Det nye forumet finner du her

Tilbake til: Dagens tema
Innlegg av: polemiker (13.09.17 00:05 ), lest 126 ganger

De 4 neste årene - mulighetene for Erna og Siv

Det kan bli noen svært interessante år for de som liker politikk de neste 4 årene. Slik jeg ser det ligger det også noen nye muligheter på bakgrunn av det valgresultatet vi nå har fått.

For det første, regjeringen med H og FRP behøver ikke å forhaste seg. DE trenger egentlig ingen ny avtale med V/KRF, men kan bli sittende i regjering inntil de blir felt av et misstillitsforslag eller selv stiller kabinettspørsmål.

Selv om det kan virke litt rotete på høyresiden, ser det vel ennå værre ut på venstresiden nå. Dersom et av partiene V eller KRF feller regjering og hopper over til sosialistene, vil de fortsatt være avhengig av SV og Lysbakken.

Nå viser det seg at det er en klar overvekt av borgelige blant KRFs velgerne (de har bl.a. tapt stort til FRP i bibelbeltet). KRF har blitt redusert ved hvert eneste Stortingsvalg den siste tiden, og klarte seg nå med et nødskrik. Om DE feller regjeringen eller stemmer FOR et misstillitsforslag, vil de være uradert som parti om 4 år.

Det samme har V skjønt, men velger heller motsatt strategi enn KRF. De har innsett at samarbeid eller å gå inn i regjeringen som som deres eneste mulighet å fortsatt holde seg over 4% grensen ved neste valg.

Det som kan være en god strategi for H/FRP nå er å ha is i magen og ikke fire for mye på kravene fra disse to partiene. Det vil sitte SVÆRT langt inne for dem å felle dem, i alle fall de 2 første årene. Om man klarer å komme seg helskinnet igjennom disse to årene er det bare å kjøre på med FRP/H politikk, for DA mister Støre & co lysten på å overta så tett før valget. Selv om de stiller kabinettspørmål øker sjansen for at de blir reddet av AP jo nærmere man kommer valget i 2021.

Erna kommer natuligvis ikke engang til å diskutere minsterposter eller navn med hverken KRF eller V. Om Venstre blir med i regjeringen, vil nok IKKE få noen innvandringsminster, men Grande kan vel få prøve seg som Undervisingsminister.Innlegg av: polemiker (13.09.17 12:22 ), lest 70 ganger

RE^1: De 4 neste årene - mulighetene for Erna og Siv

H og FRP bør tenke strategisk og litt lengere enn bare de neste 4 årene når de nå går i gang med forhandlinger med V/KRF. Om de firer for mye på den borgelige politikken vil de selv bli straffet hardt ved neste korsvei.

Om 4 år vil Norge se helt anderledes ut enn i dag. Da vil fruktene av massiv musliminnvandring ha slått ut i full blomst. Sverige vil ikke bare ha 52 no-go soner, men trolig over 100. Sylvi vil kunne dra på en 14 dagers turné igjennom Sverige. Det vil ha skjedd en rekke terroraksjoner, svensk økonomi vil være inne i en lavkonjuktur og hele landet knaker i sammenføyningene.

Sosialistene vil skrike etter flere ungdomsklubber, mer dialog og mer samarbeid med imamer og moskeer. De vil ha bedre integrasjon ved å importere ennå flere familiemedlemmer med middelaldersk kultur.

Om 4 år er kommunesammenslåingen glemt, sykehusstridene er over militærbaser er nedlagt. SP vil falle tilbake til 5% hvor de hører hjemme. SV og Rødt er kanskje de partiene som vil styrke seg noe, men AP vil falle ned til rundt 20%.

Spiller H/FRP kortene sine godt nå, KAN målet om rent flertall for de to partiene være innen rekkevidde. KRF blir etter alle soltegn utradert ved neste valg, Venstre avgjør sin egen skjebene igjennom praktisk politikk de neste 4 årene.
Innlegg av: 1955 (14.09.17 06:40 ), lest 57 ganger
Ticker: 1955

RE^1: De 4 neste årene - mulighetene for Erna og Siv

Du har som vanlig en utmerket analyse, og treffende kommentarer vedrørende valget. Jeg vil håpe du får rett, men er selv litt skeptisk.
Dette utelukkende på grunn av alt det hatet, som rører seg iblant marxistene. De finnes dessverre i de fleste politiske partiene, ulver i fåreklær, som de gjerne kan kalles.