Det nye forumet finner du her

Tilbake til: Olje og energi
Innlegg av: mtaksje (13.02.18 11:08 ), lest 315 ganger
Ticker: QEC

Minner om denne fra september.Utkastet til reguleringer

Quebecs vannkilder åpner for oljeselskaper
[Home] [Selskapet] [Environment]
Oljeselskaper vil kunne utføre letingarbeid i innsjøene og elvene i Quebec.
Couillard-regjeringen har besluttet å åpne innsjøene og elvene i Quebec til olje- og gassutforsknings- og utnyttelsesprosjekter. Boring i vann, men også de i det terrestriske miljøet, kan også utføres med bruddoperasjoner, nær bebodde områder, skoler, beskyttede områder og nasjonalparker
Et av utkastet til forskrifter definerer nøyaktig regler for "vannmiljøet" . I henhold til definisjonen i lovgivningen gått under gag av liberaler, kan dette miljøet være " en innsjø eller en strøm med vanlig eller intermittent flyt" . Det er klart at regjeringen har bestemt seg for å åpne døren for utforsknings- og utviklingsprosjekter i innsjøene og elvene i Quebec.


Basert utelukkende på det offisielle kartet over de 53.225 km2 leteillatelsene som er på plass i Quebec, kan dusinvis av elver i ulike regioner bli målrettet av olje- og gasselskaper. Dette er tilfellet for eksempel av Saint-Jean-sjøen. Olitra eier 400 km2 tillatelser i denne regionen, hvorav en del allerede dekker innsjøen.


I St. Lawrence-dalen, spesielt mellom Montreal og Quebec City, omfatter eksisterende tillatelser flere elver, inkludert Saint-François, Saint-Maurice, Batiscan, Sainte-Anne og Chaudière. Richelieu-elven er også dekket av tillatelser, hvorav noen eies av Gastem. I Gaspé finnes dusinvis av innsjøer og elver i områder under lisens, for eksempel med selskapene Petrolia og Junex.


Boligsektorer


For å få en vannboringstillatelse, må et selskap søke til energi- og naturministren, som er ansvarlig for anvendelsen av hydrokarbonloven.
Utkastet til 115-siders regulering sørger også for regulering av fremtidig boring, inkludert de med brudd. Selskapet som ønsker å utføre dette arbeidet, må særlig respektere en minimumsavstand på 175 meter mellom brønnhode og "konsentrasjon av bolig, næringsliv, industri eller tjenesteyting" . For en isolert bolig framkaller bylov en minimumsavstand på 150 meter. Dette betyr at aktivitetene i næringen kan distribueres svært nær bebodde områder.
For disse borehullene i vann, men også i tilfelle kommersiell produksjon av fossile brensel, kan innehaveren av autorisasjonen ikke plassere nettstedaktivitetene innen 60 meter fra en nasjonalpark eller et beskyttet område " , spesifiserer også utkastet til forskrift. Dette betyr at disse industriprosjektene vil kunne utvide til grensene til provinsens nasjonalparker, samt til områder som er beskyttet på grunn av deres høye økologiske verdi.
Québec gir til slutt en minimumsavstand på 40 meter mellom en brønnhode og "St. Lawrence River Waterway" . Ifølge det uttalte talsmann for departementet for energi og naturressurser, Nicolas begynner, moratorium på boring i elva, men en del og kontinuerlig elvemunningen gjelder.


Reguleringen angir ikke om horisontalboring, men også fraktureringsoperasjoner vil kunne finne sted når den St. Lawrence, eller i bebodde områder eller beskyttede områder. Men uansett modaliteter kvalifiserer Rivers Foundation forordningen om vannmiljøene av "direkte trussel" for elvene.


Skoler og CPE
Reguleringen på land olje og gass gir at selskapene vil være pålagt å opprettholde de samme avstandene som vann i forhold til bebodde områder. Dette betyr at Petroleum Haldimand-prosjektet i Gaspé kunne gå videre. Dette oljeprojektet avvist av byen Gaspe og kritisert av flere borgere ligger 350 meter fra et boligområde.
For landbasert boring fastsetter forskriften også minimumsavstanden til 275 meter, i forhold til "en helse- og sosialtjenesteinstitusjon" , eller i forhold til "en utdanningsinstitusjon" , "en bygning der barnevern tilbys " og " en arvsted " . I tilfelle av en kirkegård, er denne separasjonsavstanden redusert til 100 meter.