Det nye forumet finner du her

Tilbake til: Industri
Innlegg av: inord (17.10.17 09:46 ), lest 4909 ganger
Ticker: REC
Endret: 17.10.17 13:03

REC-Tianrec


Når det gjelder REC, så er det alt for stille om TianRec.

Det kom noe nyheter i januar/februar.
Eneste jeg fant av nyere dato var denne:

Moreover, the JV of REC and Shaanxi Tianhong also seems to be
on hold.
Hvis det er inntrykket som gis i markedet i Kina, så stemmer ikke dette med en oppstart innen de tre neste månedene.


http://www.niuniuwang.cn/wp-content/uploads/2017/10/H3_AP201710160955840469_01.pdf
Innlegg av: questi (17.10.17 10:34 ), lest 3038 ganger
Ticker: REC
Endret: 17.10.17 11:04

RE^1: REC-Tianrec

Allerede i april var den svært detaljerte planen til REC at bygningsarbeidet skulle være ferdig juni.2017 og at det skal være 6 måneders oppstartstid/idriftssettelselsestid (commisioning).

Til kvartalsresultatsfremleggelsen kan de som være der kanskje spørre hvilke faser oppstarten i et slikt anlegg gjennomgår, og hvilke vi står i nå :)

Man ser en spake eller et hjul eller en knapp (en av flere tusener rundt om i de ulike punktene i anlegget). Manualen sier at dette hjulet gjør noe. Da må det teamet som skal ha ansvaret for den delen av anlegget sette opp arbeidsskjema om hvem som tar over om denne hovedpersonen er syk, hvilke symptomer slik som vibrasjoner eller lyder som kan indikere trøbbel, hvordan man avbryter eller opp/nedjusterer ved en feilregulering slik at man ikke lager enda større feil, når man skal begynne bestille reservedeler, hvordan påvirker regulering av denne delen de andre delene i ulike scenarier..

Prosessen tar virkelig 6 mnd.. Tenk deg at noen slipper deg inn et romskip du bare har sett en modell av.. og du skal klare å fly det uten å kræsje :)

En tilsvarende liste som dette må gjennomgås før man starter produksjonen... :)

http://www.amg-eng.com/services/alacarte/commissioning-start-up.php
Innlegg av: peterdawn (17.10.17 11:16 ), lest 2808 ganger
Ticker: REC

RE^1: REC-Tianrec

Hvis det er riktig at de har stoppet bygging av Tian Rec så er det veldig dårlige nyheter.
Innlegg av: inord (17.10.17 11:16 ), lest 2812 ganger
Ticker: REC

RE^1: REC-Tianrec

Vet mye om fabrikkdesign, konstruksjon, bygging, montasje og igangkjøring.
Har deltatt i alle fasene flere ganger i prosessindustri, men ikke slike prosesser som REC skal kjøre.

Men etter snart fire måneder av igangkjøringsfasen, så sier kinesere som opererer i markedet til TianRec at prosjektet ser ut til å være forsinket eller satt på vent.

Da blir jeg veldig usikker på hva som egentlig skjer med Tianrec.
Hvorfor skulle kineserne få det inntrykket, hvis Tianrec er i full gang med prøvekjøring/igangkjøring?
Hvorfor sier de ikke det samme som tidligere, at forventet oppstart er i løpet av noen måneder?

Dette betyr i hvert fall mye for de pengene jeg har satset på Rec aksjer.
Dårlige nyheter om Tianrec som kommer i en Q3 eller Q4 rapport, når man venter det motsatte, vil ikke være noe bra for aksjekursen.
Innlegg av: questi (17.10.17 11:26 ), lest 2755 ganger
Ticker: REC
Endret: 17.10.17 11:27

RE^1: REC-Tianrec

Deutsche Bank Market Research, tror jeg faktisk har mindre kunnskap om REC enn oss på HO, siden de setter seg inn i alle produsenter på et høyere nivå, og nistirrer ikke på REC slik vi gjør.

Jeg kan tenke meg at formuleringen 'Moreover, the JV of REC and Shaanxi Tianhong also SEEMS to be on hold' deres skyldes at de har blitt rammet av samme H2/Q2 tvetydigheten som vi har blitt. Ordet 'seems' indikerer i alle fall at de gjetter fra et perifert ståsted (omtrent som oss), heller enn at de har tilgang til informasjon fra en sentral kilde :)
Innlegg av: AntonBerg (17.10.17 11:38 ), lest 2736 ganger
Ticker: REC
Endret: 17.10.17 11:41

RE^1: REC-Tianrec

åhhh.... det står ikke i rapporten at byggingen har stoppet.

Er det slik at alt som står i biblen er sant og skal tolkes bokstavelig?

Dere må lese hele avsnittet som i kontekst handler om ekspansjoner som går saktere enn først spådd. En del annonsere store byggeplaner som enten tar mye lengre tid eller ikke blir noe av.

Deutsche Bank skriver mye av det samme som jeg har skrevet både angående GCL Poly og om at TianREC er forsinket.

I setningen "Moreover, the JV of REC and Shaanxi Tianhong also seems to be
on hold." så ligger at man kunne estimere en viss produksjon for 2H17 som nå er bremset frem til 4Q17-1Q18. Derfor en fabrikken "on hold". REC ga feilinformasjon til markedet! Noe jeg har gitt uttrykk for noen ganger nå.

Som dere ser er ikke bare det noe jeg har fått med meg, men noe også Deutche Bank har fått med seg.


.......................


REC går ikke videre med TianREC uten 49 %. Da blir TianREC nedlagt. REC har ingenting å tape, alt å vinne. Det er amøbe av OSE å ikke ønske at REC skal sikre 49 %, men med dagens børsklima er det for aksjonærenes del kanskje bedre at JV blir kansellert når aksjekursen er under krona.
Innlegg av: questi (17.10.17 11:48 ), lest 2645 ganger
Ticker: REC

RE^1: REC-Tianrec

*hehe* om noen uker skriver Deutsche Bank Market Research:
"Since the majority of the sharholders are reluctant to emission, risks are that the JV may be cancelled all together"

... fordi de har googlet frem ditt innlegg. :D
Innlegg av: AntonBerg (17.10.17 13:16 ), lest 2419 ganger
Ticker: REC

RE^1: REC-Tianrec

Til 0,96 NOK per aksje legger "markedet", representert ved markedskursen, til grunn at REC ikke vil være i stand til å betale obligasjonen i September 2018.

Markedet legger videre til grunn at en eventuell "insolvency proceeding" i 1H19 ikke vil føre frem og at konkurs vil være et faktum. Markedet legger videre til grunn at konkursboet vil få solgt unna assets og ha eiendeler som tilsammen ikke dekker gjelden. Aksjekursen må over 1,04 for at markedet skal mene at kreditorene får dekning. Dersom markedet mener at også aksjonærene vil få smuler som er igjen må aksjekursen over 1,04.

Det er imidlertid ganske så store logiske brister i markedets vurdering av de finansielle sidene i REC. Per i dag er det ingen tegn til at vilkårene for mislighold og insolvency proceedings vil bli oppfylt. REC har ingen historie for å misligholde sine forpliktelser. Selv ved forsinket betaling er veien mot markedets oppfatninger kronglete og lang. Det er heller ikke noen indikasjoner om at det er i verken kreditors eller aksjonærers interesse å slå selskapet konkurs pga "småpenger". Det er billigere for kreditor å forsette lånet mot rente eller for aksjonærene å betale ut lånet, fremfor å la selskapet defaulte.

Dersom REC ikke skulle klare å betale BOND2018 Convertiblen ved forfall i September 2018, vil en insolvency proceeding ikke kunne starte før 11.01.19. Vi vil være nærmere sommeren 2019 før en eventuell konkurs blir et faktum dersom absolutt alt går til helvete. Markedet legger det som mest sannsynlig at alt går til helvete. Absolutt alt vil svinge i RECs disfavør i følge markedets oppfatning akkurat nå.

Markedet ser ut til å være så impulsive og kunnskapsløse som det alltid har vært.
Innlegg av: inord (17.10.17 13:25 ), lest 2366 ganger
Ticker: REC

RE^1: REC-Tianrec

Det er nå gjengitt som uttalelser fra GCL-poly.

Som er en stor aktør innen polysilikon og wafere.
Og som har startet bygging av en fabrikk som kan bli en direkte konkurrent til Tianrec, ihvertfall når det gjelder salg til GCL, da GCL skal bruke mesteparten til egen waferproduksjon.
Og har de spionert på Tianrec og deres FBL utstyr: sannsynligvis.

Så de vet nok mer om hva som foregår i Kina enn vi gjør.
Og de har ingen grunn til å sverte Tianrec, da de ikke skal konkurrere med Tianrec på det åpne marked.
Innlegg av: AntonBerg (17.10.17 13:47 ), lest 2263 ganger
Ticker: REC
Endret: 17.10.17 13:50

RE^2: REC-Tianrec

inord

Nei, nå er du smått paranoid.

GCL Poly bruker mesteparten av sin polysilikonproduskjon på seg selv. Det har et eksternt salg som er betydelig lavere enn REC. REC er altså en større polysilikonaktør i markedet enn GCL.

I år selger GCL nærmere 21 GW med wafer. Det representer omlag 100,800 MT polysilikon. GCLs wafer-kapsitet vokser hvert år. GCLs polysilikon in-house-production kapasitet derimot har ikke klart å henge med. Det er fordi GCL Poly satset på FBR-teknologi og skulle ekpandere sin kapasitet med 25,000 MT FBR. Når det gikk til helvete så forsøkte de å kjøpe opp SunEdisons teknologi for 150 MUSD. Per i dag har ikke GCL lykkes med å kommersialisere sin FBR-teknologi - verken sin egen eller den sammen med SunEdison. SunEdison på sin side klarte heller ikke å kommersialisere sin FBR-teknologi etter 30 år i bransjen. REC er det eneste selskapet i verden som har kommersialisert FBR. I motsetning til SunEdison og GCL som satset alt på et kort med sine FBR-fabrikker, har REC kjørt en pilot-reaktor for FBR-B i årevis før det implementeres i ny fabrikk.

Som følge av at hovedstrategien til GCL kollapset fullstending omkring FBR-fabrikken, og plan B med SunEdison ikke gir umiddelbare resultater, er GCL nå over på plan c med å ekspandere ordinær gammeldags Siemens-teknologi. De bygge netto 40,000 MT ny kapasitet og flytter 20,000 MT eksisterende kapasitet i perioden 2018-2020.

Som vist bruker GCL Poly allerede 100,800 MT på sin egen wafer-produksjon per år. GCL har også noen langtidskontrakter med eksterne kunder på 10-15,000 MT. De har en polysilikonproduksjon på omlag 70,000 MT. Med 40,000 MT mer i netto så blir de omtrent selvforsynt til å dekke seg selv og sine langtidskontrakter. Følgelig har andre kinesere og importører foret GCL med manglende polysilikon. Det er disse aktørene som eventuelt taper dersom GCL blir selvforsynt.

GCLs primære motivasjon for å bygge ut kapasiteten på Siemens er lavere enhetskostnader i stor skala som gjør at cash-cost på deres wafer faller litt til. GCL tjener i praksis ingenting på sin egen polysilikon produksjon da alt dette bakes inn i marginene til GCLs wafer. GCL kjemper for å opprettholde sin ledende posisjon innen wafer ved å ekspandere sin polysilikon.

GCL har i dag betydelig med gjeld. Den ny fabrikken vil kun finansieres med 1/3 og 2/3 lånefinansieres. All produksjon her vil altså gå til ting som allerede er planlagt for.

Jeg tror GCL har så stor gjeld og så store voksesmerter at en dupp i wafer-markedet kan knekke hele selskapet.

Alle GCLs konkurrenter bør nå gå til REC og TianREC for å kutte sine wafer-kostnader for at de ikke skal bli utkonkurrert.

I verdikjeden er det nå to revolusjoner på gang som kutter kostnader; (1) FBR-teknologi for polysilikon og (2) diamond-wire for skjæring av wafer. Begge disse to bidrar til at modulprisene vil kunne falle ned mot 0,25 $/watt. Mer "Siemens-light" (Modified Siemens) kapasitet er både for dyrt og for dårlig kvalitet fremover.

GCL produserer ikke god nok kvalitet for mono-si.


Dersom GCL kunne betale SunEdison-boet 150 MUSD for å få FBR-teknologipatenter så vil også noen kunne betale et REC-bo 150 MUSD for våre teknologipatenter.
Innlegg av: Tom Tank (17.10.17 13:40 ), lest 2283 ganger
Ticker: REC

RE^1: REC-Tianrec

Den aktuelle setningen kan tolkes på flere forskjellige måter, men du skal ha kred for forsøket ditt, inord!

Er det byggingen som er forsinket/utsatt?
Er det forhandlingene som er forsinket/utsatt?
Er det oppstart som er forsinket/utsatt?
Innlegg av: Odi.1 (17.10.17 13:49 ), lest 2226 ganger
Ticker: REC

RE^1: REC-Tianrec

Sikkert James Bond som tok jobben,,, aoaoseven
Innlegg av: Odi.1 (17.10.17 13:59 ), lest 2180 ganger
Ticker: REC

RE^1: REC-Tianrec

Det pussige er når andre vet MER en ledelsen til REC ,og hva de sier i presentasjonene :)

Det siste TT sa om dette, at det gikk som planlagt og en forståelse om at Kineser vil se det "virker" som det skal for at rec skulle få til en finansiering ,eller utsettelse av rest bidraget.

Og hvorfor sende 50 -60 personer Fra Moses Lake til Kina ?
For Moro skyld? ...
Innlegg av: AntonBerg (17.10.17 14:04 ), lest 2222 ganger
Ticker: REC
Endret: 17.10.17 14:39

RE^1: REC-Tianrec

For at Bejing utvalgte bankfilial skal kunne yte REC et lån på 169 MUSD for JV-andelen med pant i TianREC, så må jo selvfølgelig fabrikken demonstrere at den kan produsere.

Det er spesielt i seg selv at REC er i dialog om en eventuell kinesisk finansiering. Det er et smutthull fra Kina-tariffen.

Statis quo, og som TT hele tiden har ønsket, er at JV-bidraget blir utsatt til etter forfallet av BOND2018 Convertiblen. Per i dag er det nøyaktig det han har fått fra sin JV-partner...........................

I 1H17 utgjorde "sales of polysilicon" hos GCL kun 4,43 % av revenues.


GCL produserte 38,747 MT polysilikon i 1H17.
GCL solgte 4,888 MT til en ASP på gjennomsnitt 15.1 $/kg (eksl. VAT)
GCL produserte 10,599 MW wafer.
GCL solgte 10,611 MW wafer med en ASP på gjennomsnitt 0,130 $/watt (eksl. VAT).


REC produserte 6,184 MT polysilicon i 1H17.
REC solgte 5,469 MT polysilicon.*
REC solgte 1,628 MT silicon gas

*Selv om REC kjører for halv maskin og ikke har god markedtilgang til Kina, solgte REC altså mer til markedet enn det GCL gjorde. Dersom REC øker produksjon og får salgsvolum opp kan tallet etterhvert dobles.


I 2Q17 produserte REC totalt 3,057 MT. Ved Moses Lake produserte REC 2,380 MT FBR-solar grade. Ved Butte produserte REC 253 MT semi-grade.

Angivelig produserte Butte også 424 MT solar-grade. REC har nå sparket 30 ansatte for at Butte i større grad skal fokusere på semi-grade.

Ved Butte må solar-grade produksjon være et tapsprosjekt hvor produksjonskostnader overgår ASP. Det vil derfor kunne styrke regnskapet å redusere dette mest mulig.
Innlegg av: Odi.1 (17.10.17 14:51 ), lest 1984 ganger
Ticker: REC
Endret: 17.10.17 14:57

RE^1: REC-Tianrec

Tallene er jo klinkende klare, fint oppsett, AB
Vil ikke himle med øynene om vi snart er oppe i 75% produksjon ved ML igjen, og derav
grunnen til endringen ved Butte.
Kombinert med det som MÅ til av volum inne
i Kina nå. Eller effektivisering som de liker å kalle det.


More to come...

Stay Rec,a
Innlegg av: inord (18.10.17 23:08 ), lest 1621 ganger
Ticker: REC

RE^1: REC-Tianrec

Tianrec blir en kinesisk leverandør som kunne levert til GCL, og som du sier AB: blir å miste den salgsmuligheten når GCL blir mer selvforsynt.

Hvor mye tror du en slik stor aktør vet om hva som foregår på produksjonssiden av polysilikon i Kina?

Vannvittig mye mer enn noen av oss. Det trenger man ikke å tvile på.

Når det gjelder ledelsen i Rec, så sa vel du for noen måneder siden at TT burde ta sin hatt å gå.

Uansett, ledelsen i Rec har vel et tøft marked å forholde seg til.
De kunne sikkert hatt en del å lære av ledelsen i Wacker.

Og hvorfor har ikke Tianrec noen nyhetsverdi, hvis de er så godt i rute at de snart skal være i gang med produksjon?
Ledelsen i Rec vil velge å slippe samme nyhet, at Tianrec er i innkjøringsfasen. Prosjektet er ikke stanset, det tror heller ikke jeg.
Men bare nyheten om store forsinkelser vil kjøre aksjekursen i bånn.

Trenger ikke å være paranoid: uten Tianrec henger Moses Lake i en tynn tråd, kan ikke drive lenge uten overskudd.

Håper derimot jeg ikke trenger å bekymre meg.
Innlegg av: AntonBerg (19.10.17 00:00 ), lest 1573 ganger
Ticker: REC
Endret: 19.10.17 00:09

RE^2: REC-Tianrec

inord

Teoretisk kan TianREC forsyne GCL ja, men det er aldri noe jeg har ansett som sannsynlig. Å vinkle det negativt at GCL blir mer selvforsynt og TianREC mister en salgsmulighet er å dra det ganske langt.

Må du huske på at vår JV-partner er Youser Group som er et statlig selskap. Det er et gigantisk statlig selskap hvor de også tenger mye polysilikon. Deler av produksjonen vil gå til Youser Groups øvrige virksomhet. TianREC produserer også semi-grade som eneste produsent i Kina. Kina får nå en egen kilde til semi-grade som gjør dem mindre avhengig av import fra utlandet. Mye av importen er nødvendig semi-grade.

TianREC er et KINESISK selskap som drar alle fordeler av å være i Kina. Det gjelder også samarbeid med andre kinesiske selskaper som da vil prioritere TianREC.

For REC er JV-avtalen ekstremt lukrativ. Det er en diamantgruve. Det er derfor svært irrasjonelt av OSE å være så negative omkring JV. Andelen koster oss i netto 46 MUSD. Vi har allerede tjent inn deler av dette på personell som pendeler. Vi er snart i ren gevisnt på JV-prosjektet og det er før det er produsert polysilikon.

Så har REC to muligheter avhengig av TTs syn på ting og klima på OSE. Vi kan droppe JV for å fjerne støy eller vi kan sikre JV med kinesisk mellomfinansiering fra enten en kinesisk statsbank eller fra statlige Youser Group. Det er da egentlig lite relevant for oss hvem som faktisk låner oss pengene. I dag er det JV-partner.


Moses Lake har driftsoverskudd! REC Silicon ASA hadde i 1H17 hele 5.9 MUSD i EBITDA-overskudd. REC kan fint leve i 5 år til med 50 % utlization rate. Vi lever selvfølgelig bedre om vi får opp salget og utilization rate kan økes mot 100 %.

-----------------


Hva gjør markedet dersom TT i 4Q17 eller 1Q18 annonserer at han har fått finansiert hele TianREC med pant i anlegg i Kina? Da har markedet et gedigent problem med å ligge under krona.

Hva gjør markedet dersom TT overrasker med å fortelle markedet at han får et større kinesisk banklånd som også refinansierer deler av gjelden? Det er fullt mulig at våre kinesiske venner tar vare på TT. Dette er som mafian.

Uansett, hva gjør markedet når forfallet i Mai 2018 blir betalt uten større dramatikk og forfallet i September 2018 blir refinansiert og betalt uten større dramatikk?

Markedet har jo spilt seg selv ned i en avgrop hvor det ikke akkurat er mange fluktmuligheter. Vår jobb bør være å sørge for at det hulle blir stadig dypere frem mot løsning.
Innlegg av: inord (19.10.17 22:56 ), lest 1279 ganger
Ticker: REC
Endret: 19.10.17 22:57

RE^1: REC-Tianrec

Ja, fakta er så mangt.

EBiITDA for 2015 og 2016 var til sammen et underskudd på over 40 MUSD.
Overskudd i Q1 2017 på litt over 4, redusert til bare 1,3 i Q2 selv med økt salg.

Poenget er egentlig ikke om Tianrec kunne solgt til GCL eller ikke, men at GCL ikke har noen grunn til å se på Tianrec som en konkurrent.
Dermed har ikke GCL noen grunn til å slippe falske negative nyheter om Tianrec.

Akkurat i denne saken håper jeg at det virkelig er falske nyheter.
Innlegg av: DavidM (19.10.17 23:18 ), lest 1271 ganger
Ticker: REC

RE^1: REC-Tianrec

Det er jo interessant å se produksjonsandelen fra Yulin i figuren under.
Allerede i 2018 anslås det at Yulin vil utgjøre hele 1/3 av markedet i Kina.


http://www.thequartzcorp.com/assets/uploads/blog/Blog%20pictures/New%20Polysilicon%20Capacity.png
Innlegg av: Eventyrer (19.10.17 23:27 ), lest 1220 ganger
Ticker: REC

RE^2: REC-Tianrec

~1/3 av NY KAPASITET i Kina det året, så slapp av ;)
Innlegg av: Odi.1 (19.10.17 23:38 ), lest 1203 ganger
Ticker: REC

RE^1: REC-Tianrec

Det er bare å benke seg til det braker løs for alvor...
Innlegg av: coldman (19.10.17 23:51 ), lest 1170 ganger
Ticker: REC

RE^1: REC-Tianrec

Det er merkelig for meg å si det, men ja, her tror jeg faktisk vi har med å gjøre et case som nå skraper bunnen, og er klar for oppgang.

Det har vært så forbanna mye negativt over så lang tid, men allikevel holder kursen seg under eller rett over krona. Det er ingen krakk-tendenser. Hadde noen visst noe stygt hadde den krakket for lengst,men det gjør den ikke.

Dette viser relativ styrke, og indikerer at det er tradere som selger, og longere som kjøper.

Slik jeg ser det så er oppsiden her så stor, og nedsiden så begrenset, at jeg har ingen problemer med å være tungt inne.

Dette kan faktisk bli en av tidenes gullgruver!
Innlegg av: AntonBerg (20.10.17 02:14 ), lest 1140 ganger
Ticker: REC

RE^1: REC-Tianrec

david

den grafen beviser nok en gang hna jeg sa TianREC i følge REC skulle produsere i 2H17.
Innlegg av: Bels (20.10.17 08:43 ), lest 990 ganger
Ticker: REC

RE^1: REC-Tianrec

Den grafen der er jo gammel og ble dementert ved Q2-presentasjonen.
Tviler på at Tianrec kommer til å produsere "stort" i 2018 med oppramping og tuning!
Innlegg av: Odi.1 (28.10.17 10:30 ), lest 759 ganger
Ticker: REC

RE^1: REC-Tianrec

fra rec,s egen nettside:

" Progress on the Yulin joint venture plant continues as planned. The JV facility expects to start up the first silane unit and FBR reactors in Q4 2017. The second silane unit is scheduled to start up in Q1 2018. The company continues to negotiate the deferral of the remaining $169 million capital contributions until after 2018. Tore Torvund, company CEO commented "It's exciting to see the progress on the Yulin plant as preparations are underway to start the first silane unit of this state of the art high purity FBR polysilicon plant."Har nå troen tt,n....


Tore Torvund, company CEO commented "It's exciting to see the progress on the Yulin plant as preparations are underway to start


Innlegg av: DavidM (28.10.17 11:12 ), lest 679 ganger
Ticker: REC

RE^2: REC-Tianrec

Hva mener du odi?
Innlegg av: Odi.1 (28.10.17 11:24 ), lest 658 ganger
Ticker: REC

RE^1: REC-Tianrec

Så sant det ikke har vert noen problemer med de som reiste fra USA til Kina (50stk) for å starte prosessen, tror jeg vi er godt etter planen, en kan vel lese dette ut fra uttalelsene til TT også som står absolutt nærmest dette prosjektet utenfra Kina, David

Og vi får utsettelser til etter 2018, som TT sier, det vil bli Gull for REC aksjen.
(da om 34 % resten til REC i prosjektet.)

Alternativet for Tian-REC er det ikke vits i å nevne noe mer.

Ikke den bakenforliggende grunnen heller.
( TOLL )
Innlegg av: Odi.1 (28.10.17 11:31 ), lest 635 ganger
Ticker: REC

RE^1: REC-Tianrec

inord.., det er betalt ned Bond også i denne perioden, + bygget lager for fremtidig prisstigning , den er i Gang nå.

Ja, omsetningstørke har det vert, men vi vil se det reiser seg betraktelig.

grunn: ( TOLL )


ref: "Ja, fakta er så mangt. "
Innlegg av: Odi.1 (28.10.17 11:38 ), lest 627 ganger
Ticker: REC

RE^1: REC-Tianrec

Dere som mener rec-tian skulle produsere så og så mye tonn i 2017, Hvorfor ikke Stille disse spørsmålene på Presentasjonen til REC på MANDAG ?
Du må skjerpe deg AB :)
Innlegg av: LukyStokwalker (28.10.17 11:39 ), lest 624 ganger
Ticker: REC

RE^1: REC-Tianrec

Jeg tolket linken fra Deutsche Bank at de referer til at REC har ikke sikret sin 49 % enda, ikke at utbyggingen er stoppet at avtalen forkastes. Nettopp at de skriver 'it seems' som AB sier, sitter de på sidelinjer og gjette, samtidig som de også trenger noe for å underbygge en avsnitt at det kommer til å bli gode muligheter for produsenter.
Innlegg av: Odi.1 (28.10.17 11:46 ), lest 646 ganger
Ticker: REC
Endret: 28.10.17 12:00

RE^1: REC-Tianrec

Har ikke 50-60 Amerikanere møtt opp i KINA, er det nok stopp på "sysakene" , ser dette som eneste grunn som kan stoppe opp denne JV avtalen , dog er det meget usannsynlig.

Analytikere, ikke nevne navn, har sakt at rec er KONK, og det var i 2013 !

Men det suser og går fortsatt:)
Innlegg av: Odi.1 (28.10.17 11:53 ), lest 601 ganger
Ticker: REC

RE^1: REC-Tianrec

"The company continues to negotiate the deferral of the remaining $169 million capital contributions until after 2018. "

DB må ha fått dette med seg, så det er riktig, rec har kun opsjon på resterende 34% i tian-rec

Eller vi får finansiering med Kina på en eller annen måte.
JV partner forsto at REC hadde problem pga 57% straffetoll, noe som har ført til ett mulig tap på 2,5 Milliarder Norske Kroner.