganger
Ticker: IDEX

RE^1: BørsXtra: Storeier i Thin/Idex sliter, Hydro, anbefalinger

Ja! Det bør du absolutt snakke med Stock watch på børsen om!
Og igjen - til de som blir forvirret av journalistpratet - Xtrainvestor.com er en plattform for alle investeringsinteresserte der medlemmene skriver kommentarer eller legger opp filer. Plattformen har følgelig null syn på noe som helst.
BørsXtra er en slags meta morgenrapport der vi plukker ut nye anbefalinger fra meglerhus og relevante nyheter fra media - dvs en sammenstilling av saker som allerede er publisert men som mange kanskje ikke har fått med seg. Og det er fritt valg om man vil ta del av den eller ikke :)