Det nye forumet finner du her

Tilbake til: IT og kommunikasjon
Innlegg av: Orakel O (12.01.18 11:47 ), lest 6555 ganger
Ticker: GIG
Endret: 16.01.18 08:52

GIG - Skal handles til 9,36 NOK målt mot konkurrenter!

NB: Redigert tirsdag 16 januar til 9,36 NOK grunnet rally blant bransjens peers

Siden sist vi oppdaterte peers (PE18 19,33) til GIG i slutten av september, har peers i bransjen steget en del. Det er derfor på høy tid at vi ser over peers på nytt og estimerer hvor GIG aksjen bør prises nå (tidligere 7,63 NOK) for å holde følge peers.

Selv om GIG aksjen har steget fra 4,7, da vi sammenlignet sist, til 5,43 nå (15,5%) har peers steget med 13,45% i samme periode. GIG aksjen har dermed i svært liten grad spist innpå peers i det hele tatt. Dette er svært viktig å merke seg, da bransjen i sin helhet prises høyere nå.

Vi rekner dermed ut peers på nytt for GIG:


Leverandører sin PE18 har økt fra snitt 26,47 i slutten av september, til 27,8 nå (justert for ny MC og nye estimater)

Operatører sin PE18 har økt fra snitt 15,1 til snitt 17,2 (justert for ny MC og nye estimater)

Affiliateselskapet Catena sin PE18 er opp fra 14 til 18,9 (justert for ny MC og nye estimater)

Vi vektlegger dermed de ulike hovedsegmentene til peers med % som Carnegie har brukt i sin GIG analyse. Vi får da at oppdatert peers for GIG er:

27,8 x 0,4 = 11,12
+
17,2 x 0,31 = 5,33
+
18,9 x 0,29 = 5,48
=
21,93

Basert på sammenlignbare konkurrenter og deres gjennomsnittsmultippel bør GIG prises på P/E18: 21,93. Dagens prising er multippel P/E18: 13,2 på pris 5,43.

Korrekt prising på aksjen burde dermed være (21,93/13,2) x 5,43 = 9,02 NOK.

9,02 NOK er kun målt mot et gjennomsnitt av peers. Tar man hensyn til at GIG har suverent størst vekst, skal dette naturlig nok trekke opp. Et selskap som vokser svært kraftig vil naturlig nok tjene inn sin marcetcap mye fortere og bør plasseres øverst i peers. Legger vi til at GIG ikke har noen "teknologisk gjeld" da de er et ungt selskap med ny teknologi og får sterke synergieffekter i sin delingsøkonomi, styrker dette at GIG bør prises i øvre del av peers.

Selv om det er gode argumenter for at GIG bør prises i øvre del av peers, velger jeg å være moderat i vurderingen og plassere GIG helt gjennomsnittelig i peers. Da får vi at fornuftig prising nå i dag bør være 9,02 NOK.(Redigert til 9,36 etter siste dagers rally i peers) Rabatten i aksjen er dermed fortsatt enorm sammenlignet med konkurrentene!


Innlegg av: Pengegrismaskin (12.01.18 12:02 ), lest 4543 ganger
Ticker: GIG

RE^1: GIG - Skal handles til 9,02 NOK målt mot konkurrenter!

Er på tide denne gjør et byks ja, vet ikke hva som må til. Bra Q4 eller noe?
Innlegg av: Dealsen (12.01.18 14:13 ), lest 4425 ganger
Ticker: GIG

RE^1: GIG - Skal handles til 9,02 NOK målt mot konkurrenter!

At det kun er et spørsmål om tid før vi beveger oss solid oppover, kan ikke være annet enn åpenbart.
Innlegg av: Warom (12.01.18 14:27 ), lest 4419 ganger
Ticker: GIG

RE^1: GIG - Skal handles til 9,02 NOK målt mot konkurrenter!

Jepp Orakel, det er jo noen "enkle" regnestykker som man i alle fall burde ta med seg. Vi har jo CAR fra før med 2 ganger 8,- og jeg regner med andre snart vil ta dekning. Regner med at CAR også kommer med en PreQ4.

Det er burde snart(for husene) være vanskelig og skulle holde seg vekk fra ett selskap som leverer slik GIG har gjort nå over lang tid. Vi snakker tross alt om ett milliardkonsern(i alle fall i forhold til revenue;))

Siste dagene har vært meget fine for å tette hullene mellom 5,20 og 5,50. Noen husker sikkert den grafen jeg la ut for noen dager siden. Nå ser det langt bedre ut i så henseende:

http://goi.nf/?xqzulmtqnrai

Strekene(MA10, 20,50,100,200) har igjen lagt seg pent i nesten riktig rekkefølge. Litt motstand nå gjennom 5,50-5,52 men ikke usannsynlig at man går gjennom i dag. Uansett ikke noe stort "problem" da det snart kommer uansett.

Tror på en fin jevn stigning nå opp mot rundt/over 6,- frem mot Q4 pres.
Innlegg av: moneymachine (12.01.18 14:52 ), lest 4387 ganger
Ticker: GIG

RE^1: GIG - Skal handles til 9,02 NOK målt mot konkurrenter!

Det må komme en rett prising av denne snart, men en rolig stigning på kurant volum er jo bunnsolid.
Innlegg av: Dealsen (13.01.18 14:47 ), lest 4141 ganger
Ticker: GIG

RE^1: GIG - Skal handles til 9,02 NOK målt mot konkurrenter!

Kan det være at markedet blir positivt overrasket over Q4?
I tillegg til andre nyheter og oppdateringer som kan komme. Hvordan går det med Highroller f.eks. Spennende :)
Innlegg av: Warom (13.01.18 16:18 ), lest 4114 ganger
Ticker: GIG
Endret: 13.01.18 16:19

RE^1: GIG - Skal handles til 9,02 NOK målt mot konkurrenter!

Dealsen;
Jeg har lurt litt på akkurat det samme. Det vi vet er at RR ved Q3 pres guidet at operatørene vil gå "i pluss isolert sett" ved Q1-18. Dette uten at de måtte redusere på markedsføringen(dvs legge reduksjonen ned på bunnlinjen for å få det til).

Her kan det kanskje komme en liten overraskelse mtp Highroller.com. Vi vet jo pr nå ikke mer enn at den første uken av Higroller medførte like store innskudd som hele første mnd av Rizk.com. Det sier ikke rent lite når vi vet at Rizk er en av de mest vellykkede lanseringene noen gang(i skandinaviske land). Etter det har vi ikke hørt noe, men det hadde jo vært jævlig gøy om den trenden fortsatte(uten at det gikk alt for mye ut over de andre brandene;)) Rizk har klart å beholde en stor andel "gjenkjøp" noe jeg er helt overbevist om at Higroller også vil klare. Det siste vet vi imidlertid ikke helt klart for om enda en del mnd.

Hvis det skulle komme en overraskelse når det gjelder operatørene, så vil det i aller høyeste grad påvirke bunnlinjen i meget positiv grad. Vi "vet jo allerede" at både affilliate og plattform kommer til å levere mer enn godt nok, så det kan bli overraskende dag den 13.02.

Likevel greit å ta med seg det RR sa(og gjentok i børsmld den 05.12:

"Lanseringen ventes å øke konsernets inntekter, mens EBITDA på kort sikt vil bli noe redusert, da de fleste av spillerne er generert gjennom forskuddsbetaling (CPA) til affiliate-kanaler."

....og jeg personlig legger forventningene enda høyere frem mot Q2 pres. Det er kanskje rundt den presentasjonen vi kan forvente en prising mer sammenlignbart peers.

For de av oss som tenker enda lenger frem enn Q4 pres så er det jo også greit å ta med seg denne fra mld den 27.11.

"Gaming Innovation Group Inc. (GIG) etablerer nå spillstudioet "GIG Games". Spillstudioet utvikler kasinospill som skal selges til operatører gjennom inntektdelingsavtaler. GIG Games har allerede gjort betydelige teknologiske fremskritt og har for tiden tre spill under utvikling som vil bli lansert i 3. kvartal 2018."

Gig begynner nå å bli ett ganske så komplett selskap innenfor iGaming(det er vel egentlig ingen man kan sammenligne oss direkte med nå).

"Inkludert GIG Games omfatter selskapets virksomhet nå egne operatører (GIGs forbrukermerker), affiliate-markedsføring (GIG Media), spilleverandører (GIG Games), sport (BettingCloud) og plattformtjenester (iGamingCloud)."

Uansett så forventer jeg en fin rolig stigning frem mot 13.02. Jeg tar som vanlig gjerne de prosentene som måtte komme også frem mot da :)
Innlegg av: Dealsen (13.01.18 16:42 ), lest 4092 ganger
Ticker: GIG

RE^1: GIG - Skal handles til 9,02 NOK målt mot konkurrenter!

Warom, mye fornuftig du kommer med :)

Tror vi utover i 2018 og videre vil se en akselrerende topp- og bunnlinje. Et lite forbehold med bunnlinje, da de reinvesterer i stor grad. Tenker det er bra på lang sikt. Det som var noe kjipt var nedturen etter Q3 - vi begynte å nærme oss 3-tallet. Det hadde jeg aldri trodd! Håper vi slipper den slags opplevelser igjen :)

Som du og enkelte andre, så er perspektivet langsiktig på investeringenen. Noen år. Dermed så spiller det ikke sååå stor rolle hva som skjer i mellomtiden m.t.p. aksjekursen. Det viktigste er at GIG fortsetter å operere slik de har gjort til nå. Vokser seg større og sterkere for hver dag som går :)
Innlegg av: rodroz (13.01.18 16:46 ), lest 4082 ganger
Ticker: GIG

RE^1: GIG - Skal handles til 9,02 NOK målt mot konkurrenter!

Vil bare takke Orakel O og Warom for fantastiske innlegg vedr. GIG.. Har vært inne siden i sommer og har akkumulert i dippene, med GIG så er det langsiktig som er tingen..

Takk igjen!
Innlegg av: Warom (13.01.18 17:22 ), lest 4069 ganger
Ticker: GIG

RE^1: GIG - Skal handles til 9,02 NOK målt mot konkurrenter!

Dealsen;
Jeg trodde heller ikke at vi skulle ned rundt 4,30 igjen noen gang, men heldigvis holdt støtten 3-4 "attacks" og deretter var det bare å kjøpe med begge hender.

Jeg har vel heller ikke de største forventningene til bunnlinje(men de kan overraske;)). Jeg er meget opptatt av hva de bygger og hvordan de gjør det. Når RR sier at dette er måten å gjøre det på, så har jeg ikke en gang tenkt tanken på å gå i opposisjon;) Jeg ønsket jo ved Q3 at de skulle vise litt bunnlinje(for markedets skyld) men forklaringen på hvorfor de ikke legger bunnlinje nå er jo egentlig verdens beste(så får de utålmodige heller være uenige).

Den enkleste og kanskje mest forståelige forklaringen synes jeg Orakel kom med i ett innlegg i en annen tråd her om dagen. RR har forklart dette i Q rapporter, men er man ikke(som kanskje mange som vurderer en post her) godt inne i faglige terminologier, så er det ikke alltid like enkelt.

"Det er først etter rundt 8mnd og utover i kundenes livsløp, man får gode nok rentention data. Spillerne som er igjen da vil omsette for jevne beløp over lang tid og vil være en betydelig andel av total revenue ifra et segment. Om en har 10% igjen kontra 5% , altså at en beholder 5% flere av de opprinnelige 100% av kundene, på lang sikt, så har vi forskjellen mellom et potensielt milliard selskap som det er få av, og en av de mange i mengden."

.....for å få til dette så må man nødvendigvis bruke noen penger(som de kunne la være å bruke for å tilfredstille kortsiktige "investorer"), men man vil få igjen "så det holder" om man er litt tålmodige. La "gutta i GIG" så.....da kan vi sammen høste.

Det er slik langsiktighet jeg vet/tror både du og rodroz har(takk for hyggelige ord forresten) sammen med mange andre her. Det er nok av selskaper å kortsiktig tjene/tape store summer på, men GIG viser igjen og igjen at om man satser noen kroner her, så blir det fantastiske prosenter over tid(og det helt uten å miste nattesøvnen:))

Ha en strålende lørdagskveld alle sammen :)
Innlegg av: Vidarco (14.01.18 11:55 ), lest 3902 ganger
Ticker: GIG

RE^2: GIG - Skal handles til 9,02 NOK målt mot konkurrenter!

Takk til dere som følger selskapet og forklarer for oss/meg som ikke har evnen til helt å begripe hele inntjeningskonseptet til Gig. Selv om jeg ikke forstår alt, selv med Orakel og Waroms gode forklaringer, så inngir deres utlegninger en viss forståelse for spillbransjen og Gigs muligheter for å lykkes.

Jeg har noe erfaring fra "vanlige" selskaper over tid, og jeg ser viktigheten av at Gig bygger grunnmurer for fremtidig inntjening. Jeg er en litt sjansepreget investor som liker unge selskaper hvor det legges tillitvekkende "grunnmurer" og hvor jeg kan se ut fra rapporter at de har fremgang i det de bygger opp. Selv om Gig faller litt på siden av hva jeg normalt, etter mange tilbakeslag, ville satse på, så er inntrykket av selskapet og kursutviklingen meget spennende og godt.

Noen tilbakeslag i kursutviklingen har det vært, men over tid har dette vært en god, hyggelig og spennende aksje å være i. Kursvariasjoner forekommer i alle aksjer, men over tid bygger Gig aksjen alltid opp gode gulv for videre oppgang. Ting tar tid, og jeg har ganske mange aksjekjøp av Gig over tid, men snart er aksjen opp på nivå med mitt nest siste og høyeste innkjøp.

På neste presentasjon fra selskapet håper jeg det blir gitt litt mer konkrete signaler for en svensk notering. En svensk børsnotering vil absolutt kunne gi aksjen en mer internasjonal legitimitet og grunnlag for en høyere prising, gitt prisingen av lignende selskaper i Sverige.
Innlegg av: Warom (15.01.18 07:14 ), lest 3677 ganger
Ticker: GIG

RE^1: GIG - Skal handles til 9,02 NOK målt mot konkurrenter!

Vidarco;
Takk for ett bra innlegg jeg må kunne si meg enig i :) Det har vært noen midlertidige "nedturer" men den langsiktige trenden har vært/og er helt utmerket.

GIG er ett selskap jeg har fulgt/følger fundamentalt, men etter at de sluttet med mnd updates så har det også vært ett selskap å holde øye med rent teknisk. Jeg nevnte litt rundt det tekniske her rett over, og dagens Investtech er vel stort sett enig ;)

"Gaming Innovation Group Inc. (GIG) var opp 1.10% til en sluttnotering på 5.49 kroner. Vi må tilbake til august 2017 for å finne en høyere sluttnotering for aksjen. Aksjen har med dette steget 14 av de siste 17 dagene. Det ser også bra ut teknisk. Aksjen anses teknisk positiv på middels lang sikt."

Jeg synes du sier det fint her, og jeg tror ikke du er alene om de tankene:

"Selv om Gig faller litt på siden av hva jeg normalt, etter mange tilbakeslag, ville satse på, så er inntrykket av selskapet og kursutviklingen meget spennende og godt."

Det er nok av de/oss her på HO som kanskje er ute etter "russiske prosenter" der de investerer, men "russiske prosenter" fordrer som regel stor risiko, og det kan jo definitivt gå hardt begge veier.

Det er akkurat her jeg mener(og har erfart) at en investering i GIG er bra. GIG er ett forholdsvis ungt selskap som på rekordtid har begyndt å spise jordbær med de virkelig store. Dette har de gjort gjennom en nøye definert forretningsplan de har vært(og er) svært tro mot.

Det er ett "komplisert økosystem" å sette seg 100% inn i(der er heller ikke jeg helt i mål) men det rekker som regel med noe i overkant av 50% ;) Gjør man det siste, så er det enklere å ikke la seg vippe av pinnen underveis. GIG har grundige og gode Q rapporter og det er alltids en plass å begynne for de av oss som ønsker å lære mer :)

De første 200k aksjene jeg kjøpte i "gamle NIO" , altså før det GIG vi kjenner i dag så dagens lys ble kjøpt slik:

GAMING INNOVATION GROUP INC. 02.10.2014: 10 000: 6 759,00: 0,68
GAMING INNOVATION GROUP INC. 03.10.2014: 10 000: 8 059,00: 0,81
GAMING INNOVATION GROUP INC. 03.10.2014: 10 000: 7 959,00: 0,80
GAMING INNOVATION GROUP INC. 06.10.2014: 15 000: 13 559,00: 0,90
GAMING INNOVATION GROUP INC. 06.10.2014: 25 000: 21 309,00: 0,85
GAMING INNOVATION GROUP INC. 06.10.2014: 20 000: 16 859,00: 0,84
GAMING INNOVATION GROUP INC. 09.10.2014: 20 000: 15 859,00: 0,79
GAMING INNOVATION GROUP INC. 05.11.2014: 35 000: 32 609,00: 0,93
GAMING INNOVATION GROUP INC. 05.11.2014: 55 000: 46 259,00: 0,84

Antall:200 000: Betalt 169 231,00: Snitt:0,85

Det var da jeg bestemte meg for å sette meg ordentlig godt inn i bransjen, og ikke lenge etterpå så det GIG vi kjenner i dag, dagens lys :)

Med en slik ledelse vi har og med det "kobbelet" av meget kompetente medarbeidere, så ser jeg ikke helt at det skal ende kursmessig her vi er nå. Markedet venter kanskje på ett "bevis" men for meg kom det beviset for lenge siden.

Lytt, les og lær.....det kan sjeldent bli feil :)
Innlegg av: Lachho (15.01.18 08:19 ), lest 3618 ganger
Ticker: GIG

RE^1: GIG - Skal handles til 9,02 NOK målt mot konkurrenter!

Å kjøpe NIO aksjer er noe av det smarteste jeg har gjort - men også noe av det dummeste jeg har gjort. Hvordan kunne vi tro at lille Betspin skulle bli så mye verdt?
Innlegg av: moneymachine (15.01.18 08:39 ), lest 3592 ganger
Ticker: GIG

RE^1: GIG - Skal handles til 9,02 NOK målt mot konkurrenter!

Fikk mye kjeft av Funcom-gutta for mine kjøp av NIO. Glad jeg gjorde som jeg gjorde, og at de havnet i skuffen.
Innlegg av: Warom (15.01.18 08:40 ), lest 3602 ganger
Ticker: GIG

RE^1: GIG - Skal handles til 9,02 NOK målt mot konkurrenter!

Hehe Lachho :)
Ja, det var litt av en hype den gang med NIO/Betspin. Det skal vel sies at antall aksjer vel var rundt 200M, men betspin ble vel priset til ca 400M før lansering.

Nå kan man vel trygt si at selskapet er verdsatt "noe over" den gang, men det er ett selskap som ikke en gang er i nærheten av å være sammenlignbart med dagens selskap.

Forøvrig, veldig hyggelig å høre fra deg igjen. Det begynner å bli noen mnd siden sist :) Regner med du enda er med...?
Innlegg av: moneymachine (15.01.18 09:39 ), lest 3535 ganger
Ticker: GIG

RE^1: GIG - Skal handles til 9,02 NOK målt mot konkurrenter!

Det er i hvert fall ikke lett å forstå de som handler aksjer i denne. Store muligheter for kursoppgang, men noen ser ut til å ha et bestemt ønske om å holde igjen.
Innlegg av: Orakel O (15.01.18 10:31 ), lest 3509 ganger
Ticker: GIG
Endret: 15.01.18 11:11

RE^1: GIG - Skal handles til 9,02 NOK målt mot konkurrenter!

Et interessant poeng ang GIG sin tier1 kunde (internationalt landbasert casino kjede):

Globalt står fysiske landbaserte casinoer for 92% av casino-omsetning, mens online casinoer står for kun 8% (selv i Europa er tallene 57% for fysiske landbaserte).

https://twitter.com/ramlars77/status/951013017445126144

Jeg tror ikke helt markedet har tatt inn over seg hvor stort segmentet med de fysiske landbaserte casinokjedene er, og hvilke økonomiske muskler og kundedatabaser de sitter på. Tenk også på signaleffekten det gir andre casino kjeder, at de valgte GIG.

Dette kommenterer Robin Reed i pressemeldingen 30 oktober:

"Avtalen er også strategisk viktig
fordi den posisjonerer GIG mot et viktig og voksende iGaming-marked
for allerede etablerte landbaserte kasino"

Sjangsen for å lande flere kontrakter i dette store segmentet har økt.

Innlegg av: Pengegrismaskin (15.01.18 10:33 ), lest 3462 ganger
Ticker: GIG

RE^1: GIG - Skal handles til 9,02 NOK målt mot konkurrenter!

Hvem lurer til seg billige aksjer? o_O
Innlegg av: anderix (15.01.18 15:18 ), lest 3131 ganger
Ticker: GIG

RE^2: GIG - Skal handles til 9,02 NOK målt mot konkurrenter!

jeg;-)
Innlegg av: Warom (15.01.18 10:52 ), lest 3427 ganger
Ticker: GIG

RE^1: GIG - Skal handles til 9,02 NOK målt mot konkurrenter!

Det var en merkelig "handel"
Måtte ta meg litt tid å se på den og den ser slik ut:

http://goi.nf/?shgmblmfffbh

Det ble altså solgt 293k på ett snitt av 5,425, noe som midlertidig senket kursen ned til 5,33. Vi er nå oppe igjen på snittet av det totale salget. Om det var ett forsøk på å utløse SL aner jeg ikke, men det var i alle fall ikke noe "kortsiktig smart salg" om man ikke bare skulle senke kursen for og holde den litt i ro....

Det kan jo tenkes at noen rett og slett bare skulle ut, men det var da også en måte å gjøre det på.....
Innlegg av: Warom (15.01.18 11:19 ), lest 3379 ganger
Ticker: GIG

RE^1: GIG - Skal handles til 9,02 NOK målt mot konkurrenter!

Jepp Orakel, like greit å konsentrere seg om det fundamentale enn(som meg ovenfor) hva som skjedde der en solgte seg ned/ut :)

Det hadde vært fryktelig morsomt å fått en mld om hvem dette landbaserte kasinoet er. Husker jo du spekulerte rundt alternativer, men det å kunne fått en mld på(evnt noe den 13.02) det hadde vært jævlig gøy.
Innlegg av: AKKA65 (15.01.18 12:34 ), lest 3291 ganger
Ticker: GIG

RE^1: GIG - Skal handles til 9,02 NOK målt mot konkurrenter!

Hos meg ser det ut som det kun var en post med 2.620 aksjer som gikk på 5.33,- mens resterende var 5.4x. Merkelig at hele transaksjonen står til den laveste kursen da kursen. Trøsten er at vi likevel slutter dagen i pluss.
Innlegg av: moneymachine (15.01.18 13:47 ), lest 3226 ganger
Ticker: GIG

RE^1: GIG - Skal handles til 9,02 NOK målt mot konkurrenter!

Mange som har underlige agendaer i GIG. Hadde denne vært notert i Sverige, ville kursen vært doblet.
Innlegg av: ge-ge (15.01.18 15:22 ), lest 3114 ganger
Ticker: GIG

RE^1: GIG - Skal handles til 9,02 NOK målt mot konkurrenter!

Magefølelsen sier at det skjer lite med kursen før det kan vises til fine blå tall på bunnlinja. Tidligst Q4.
Innlegg av: Warom (15.01.18 15:44 ), lest 3101 ganger
Ticker: GIG

RE^1: GIG - Skal handles til 9,02 NOK målt mot konkurrenter!

Ja, og magefølelsen sin skal man jo lytte til ;)
Innlegg av: nav4ever (15.01.18 16:01 ), lest 3060 ganger
Ticker: GIG

RE^1: GIG - Skal handles til 9,02 NOK målt mot konkurrenter!

Når man ser på Leo Vegas og merker seg hvordan kursen eksploderte etter to "normale" meldinger, så kan man ikke annet en og glede seg til vi er til H... Ute av Oslo Børs.
Innlegg av: Danskeren1 (15.01.18 21:52 ), lest 2922 ganger
Ticker: GIG

RE^1: GIG - Skal handles til 9,02 NOK målt mot konkurrenter!

Nogen med forstand på om man kan bruge Alexa rankings til noget?

Highroller.com lå 28/12 omkring nummer 500.000, i dag er de nummer 284.377, de kravler markant op for hver dag der går. Populariteten stiger pt. mest pr dag i Finland og UK.

Sammenligner man eksempelvis med EveryMatrix brandet jetbull.com som vel er et af deres main brands så er det faktisk ret imponerende da de ligger nummer 456.842.
Innlegg av: Pengegrismaskin (16.01.18 08:20 ), lest 2790 ganger
Ticker: GIG

RE^1: GIG - Skal handles til 9,02 NOK målt mot konkurrenter!

Er det bare meg eller jobbes det hardt for og holde kursen nede så den ligger å vaker rundt 5.40? Var vel det de store som kom inn sist betalte? Ser det ligger 2x tulle ordre på 250k ute.
Innlegg av: Orakel O (16.01.18 08:56 ), lest 2802 ganger
Ticker: GIG

RE^1: GIG - Skal handles til 9,36 NOK målt mot konkurrenter!

Det har vært et rally i igaming aksjer siste dagene , og GIG sin vektet peers har dermed fått et løft.

Jeg har derfor løftet GIG sin peers fra 9,03 til 9,36 NOK justert for nye 2018 estimater til aktørene. Merk at GIG har gått ned i samme periode. Dette betyr i klartekst at GIG sin stigning siste måned ikke har ført de nærmere peers i hele tatt, peers har nå gått hakket bedre.

Siden peers og GIG naturlig nok måles på akkurat det samme, 2018 estimater og forward, så skal det nå være en særs gunstig risk/reward i aksjen.
Innlegg av: moneymachine (16.01.18 10:25 ), lest 2677 ganger
Ticker: GIG

RE^1: GIG - Skal handles til 9,36 NOK målt mot konkurrenter!

Har rapportert denne til Oslo Mafiabørs sitt kriminelle overvåkingsorgan, de skulle sette sin skumleste hitman på saken. Mulig den havner hos «bli-tatt-av-dage»-tilsynet aka Finanstilsynet.
Innlegg av: moneymachine (16.01.18 10:44 ), lest 2646 ganger
Ticker: GIG

RE^1: GIG - Skal handles til 9,36 NOK målt mot konkurrenter!

Håper nå at RR & Co innser at de må vise aksjonærene tall også, ikke bare strategiske, forretningsmessige grep. Det er jo derfor vi til stadighet ser slike patetiske handler som idag og igår. Denne kunstige selgersiden som etableres er jo også ment for å fremprovosere irratasjon og irrasjonelle utfall.
Innlegg av: boreren (16.01.18 11:23 ), lest 2586 ganger
Ticker: GIG

RE^1: GIG - Skal handles til 9,36 NOK målt mot konkurrenter!

Salgsviljen er stor siste. kr.5,26
Innlegg av: Cube (16.01.18 11:34 ), lest 2557 ganger
Ticker: GIG

RE^1: GIG - Skal handles til 9,36 NOK målt mot konkurrenter!

Særdeles fordelaktig at denne konsoliderer rundt 5.30-5.50 en snau måned før rapporten i februar. Den er fortsatt opp 20-25% siden midten av desember og det er meget deilig at den nå normaliserer RSI. At folk prøver å påstå at GIG må vise til flere resultater eller tall er for meg hinsides, og viser tydeligere en mangel på bransjekunnskap eller at man rett og slett ikke har maket å sette seg inn i Orakels poster. Her finnes alt man trenger av informasjon for å gjøre en analyse selv av selskapets forretningsmodell.

Her er det bare å kjøpe med begge hender, vektet selv 80% av porteføljen min mot GIG i desember. Ting kommer til å skje når de letter på sløret i februar. Akkurat det samme skjedde i fjor, så følg med i timen og slutt tullpraten om daglige svingninger i kursen.
Innlegg av: moneymachine (16.01.18 11:49 ), lest 2529 ganger
Ticker: GIG

RE^1: GIG - Skal handles til 9,36 NOK målt mot konkurrenter!

Problemet er at selskapet er notert på Oslo Børs. Ved børsnotering hvor som helst eller ville denne modellen gitt en helt annen kursutvikling. Etter flere år som aksjonær, så ønsker man en rettferdig prising, ikke en en kurs som gjenspeiler børsen den er notert på. Oslo Børs er ødelagt av bl.a. Pareto, og selskaper bøg frarådes notering her.
Innlegg av: Cube (16.01.18 12:07 ), lest 2490 ganger
Ticker: GIG

RE^1: GIG - Skal handles til 9,36 NOK målt mot konkurrenter!

Jo større GIG blir, jo mer kommer de til å bli rettferdig priset uansett hvilken børs de måtte befinne seg på. Dette er et selskap med internasjonal interesse og det er naivt å tro at Pareto vil kunne holde prisen nede over tid når langt større muskler kommer på banen.
Innlegg av: Dr. Goodhead (16.01.18 12:10 ), lest 2494 ganger
Ticker: GIG
Endret: 16.01.18 12:18

RE^1: GIG - Skal handles til 9,36 NOK målt mot konkurrenter!

Ser ut som at det er et generelt fall for spillselskaper på Stockholmbørsen i dag (ledet an av NetEnt), så det kan forklare litt av nedgangen.

Helt enig i at det er greit med en viss konsolidering på disse nivåene, og normalisering av RSI, før en evt videre oppgang rundt Q4. I fjor var det vel spesielt guidingen for 2017 fikk en del oppmerksomhet, og medførte at bl.a. norne oppjusterte målene sine. Blir derfor spennende å se hvordan guidingen for 2018 blir, og om de forventer en lignende vekstrate (i så fall revenue på rundt 250MEUR).

Innlegg av: Warom (16.01.18 12:40 ), lest 2444 ganger
Ticker: GIG

RE^1: GIG - Skal handles til 9,36 NOK målt mot konkurrenter!

Er veldig enig Cube....
Har tatt meg den friheten å tegne litt i grafene, da GIG faktisk er en aksje som beveger seg fint innenfor tekniske signaler. Jeg er som dere vet mest opptatt av det fundamentale i selskapet, men se litt på denne.

http://goi.nf/?jrtzwitdaklf

Det siste året(nesten) har vi beveget oss i en rektangelformasjon. Det har vært 4 "mislykkede" forsøk på "å ta" 4,40 der den hver gang har vendt opp igjen.

Den 3. jan brøt vi taket i den rektangelformasjonen, noe som som regel indikerer en oppgang derfra(noe som skjedde fra rundt ca 5,- og jeg har markert med en pil oppover)

Dette utløste en ny(kortsiktig) trendkanal(som jeg også har tegnet inn). Vi beveger oss nå nederst i den trendkanalen, og ett brudd ned kan signalisere en nedgang. Imidlertid...holder denne, så ser man at man kortsiktig tar sikte på rundt 6,40(som er toppen av denne trendkanalen). Som dere har vært inne på så har RSI normalisert seg i ett 30 dagers perspektiv(som er innenfor den nye trendkanalen) så jeg tror på en fortsatt bevegelse innenfor kanalen.

Ingen eksakt vitenskap dette med TA, men kan være greit å ta med seg, da det er fryktelig mange som handler på slike signaler.
Innlegg av: AKKA65 (16.01.18 13:04 ), lest 2404 ganger
Ticker: GIG

RE^1: GIG - Skal handles til 9,36 NOK målt mot konkurrenter!

Igjen takk for interessant infodeling Warom og andre.

Sitter med en følelse av at det snart vil komme en positiv melding fra selskapet :-)
Innlegg av: Warom (16.01.18 14:56 ), lest 2326 ganger
Ticker: GIG
Endret: 16.01.18 14:58

RE^1: GIG - Skal handles til 9,36 NOK målt mot konkurrenter!

Dr. Goodhead;
Når du nå nevner NetEnt så er det jo også litt "morsomt" å ta med seg omsetningen(per nå i dag) i "sammenlignbare" selskaper over grensen.

NetEnT: 485M SEK
EVO: 116M SEK
Cherry: 50M SEK
Leo Vegas:33M SEK
Betson: 24M SEK
Catena: 11M SEK

Ikke for annet enn å se hva "peers" omsettes for(dvs interessen) over kjølen.
GIG som kanskje er ett av de mest spennende selskapene innen bransjen for tiden har per nå en omsetning på "hele" 5,4M NOK. Det er mulig RR synes vi har det greit på OB(uten annen konkurranse) men for meg virker det som om at det er en "ørliten sjanse" for at interessen vil ta seg "ørlite opp" om man hadde vært notert der.

......bare som en digresjon selvfølgelig ;)
Innlegg av: moneymachine (16.01.18 16:02 ), lest 2224 ganger
Ticker: GIG

RE^1: GIG - Skal handles til 9,36 NOK målt mot konkurrenter!

Det finnes ikke en eneste fordel med notering på Oslo Børs for selskaper som GIG.
Innlegg av: Dealsen (16.01.18 16:58 ), lest 2168 ganger
Ticker: GIG

RE^1: GIG - Skal handles til 9,36 NOK målt mot konkurrenter!

Oslo Børs kontra Stockholm, er selvsagt noe ledelsen har et bevisst forhold til. Vi må bare smøre oss med tålmodighet, inntil det kommer melding. Og det er jeg sikker på at det kommer til å gjøre.
Innlegg av: Dr. Goodhead (16.01.18 21:40 ), lest 2040 ganger
Ticker: GIG

RE^1: GIG - Skal handles til 9,36 NOK målt mot konkurrenter!

Warom:
Enig. Hadde nok sett en "ørliten" økning i omsetting med flytting til Stockholm :-) Hadde kanskje også stabilisert kursen, slik at vi ikke fikk disse veldige svingningene...

Med fare for å overtolke det RR skrev til Orakel, så står det i siste setning av
beskrivelsen av sportbook virksomheten "Men vi må selvfølgelig gjøre denne informasjonen enda mer tilgjengelig for at den jevne investor skal kunne få tak på det."

og i slutten av neste avsnitt:

"Syntes kanskje det er noe overraskende at ikke dette reflekteres enda tydeligere I kursmålene men det vil jo være naturlig at dette prises inn mot peers over tid etterhvert som resultatene dikterer det."

Kan dette tyde på videre notering på Oslo Børs...? Ved flytting til Stockholm så forventes det jo at GIG automatisk prises mer inn mot peers. Og behovet for å bedre informere den jevne investoren er vel også mer aktuelt ved videre notering i Oslo. Dette blir bare spekulasjoner, så får vi heller bli positivt overrasket over en evt melding om flytting.
Innlegg av: Warom (17.01.18 07:55 ), lest 1921 ganger
Ticker: GIG

RE^1: GIG - Skal handles til 9,36 NOK målt mot konkurrenter!

Dr. Goodhead;
Joda, det kan du meget godt ha rett i.
RR har vel ved hver eneste Q pres måttet svare på spørsmålet mtp flytting til Sverige. Hver gang tidligere så har han forsvart noteringen på OB med "vi er fornøyde", "her er vi alene"(underforstått noe som kan være positivt) osv. Sist Q pres gjentok han dette, men han åpnet imidlertid litt ved å bruke "considering" der han også brukte en begrunnelse med at det er enklere å forklare modellen ovenfor det svenske investormiljøet.

For at dette skal kunne skje så må de vel finne en M&A mulighet som betydelig styrker selskapet. Hva/hvem det måtte være overlater jeg til RR å finne ut av :)
Innlegg av: Orakel O (17.01.18 08:18 ), lest 1933 ganger
Ticker: GIG

RE^1: GIG - Skal handles til 9,36 NOK målt mot konkurrenter!

Dr. Goodhead,

Du kan nok trygt se bort i fra din tolkning om at Oslo børs er et blivende sted. Uansett hvor man man er notert, er det viktig at investorene får best mulig innsikt i forretningsmodellen. Spørsmålet er heller om veien til Sverige vil gå gjennom en regulær listing, eller gjennom en M&A variant
Innlegg av: Orakel O (17.01.18 08:46 ), lest 1898 ganger
Ticker: GIG

RE^1: GIG - Skal handles til 9,36 NOK målt mot konkurrenter!

I dag presenteres høyst sannsynlig Trine Skei Grande som ny kulturminister. Dette er politikeren som har vært mest mot spillmonopolet, og som har vært mest offensiv i mediene ang å kjøre i gang en lisensordning som i Danmark og til neste år i Sverige.

Spillselskapene kunne dermed ikke fått en bedre representant, enn anti monopolist Skei Grande, i jobben som kulturminister. Nå er det fortsatt flertal på stortinget for å opprettholde monopolet, men det å få en slik sterk stemme for å avskaffe monopolet, i posisjonen som er med på å regulerer dette, er en liten gavepakke til spillselskapene. Dette er viktig med tanke på å snu opinionen.
Innlegg av: Pengegrismaskin (17.01.18 09:40 ), lest 1811 ganger
Ticker: GIG

RE^1: GIG - Skal handles til 9,36 NOK målt mot konkurrenter!

Jøss, hvem er det som dumper ut aksjer på dette lave nivået? Virker rart så nærme Q4.
Innlegg av: Dr. Goodhead (17.01.18 09:57 ), lest 1761 ganger
Ticker: GIG

RE^1: GIG - Skal handles til 9,36 NOK målt mot konkurrenter!

Den er grei, Orakel! Da ser jeg frem til å bli positivt overrasket :-)
Innlegg av: Kronn (17.01.18 09:58 ), lest 1780 ganger
Ticker: GIG

RE^1: GIG - Skal handles til 9,36 NOK målt mot konkurrenter!

Ang listing i sverge, så er vel det gjerne relativt kostbar sak, ville det være riktig fokus fra Gig ?
Eg er sikker på at tiden til hjelp, så vil Gig oppnå en høyrere pris også på ose, etter hvert som selskapet utvikler seg og ekspanderer videre, med stadig større marknadsandeler og marginer.
Innlegg av: Orakel O (17.01.18 10:13 ), lest 1777 ganger
Ticker: GIG

RE^1: GIG - Skal handles til 9,36 NOK målt mot konkurrenter!

Kronn,

I den fasen GIG går inn i nå vil det være store fordeler med å være notert i Sverige. I løpet av 2018 vil GIG ha en komplett setup klart for å angripe markedet med et svært marginalvennlig økosystem. Konsolideringen i bransjen vil skyte ytterligere fart, når markedene nå i større grad reguleres fremover. Da må GIG være posisjonert i Sverige i igaming clusteret. Dette for å kunne maksimere de mulighetene konsolideringen vil skape.
Innlegg av: moneymachine (17.01.18 10:21 ), lest 1726 ganger
Ticker: GIG

RE^1: GIG - Skal handles til 9,36 NOK målt mot konkurrenter!

...og fortsatt er alt bare fryd og gammen. For det er jo bare å kjøpe på disse lave nivåene!? Det sa man igår og idag osv osv. Det som foregår er manipulering på høylys dag, rett foran øynene på Mafiawatch. Det startet umiddelbart da 400K ble lagt ut til kr 5,58 på slutten forrige uke, parallelt med at kjøpersiden ble tynnere.
Innlegg av: riskypick (17.01.18 10:30 ), lest 1702 ganger
Ticker: GIG

RE^1: GIG - Skal handles til 9,36 NOK målt mot konkurrenter!

Bestandig morsomt å lese om diverse konspirasjonsteorier på HO. Mange hadde rykket opp et par divisjoner som investor bare man klarer å glemme dette punkt.
Innlegg av: moneymachine (17.01.18 14:41 ), lest 1520 ganger
Ticker: GIG

RE^1: GIG - Skal handles til 9,36 NOK målt mot konkurrenter!

...det sier alle tradere. Man er uvirkelig naiv om man ikke tror at en 3-4 bemidlede kunne herje litt med småfolka.
Innlegg av: Pengegrismaskin (17.01.18 15:08 ), lest 1467 ganger
Ticker: GIG

RE^1: GIG - Skal handles til 9,36 NOK målt mot konkurrenter!

Syntes det er veldig rart den synker såpass nå. Trodde den ville holde seg stabil om ikke stige litt fram mot Q4. Jeg har i hvert fall ikke noe forventning til at Q4 blir dårlig, tvert imot.
Innlegg av: boreren (17.01.18 15:22 ), lest 1436 ganger
Ticker: GIG

RE^1: GIG - Skal handles til 9,36 NOK målt mot konkurrenter!

Salgsviljen er stor siste. kr.5,10. Det går åt skogen ser det ut til.
Innlegg av: Leonen (17.01.18 15:29 ), lest 1406 ganger
Ticker: GIG

RE^1: GIG - Skal handles til 9,36 NOK målt mot konkurrenter!

Vi har vært der før, kursen faller uten god forklaring, men stiger tilbake om ikke lenge. Derfor godt å sitte langsiktig og ikke tenke på slike fall :)
Innlegg av: Pengegrismaskin (17.01.18 15:34 ), lest 1409 ganger
Ticker: GIG

RE^1: GIG - Skal handles til 9,36 NOK målt mot konkurrenter!

Blir vel en tur need til 4.5 tallet i kjent stil igjen da. Med mindre Q4 setter en stopper for det. :(
Innlegg av: moneymachine (17.01.18 16:44 ), lest 1326 ganger
Ticker: GIG

RE^1: GIG - Skal handles til 9,36 NOK målt mot konkurrenter!

I slutthandelen ble den presset ned 5 øre på lavt volum, på tross av en liten rekyl. Agendaen er ned, og på Oslo Børs får man ønskene sine oppfylt. Komisk.
Innlegg av: Triggerjon (17.01.18 20:11 ), lest 1185 ganger
Ticker: GIG

RE^1: GIG - Skal handles til 9,36 NOK målt mot konkurrenter!

Skal nok videre ned og bikke under 5 tallet igjen.... Litte granne merkelig da man har Q4 som kommer og forventer oppgang mot den, men nedgang mot Q4 taler ikke bra for aksjen...ser vi 4 tallet kan den gå lavt igjen...aksjen vandrer som en full mann i ørken :(
Innlegg av: moneymachine (17.01.18 22:18 ), lest 1102 ganger
Ticker: GIG
Endret: 17.01.18 23:03

RE^1: GIG - Skal handles til 9,36 NOK målt mot konkurrenter!

Dere må slutte med å være fornøyde med at aksjen blir filleristet av kyniske makedsmanipulatører/tradere. Har bare ca 15% av min portefølje i denne, det er grunnen til mange år her. Begynner likevel å bli mektig lei av at aksjonærene nedprioriteres. Om RR & Co mener at markedet ikke skjønner forretningsstrategien og rapportene, så må de gjøre det forståelig.
Innlegg av: Dr. Goodhead (17.01.18 22:40 ), lest 1052 ganger
Ticker: GIG

RE^1: GIG - Skal handles til 9,36 NOK målt mot konkurrenter!

Avkastningen på aksjen er fortsatt over 20% på den siste månden, så da er det kanskje ikke så rart at enkelte mer kortsiktige tradere velger å selge seg ut og drar kursen ned. Gitt historikken til GIG med forholdsvis store svingninger i kursen, som ikke alltid er like forstålige, så er vel det enda en grunn til at enkelte tar gevinst.

Det skal ikke mer enn en positiv nyhet for å sende kursen oppover igjen. I tillegg blir det nok en oppgang mot Q4 som vanlig, så satser på at vi er tilbake på 5.5-6kr om ikke så lenge.
Innlegg av: NY-I-GIG (18.01.18 08:26 ), lest 939 ganger
Ticker: GIG

RE^1: GIG - Skal handles til 9,36 NOK målt mot konkurrenter!

Støtter Dr. Goodhead.

Noen dager med konsolidering er ingen dramatikk, etter pen oppgang.
Høy RSI og Stock Oscillator kommer nå ned på mer normale nivåer, og husk det er fortsatt kjøpssignal i aksjen teknisk.
Tipper vi ser et forventningsrally frem mot Q4, slik det tidligere har vært.
Om det skjer i dag, i morgen, til uka eller når er ikke godt å si :-)

Lykke til
Innlegg av: moneymachine (18.01.18 10:19 ), lest 834 ganger
Ticker: GIG

RE^1: GIG - Skal handles til 9,36 NOK målt mot konkurrenter!

Konsolidering er ikke 10% fall på lavt volum på få dager, etter ukevis med 20% oppgang. Det er heller ikke naturlig når det kommer store salgsposter som legges ut høyere enn det aksjekursen knapt har vært de siste 2 årene. Det er ingenting ekte ved det. Sannheten er den at dere holder en positiv tone da dere er i minus, eller at dere trader. Jeg har sittet så lenge at jeg har råd til å la meg irritere over at det som foregår er lov.
Innlegg av: Warom (18.01.18 10:34 ), lest 816 ganger
Ticker: GIG
Endret: 18.01.18 10:58

RE^1: GIG - Skal handles til 9,36 NOK målt mot konkurrenter!

Money;
Personlig så er jeg verken i tap eller trader når det gjelde GIG. Mange gjør nok det siste(selv på dårlige volumer) og tar man ut en trendkanal siste 5 dager så er det nok noen av de sistnevnte som benytter denne(den er veldig presis)

http://goi.nf/?pwwmjsogaykn

Så snart taket i trendkanalen nås, så dumpes det rett ned til bunnen. Den siste dumpen i dag holdt ikke helt. Her trengs det ett brudd opp gjennom ca 5,20 så kan ting fort endre seg.

EDIT:
.....og ved å følge bunnen i den trendkanalen, så kan en jo lure på hvorfor de ca100k ligger på kjøp 5,03 ;)