Det nye forumet finner du her

Tilbake til: Olje og energi
Innlegg av: oljepris (05.10.11 07:59 ), lest 8747 ganger
Ticker: NORGE
Endret: 18.05.13 20:45

KORRUPSJON I NORGE


Statoil-konsulent innrømmer korrupsjon

Jørn Aass

Publisert: 05.10.2011 - 06:16 Oppdatert: 05.10.2011 - 06:29


http://www.dn.no/energi/article2237350.ece
En konsulent som var innleid av Statoil, innrømmer å ha mottatt over 7 millioner kroner i bestikkelser.

Økokrim mener at konsulenten har mottatt over sju millioner kroner fra et rogalandsselskap for først å ordne innpass hos Norsk Hydro.

Etter fusjonen av olje- og gassvirksomheten til Norsk Hydro og Statoil skal han ha fortsatt å hjelpe selskapet med å fakturere Statoil millionbeløp for ingenting, skriver Stavanger Aftenblad.

Den fiktive faktureringen skjedde i forbindelse med arbeidet Statoil gjorde på Mongstad. Ifølge tiltalen skal Statoil ha betalt minst 19 falske fakturaer for totalt 6,1 millioner kroner fra leverandørselskapet.

Rettssaken mot konsulenten og to andre personer startet i Stavanger tingrett tirsdag. De risikerer ti års fengsel for grov korrupsjon.

Konsulenten erkjente straffskyld sammen med en person som var daglig leder og styreleder i leverandørselskapet. Han er også tiltalt for hvitvasking. Den tredje tiltalte nektet straffskyld.

Det var Statoil som fattet mistanke til konsulenten og anmeldte saken i november i fjor. 9. desember slo politiet til mot tolv adresser samtidig i Stavanger og Bergen.

Det er satt av tre uker til behandling av saken i tingretten.
Innlegg av: skikongen (05.10.11 08:10 ), lest 5418 ganger
Ticker: NORGE

RE^1: KORRUPSJON I NORGE

Å herregud, det er bare satt av 3 uker til behandling av saken, det burde være minst 4.
Innlegg av: ThorsHammer (05.10.11 08:12 ), lest 5355 ganger
Ticker: NORGE

RE^1: KORRUPSJON I NORGE

Hei

Ja det er korrupsjon på kommunenivå i Norge, hadde nettopp besøk av en mellomledeer i en norsk kommune.

Han fortalte meg saker og ting. Jeg fikk hakeslepp.

Norge er meget korrupt.
Innlegg av: Araw (05.10.11 08:12 ), lest 5337 ganger
Ticker: NORGE

RE^1: KORRUPSJON I NORGE

Hehe, tar vel 3-4 uker for å bli enig om hvor mye prosent Økokrim skal få slik at saken blir glemt og henlagt.
Innlegg av: alfa krøll (05.10.11 10:42 ), lest 5305 ganger
Ticker: NORGE

RE^1: KORRUPSJON I NORGE

Statoil igjen? Det blir mye på Statoil etter hvert.
Innlegg av: oljepris (06.10.11 09:33 ), lest 5277 ganger
Ticker: NORGE

RE^1: KORRUPSJON I NORGE


Stocklink.no
Analytiker: -First ville at jeg skulle lyve
Publisert: 06.10.2011 07:52:28
Oppdatert: 06.10.2011 08:18:59
Share
Tidligere analytiker i First Securities tar oppgjør med ukulturen i en bok.

Fra meglerbordet til First Securities (Foto: CF Wesentberg / Kolonihaven)
Fra meglerbordet til First Securities (CF Wesentberg / Kolonihaven)

Tidligere analytiker i First Securities, Aslag Berge, har nå gitt ut en bok hvor han mener meglerhuset oppfordret han til å lyve etter å ha blitt presset av storkunden Øystein Stray Spetalen, skriver DN i dag.

- Vi kjenner oss ikke igjen i dette bildet i det hele tatt. Dette er påstander som får stå for hans regning, dette er påstander fra én person som har vært ansatt hos oss tidligere, sier kommunikasjonssjef i meglerhuset Tor Arne Olsen til DN.

Berge sier til avisen at han i boken - En bryggesjauers bekjennelser - ønsker å ta et oppgjør med ukulturen som finnes i meglerbransjen hvor penger - i form av bonuser - er den store motivasjonen.

- Bokens budskap er: Er det akseptabelt å lyve for penger? Min agenda er å sprake i gang en diskusjon om forretningsmoral og etikk, sier Berge til avisen.

Share |

RSS feed Følg Stocklink nyheter med vår RSS feed.
Forsiden nå:
- Her kan vi tjene penger
Bred oppgang i Asia
Styret i Axis-Shield godtar nytt bud
Statoil flyttet penger fra bank til statsobligasjon
Analytiker: -First ville at jeg skulle lyve
Innlegg av: GOD=TULL (06.10.11 09:39 ), lest 5240 ganger
Ticker: NORGE

RE^1: KORRUPSJON I NORGE

Kun toppen av isfjellet, det er ENORMT mye korrupsjon i Norge, ENORMT og på alle nivåer!
Innlegg av: ThorsHammer (06.10.11 10:36 ), lest 5250 ganger
Ticker: NORGE

RE^1: KORRUPSJON I NORGE

Så nettopp en analyse fra et selskap som begynner på P og slutter på O.

Den var nesten korrupt, mange vil si at den var korrupt, og full av løgn.


Er det korrupsjon å lyve om andre for å berike seg selv?
Innlegg av: oljepris (09.10.11 09:39 ), lest 5198 ganger
Ticker: NORGE

RE^1: KORRUPSJON I NORGE


Investeringsdirektør og forvalter Peter Warren. Foto: Ståle AndersenMener meglere gir råd på investorenes bekostning

Meglerhusene tjener store penger på å hjelpe bedrifter med å hente inn penger. Derfor gir meglerhusene råd som går på bekostning av investorene, mener forvalter Peter Warren.

DN.no

Publisert: 08.10.2011 - 01:45 Oppdatert: 08.10.2011 - 08:06Lavere inntekter fra aksjemegling tvinger meglerne til å tjene mer penger på andre arenaer. Innhenting av penger i forbindelse med børsnoteringer, emisjoner og obligasjonslån har blitt den største inntektskilden. Eksanalytiker Aslak Berge kritiserer meglernes metoder i en ny bok. Det skriver Dagens Næringsliv.
Les: - Knus kneskålene hans!

Betaler best
– Enten man er bilselger, snekker eller megler gjør man det man kan ut av forretningen. Men rammeverket og strukturen er slik at man kan tjene voldsomt på enkelte råd. Det gjør det tvilsomt at rådene til enhver tid er til det beste for investorene. Én av partene vil i de fleste tilfeller lide. Det sier seg selv at det er sannsynligvis ikke den som har betalt meglerhuset det høyeste honoraret. Bare se på milliardene som er hentet inn, for høye honorarer, til selskaper som kort etter får problemer, sier forvalter Peter Warren

Kritisk til smøring
Warren mener de tette bindingene mellom forvaltere og meglere er ille. Han mener det er flere eksempler på at obligasjonseiere har godtatt å gi bort penger i tilfeller der meglerhus har presset på for å få refinansiere børsnoterte selskaper.

– Det er vanskelig å forholde seg til den smøringen som foregår. Det gjøres ikke gratis, formålet er å få business. Men det står eksempelvis ikke i fondets årsrapport at forvalteren var to ganger på betalt tur til Kitzbühel eller Courchevel, sier han.

Kundene tapte alt
I boken «En bryggesjauers bekjennelser» forteller Berge at en analytikerkollega besteg Kilimanjaro sammen med ledelsen i Artumas Group.Meglerhuset tjente 25–35 millioner kroner på oppdrag for selskapet, ifølge eksanalytiker Aslak Berge. Investorene satt igjen blakke. First Securities tok oljemyggen Artumas Group på børs og hentet inn over en milliard kroner i frisk kapital for selskapet. Hele tiden var analyseavdelingen ekstremt positiv, skriver Berge i sin nye bok.

Det gikk fryktelig galt. På to år tapte investorene 99,9 prosent av innsatsen. Selskapet har siden skiftet navn til Wentworth Resources.

– Et klassisk eksempel på at meglerhus og enkeltpersoner meler sin egen kake på bekostning av kundene. Man kan finne flere eksempler i First og enda flere om man også leter hos andre meglerhus i byen, sier Berge
http://www.dn.no/forsiden/naringsliv/article2240043.ece
Innlegg av: Pete (09.10.11 10:05 ), lest 5264 ganger
Ticker: NORGE
Endret: 09.10.11 10:16

RE^1: KORRUPSJON I NORGE

Vil på det sterkeste anbefale flest mulig og lese rapporten ""Ytringsfrihetens pris i Det skjulte Norge".

Rapporten kan lastes ned her:
http://www.fampo.info/ytringsfriheten.doc


For de som ikke går i takt, og/eller kommer med for heftige opplysninger om de som egentlig styrer Norge - Makten bak Makten, finnes et stort uvesen som tar hånd om slike.

F. eks psykratrien.
Norge er det landet i Europa som tvangsinnlegger flest mennesker i forhold til folketallet. Årlig blir ca. 10.000 nordmenn tvangsinnlagt. En analyse SINTEF gjorde i 1996, viste at om lag 45 prosent av alle innleggelser i norsk psykiatri skjer ved bruk av tvang. For andre land i Europa utgjorde tvangsinnleggelsene mellom 5 og 15 prosent. Tallene bygget for Norges del imidlertid kun på en beregning og ikke på eksakte tall; fordi mange sykehus ikke rapporterer om tvangsinnleggelser, finnes der ikke god statistikk over antall tvangsinnleggelser.I en del andre land har man en rettsinstans som tar stilling til legens begjæring om tvangsinnleggelse før innleggelsen. Det har vi ikke i Norge; i Norge kan man klage til en kontrollkommisjon først efterat man er innlagt. Da er det ofte svært vanskelig for pasientene å fremme sin sak, bl.a. fordi de er neddopet med medisiner.Vi har mange eksempler på en ytterst alvorlig form for bruk av psykiatrien i Norge - sykeliggjøring og tvangsbehandling av mennesker som avdekker ulovligheter og maktmisbruk. Det mest velkjente eksemplet er Juklerød-saken. Arnold Juklerød ble tvangsinnlagt ved Gaustad sykehus i 1971 med diagnosen kverulant paranoia. I følge legene ved Gaustad hadde Juklerød "ukorrigerbare paranoide vrangforestillinger" om at lokale myndigheter brøt loven da en barneskole ble nedlagt. Som Trond Skaftnesmo senere kunne dokumentere, og som departementet innrømmet i 1995, var Juklerøds "vrangforestillinger" sanne. Til tross for dette ble diagnosen aldri slettet.En av de som er blitt fremstillet som psykisk syk og tvangsinnlagt, er diplomaten og juristen Synnøve Fjellbakk Taftø. Taftø har skrevet boken Skjoldmøysagaen (kan leses på FAMPOs sider), hvor hun skriver om sine erfaringer fra den norske utenrikstjenesten.Sunnmørspolitiets ønske om mentalobservasjon av Kåre Torvholm og Oddmar Remøy er omtalt over. I Oddmar Remøys tilfelle er begrunnelsen for at han skulle tvangsinnlegges, meget direkte. Bjørn Martin Aasen, kommunelege i Herøy og tidligere statssekretær i Gro Harlem Brundtlands regjering, skrev følgende som begrunnelse for å tvangsinnlegge Remøy: "Han høyrer til eit sivilt nettverk av både lokal, nasjonal og internasjonal tilknytning som har til formål å avdekke kriminelle ting som foregår i det offentlege for å få ting over i meir produktiv lei. Etter mi meining er krava i lph 3 innfridde" . Her er 'lph 3' forkortelse for daværende lov om psykisk helsevern, § 3.På FAMPOs sider kan man lese rapporten Menneskerettigheter - Rettssikkerhet - og Psykiatri, som Dag Hiåsen skrev i forbindelse med behandlingen av ny psykiatrilov i 1999. Rapporten tar bl.a. for seg kontrollkommisjonene, som skal ivareta de innlagtes rettssikkerhet. I 1997 ble 9.651 mennesker tvangsinnlagt i Norge. Antallet klager som de psykiatriske kontroll- og klageinstanser gav medhold til, var 49. Det overstiges av antallet kontrollkommisjoner i Norge (57)!


http://atle.alternativkanalen.com/daghiart.html


Intervju med den tidligere toppdiplomaten i UD Synnøve Fjellbakk Taftø, som er blitt tvangsinnlagt en rekke ganger.
Sist gang 16. mai ifjor på direkte ordre fra Jens Gahr Støre, etter at hun publiserte en artikkel om Utenriksministeren "Globalistenes fremste agent", en avslørene artikkel som ikke tålte dagens lys.

Politisk fange Synnøve Fjellbakk Taftø - Del 1
http://www.youtube.com/watch?v=0MJ3aGd37FI&feature=related
Innlegg av: BullorBear (09.10.11 10:10 ), lest 5185 ganger
Ticker: NORGE

RE^1: KORRUPSJON I NORGE

Ose inside børs nummer 1.
Så klart det er korrupt
The rich just get richer
Innlegg av: Recboy (09.10.11 10:17 ), lest 5173 ganger
Ticker: NORGE
Endret: 09.10.11 10:19

RE^2: KORRUPSJON I NORGE

Korrupsjon og annen økonomisk kriminaltet er jo dagelig på børs
so who cares........
Ferdig med børs jeg, Gidder ikke lengre å spytte penger inn i Norske selskap som ikke vet hva de driver med. Som Rgt til eksempel , ige. nec. og mange mange flere selskaper
Tipper børsen ender omlag 300 poeng før nyttår og ikke litt lengere ned
men før dette skjer har nok meglere og Rikfolk hausset opp og tatt gevinst og deretter shortet ned børsen for så hausse den opp igjen
vær klar over at når børsen går opp , tjener noen fryktelig med penger, og når den snur tjener de even more

På deg og meg så tjener de som styrer det hele penger okke som. Bare vi småaksjænærer som konker
Innlegg av: Pete (09.10.11 10:19 ), lest 5178 ganger
Ticker: NORGE
Endret: 09.10.11 10:22

RE^1: KORRUPSJON I NORGE

Utenriksministeren -

globalistenes fremste agentArtikkelforfatter, Synnøve Fjellbakk Taftø

Her kan du lese artikkelen som medførte at Jonas Gahr Støre fikk sin tidlige leder i UD, Synnøve Fjellbakk Taftø, tvangsinlagt 16. Mai ifjor.

Artikkelen beskriver, og henviser blandt annet til beviser som viser at Norge ble medlem av EU i 1994.
Den 24. juni 1994 underskrev Gro Harlem Brundtland, Bjørn Tore Godal og Eivinn Berg Norges medlemskapsavtale med EU. Etter norsk statsrett skal en slik avtale straks avleveres i Traktatarkivet i UD. Men det skjedde ikke med denne avtalen. Var Jonas Gahr Støre ansvarlig?
Her kan du lese fullmakten for underskrivning av avtalen:
http://norgespartiet.no/images/dokumenter/HOVEDDOKUMENT.PDF

http://norgespartiet.no/component/content/article/167.html
Innlegg av: bitti (09.10.11 10:23 ), lest 5137 ganger
Ticker: NORGE

RE^1: KORRUPSJON I NORGE

Det finnes ingen korrupsjon i Norge!

Den er bare så enormt dyr.
Innlegg av: oljepris (09.10.11 19:27 ), lest 5103 ganger
Ticker: NORGE

RE^1: KORRUPSJON I NORGE

Trygve Hegnar: - Sensasjonelt
Dette er utrolig. Noe av det mest sensasjonelle vi har lest på langt tid. Vi trodde analytikere og meglere jobbet for knapper og glansbilder og staten.

Artikkel av: Trygve Hegnar ( HegnarOnline - 09.10.11 13:08)

Del på: Facebook Twitter Tips en venn Skriv ut
Dette var Trygve Hegnars leder i Finansavisen lørdag 8. oktober.

En tidligere analytiker i First Securities, Aslak Berge (39), har skrevet bok («En bryggesjauers bekjennelser») om sine fire år i meglerhuset, og vår rosa konkurrent viet boken hele tre sider torsdag og en side i går.

Hovedkonklusjonen i boken er at «penger - i form av bonus - er den store drivkraften i meglerbransjen.»

Dette er utrolig. Noe av det mest sensasjonelle vi har lest på langt tid. Vi trodde analytikere og meglere jobbet for knapper og glansbilder og staten.

Som et grovt eksempel på hvor bonusbesatte meglerne og analytikerne hos First Securities er, forteller Berge at meglerne ble sure da det kom frem at bonusene ble borte eller redusert da meglerhuset tapte 75 millioner kroner på Idar Vollvik.

Sure? Det er det råeste vi har hørt. Snakk om pengegriske guttunger.

En av de sure skal ha gått så langt som å si at «ta Koenigseggen hans! Gå etter huset og familien hans! Dette gir vi oss faen ikke på. Knus kneskålene hans.»

Aslak Berges analyse av disse skrekkelige forholdene er, kort oppsummert, at «mange ønsker å mele sin egen kake.»

Det er ikke til å tro. Vi, som hele vår yrkeskarriere har fulgt med meglernestorene Erik Must og Jan Petter Collier, skjønner at det er nye tider nå. Som det måtte bli bok av.

Investoren Øystein Stray Spetalen skal i et internt møte hos First Securities, hvor Spetalen angivelig var stor kunde, ha skreket til Aslak Berge som hadde skrevet en kritisk artikkel om Spetalen, at Berge tilhørte gruppen «sosialistiske journalistsvin,» hvoretter Spetalen fulgte opp med at «jeg skal smøre deg utover Finansavisen og Aftenposten!»

Dette kunne selvfølgelig ha blitt gøy, men vi har ikke sett noe til det, hverken her i avisen eller i Aftenposten.

At Øystein Stray Spetalen raser over sosialistiske journalistsvin er dog ingen nyhet. Trøtte greier. Og som vanlig, slår Spetalen hardt tilbake. Han sier om Aslak Berge at «han er en uetterrettelig kar, som er helt skruppelløs og gjør andre mennesker urett.»

Men disse sensasjonelle tingene er ikke alt. Meglerne er også opptatt av dyre klokker. Makan.

«Min agenda er å sparke i gang en diskusjon om forretningsmoral og etikk. Hvis dette kan bidra til å bygge opp investorenes tillit, hadde det vært hyggelig,» sier forfatteren til DN.

Samtidig som han dytter meglerstrategen og tidligere kollega Peter Hermanrud brutalt ned i søla. Men vi skal ikke se bort fra at noe av meningen med boken også er å hevne at Aslak Berge, etter at han hadde sendt en krass mail til en kunde («det var galt å sende den mailen»), ikke fikk adgang til å kjøpe aksjer i First Securities som han kunne tjent mye penger på.

«Et øyeblikk av menneskelig svikt. Men jeg syntes straffeutmålingen var over alle støvleskaft,» sier Berge nå.

Hans edle budskap med boken er at meglere og analytikere må tenke mer på kundenes beste og mindre på egen lommebok.

«Tenker man kun på penger, vil man på et eller annet tidspunkt sitte på yachten sin alene og drikke champagne.»

Hør, hør. Bare meglerbransjen blir kvitt disse bonusene, går alt så mye bedre.
Innlegg av: oljepris (11.10.11 08:46 ), lest 5083 ganger
Ticker: NORGE

RE^1: KORRUPSJON I NORGE

Sjukehus prøvde å tildekke egen svikt

Hjelpen sviktet da to småjenter ble sopt på sjøen ved Kristiansund i fjor. NRK 1 tar opp saken i en dokumentar tirsdag kveld. Bildet er fra redningsaksjonen i mars i fjor. Foto: SCANPIX
Brennpunkt i NRK 1 tar i kveld opp en drukningsulykke ved Kristiansund, der to småjenter omkom.
Helge Gloppen


Mobil: 90201242


Publisert: 11.10.2011 kl. 08:00
Endret: 11.10.2011 kl. 00:51


Sjukehus og nødetater pyntet i ettertid på lydloggene for å glatte over egne feil, går det fram av programmet, som er laget av reporter Ann Eli Nøsen ved NRK-kontoret i Molde.

– Etter lang tid fikk vi ut lydloggene fra AMK-sentralene og politiet. De gir et svært avslørende bilde av alt som gikk galt, sier hun.

Møtte stengte dører

Mor til den ene jenta forteller om advokatutgifter på 40.000 kroner for å få vite hva som skjedde med datteren.

Ambulansehelikopteret fra Ålesund kom til stengte dører på sjukehuset i Kristiansund da de kom med den første jenta. Sea King-helikopteret som kom med den andre niåringen, måtte vente i luften før de fikk lande, og mannskapet selv måtte ta seg inn på sjukehuset etter hjelp.

Les også: Sendt til feil sjukehus

Mye verdifull tid gikk tapt og mange må stå til ansvar, også for bevisste feil i skriftlige rapporter.

– Inkompetanse og rot

Sunnmørsposten fikk se sendingen mandag. Vi får inntrykk av en redningsaksjon preget av inkompetanse og endeløst rot. Mor til den ene småjenta, spør seg om hun kunne vært berget.

Ulykken skjedde en søndagskveld i mars i fjor. Tre småjenter på ni år ville leike med bølgene, selv om det var uvær. To av dem ble tatt av dragsuget.
Innlegg av: googleearth (11.10.11 09:21 ), lest 5063 ganger
Ticker: NORGE

RE^1: KORRUPSJON I NORGE

Vil vel påstå at PETE også er moden for tvangsinnlegging. Eventuelt er han allerede trepanert...
Innlegg av: Mumle Gåsegg (11.10.11 09:25 ), lest 5006 ganger
Ticker: NORGE

RE^1: KORRUPSJON I NORGEDet er helt utrolig at ikke Utøya massakren har fått konsekvenser for noen i regjeringen, justisministeren ikke minst. Men alternativet i norsk politikk er jo verre og finnes jo ikke. Det er slått fast at alt manglet. Materiell, rutiner det administrative. Helikoptermangel - båtmangel m.m. regelrett et skrekkeksempel på hvordan ting ikke skal gjøres. Norge er da ellers med i 2 kriger bidrar med milliarder til allverdens konflikter og terrororganisasjoner.

Innlegg av: Points4U (11.10.11 09:25 ), lest 5058 ganger
Ticker: NORGE

RE^1: KORRUPSJON I NORGE

Er vissst ikke hlet uvanlig i AP-kretser, nå ble jo Robert Hermansen dømt for korrupsjon. og andre er jo også dømt for ikke lenge siden, med tilknytning til AP.
Innlegg av: joakimo (11.10.11 09:42 ), lest 5033 ganger
Ticker: NORGE

RE^2: KORRUPSJON I NORGE

Robert Hermansen ble dømt for korrupsjon, det er riktig det. Men Hermansen er ikke AP-mann. Han var, og muligens er, Akpm-l, så vidt jeg husker. Ikke dermed sagt at det ikke kan være korrupte tilstander blant aktører i AP.
Innlegg av: LSAS (11.10.11 09:32 ), lest 5018 ganger
Ticker: NORGE

RE^1: KORRUPSJON I NORGE

Det er bare å sjekke privat økonomien\pengeforbuket til enkelte ansatte ved byggesakskontorer i Norge så tenker jeg at noen har fått bakoversveis
Innlegg av: Mumle Gåsegg (11.10.11 14:09 ), lest 4987 ganger
Ticker: NORGE

RE^1: KORRUPSJON I NORGEDatter til tidligere APe statsråd Gudmund Harlem professor i arbeidslivsvitenskap og dermed far til Landsmoderen og eks justisminister på norsk folkevalgt av fødsel Hanne Harlem var "styreleder” i Helse sørøst da det ble begått hele 50 000 lovbrudd i helseforetaket.

Via det Singapore registrert utleie firmaet Adecco ble arbeidsfolk grovt har utnyttet her i selveste ”arbeiderbedrageriet” mad in noway.

For dette ble hun selv påskjønnet som ny kommuneadvokat på den himmelske freds plass avd. Oslo, Norges hovedstad.
Innlegg av: bmw5 (11.10.11 14:30 ), lest 4977 ganger
Ticker: NORGE

RE^1: KORRUPSJON I NORGE

Det er mye rart i norsk politikk, nepotisme og kameraderi er meget utbredd i dette samfunnet og særlig er dette praktisert i Arbeiderpartiet. First house er et grelt eksempel på hvordan kameraderi systemet er satt i sene. First house tilbyr rådgivning på strategisk nivå innen finansiell og politisk kommunikasjon, virksomhets-kommunikasjon, krise- og mediehåndtering. Medarbeidere har forbindelser innen de politiske partier. Staten bruker enorme summer på å pleie gamle forbindelser innen kommunikasjon.


Innlegg av: oljepris (19.10.11 08:13 ), lest 4926 ganger
Ticker: NORGE

RE^1: KORRUPSJON I NORGE

President George W. Bush mente at statsminister Jens Stoltenberg ikke snakket sant om innholdet i en samtale mellom de to statslederne i 2005, skriver Aftenposten. Dette skal være grunnen til at Stoltenberg først torsdag får besøke Det hvite hus.VG Nett følger
President George W. Bush
Stoltenberg-regjeringen

Mens Kjell Magne Bondevik har besøkt Det hvite hus tre ganger, måtte Jens Stoltenberg vente i seks år på å bli invitert. Årsaken til at Stoltenberg har måttet vente så lenge, har med jevne mellomrom vært diskusjonstema.

- Han snakket ikke sant om innholdet i samtalen med Bush. Dette ødela forholdet mellom de to totalt, sier en fremtredende amerikansk kilde til avisen.

Irak-engasjementet

Samtalen skjedde 15. september 2005. Daværende president George W. Bush ville ringe for å gratulere Stoltenberg med seieren i stortingsvalget tre dager før. Det er Stoltenbergs budskap i intervjuer med Aftenposten, VG og Dagbladet der han snakker om innholdet i telefonsamtalen, som fikk ledelsen i Washington til å bli rasende.

Les også: Stoltenberg til Det hvite hus for første gang

Stoltenberg fortalte til de norske avisene at han hadde sagt til Bush at Norge ville trekke ut de siste 15- 20 offiserene som Norge hadde stasjonert i Irak. Dette er noe amerikanerne «visste» ikke var sant, skriver Aftenposten. Både amerikanske og norske kilder bekrefter overfor avisen at amerikanerne reagerte sterkt, og at de gjorde dette klart overfor Norge.

Både Stoltenberg og Arbeiderpartiet svarte på sin side at dette standpunktet uansett burde være godt kjent, at det i valgkampen ble snakket om å avvikle det norske Irak-engasjementet. Ap hadde dessuten vært imot å forlenge de norske offiserenes tilstedeværelse i Irak, men uten at dette dempet reaksjonen i USA.

Korrigerte formuleringer

- George Bush ringte og gratulerte med valgseieren. Det var en kort og hyggelig samtale. Men etter samtalen oppsto det noe uklarhet om innholdet. Blant annet inneholdt meldinger fra internasjonale pressebyråer formuleringer som kunne tolkes som at Norge skulle fortsette sitt militære nærvær i Irak. Det var ikke riktig, og det korrigerte jeg, sier Jens Stoltenberg til Aftenposten.

Les også: Endelig får Jens besøke Obama!

Han forteller at han noe senere hadde en samtale med den amerikanske ambassadøren, hvor de oppklarte misforståelsene. Stoltenberg sier han aldri selv oppfattet telefonsamtalen, og reaksjonen på den, som årsaken til at han aldri ble invitert til Det hvite hus.

- Nei, det har jeg ikke opplevd som noe problem. Vi har hatt et godt forhold til USA hele veien, sier Stoltenberg.

Finanskrisen

Norges statsminister har imidlertid truffet både George W. Bush og Barack Obama ved flere anledninger. Situasjonen i Afghanistan og Midtøsten, nordområdene samt spørsmål knyttet til forholdet mellom USA og Norge ventes å bli blant temaene for samtalene mellom Stoltenberg og Obama. Men det er den internasjonale finanskrisen som blir hovedtema.

- USA er verdens største økonomi, men landet sliter med høy arbeidsledighet og høy gjeld. Hvordan USA håndterer finanskrisen er av avgjørende betydning for verdensøkonomien og dermed også for Norge, sa Stoltenberg til NTB i helgen.

Han beskriver USA som Norges største og viktigste allierte og er blitt dypt imponert over Barack Obama.

- Han er en usedvanlig person som man lett blir fascinert av. Han er kunnskapsrik, engasjert og også opptatt av små land som Norge. Han er et menneske som har imponert meg, sa Stoltenberg.
Innlegg av: nemesiso (19.10.11 10:45 ), lest 4884 ganger
Ticker: NORGE

RE^1: KORRUPSJON I NORGE

Norge er nok ikke stort bedre enn svarteste Afrika i så måte, bare vi er så ufattelig mye flinkere til å skjule det?
Innlegg av: Mumle Gåsegg (19.10.11 11:24 ), lest 4897 ganger
Ticker: NORGE

RE^1: KORRUPSJON I NORGEStat og mafia hvem er verst, true med fengsel hvis du ikke betaler dobbelt så mye som bilen koster til staten, eller stjele bilen etterpå? Moralsk ingen forskjell.

Fullverdige medlemmer i FN er selv de verste, om dem ikke alle er så rik som Norge fra naturens hånd som kan avgi svære milliardbidrag for å pensjonere noe eks politisk skamløst norsk folkevalgt som dem selv mener seg å være! Underlagt det samme system som Iran.

Politikk utøvd via skatt!

For en stund siden ble det i Dagbladet formidlet 5 % av den norske befolkning tok ut 90 % av landets samlende verdiskapning. Dette gjøres i all hovedsak via statsbedrifter Statskraft nett (Statoil/ Hydro) som håndterer den råstoffbaserte fellesformue/felleseie. (Olje, gass, kraft osv)

Dette fordeles blant befolkningen via politikk og lov som så langt har gjort nærmere en halv million av befolkningen i følge (OECD) fattig og resten forgjeldet.

Staten for øvrig plyndrer sine egne borgere via avgifter og skatter, dette til felles med øvrige av verdens totalitære regimer, som plyndrer sine via korrupsjon..

I følge det norske ”folkestyrets” lisens og skatte finansierte statsmedier med pressestøtte m.m. og de briller dette sees med. Er Norge i egne øyne et demokrati?


Politikk utøvd via Korrupsjon.

I Angola, Nigeria, Aserbajdsjan og Iran har den samme befolkningsmessige prosentvise fordeling i formuessammenheng som Norge,

De er blant verdens mest korrupte og fattigste land.

I Midtøsten for øvrig er det fullt opp av slike stater, selv statens Norge fremste forretningsforbindelse i regionen PLO ”Arafat” Hisbolla Hamas blir pleiet omgang med og omtalt av det Norges ”folkevalgte” elite, som sanne misjonærer, humanister, menneskevenner og demokrater?

Blant internasjonale investors blir overnevnte stater omtalt som henholdsvis banan/idiotstater.

Den ”folkevalgte” norske politiske ledelse (med de norske statsbedrifter) driver en utstrakt handelssamkvem med disse?

Hva er det som er så stort med Norge og mindre bra med de øvrige overnevnte stater?
De er alle, paradoksalt nok fullverdig medlemmer av FN.

Helvede er nemlig heller ikke et sted langt borte, men en tilstand ganske nær for alt og alle

Innlegg av: arct (19.10.11 11:32 ), lest 4878 ganger
Ticker: NORGE

RE^1: KORRUPSJON I NORGE

ser Noreg med andre øyne enn mange her i landet -
Norge er gjenomsyret av forskjellige nivå for korrupsjon...
Mange er sååå naive og tror at Noreg er best på alt.

Ja de er også meget gode på korrupsjon.
Eva Joly - hvorfor tror dere hon skulle tilbake til Frankrike ?

Men fint at man tar tak i dett problemet...
Innlegg av: Points4U (19.10.11 11:39 ), lest 4850 ganger
Ticker: NORGE

RE^1: KORRUPSJON I NORGE

Man kan snart lure på om det meste av pengene i statskassen er reservert for Jens og venneklikken hans i Ap, ny stillinger bli stadig vekk opprettet eller gitt til Ap-folk eller deres sympatisører, og lønningene går til himmels, mens man har knapt råd til et politi i Oslo's gater og slett ikke i resten av landet omtrent, og sykehus og andre viktige institusjoner blir lagt ned og budskjettene blir kuttet. Forsvaret går på sparebluss, redningskøytene og kystvakten får mindre penger og må ligge ved kaien. Og man utsetter stadig fornyelse av en allerede forsømt jernbane og infrastruktur, hvor blir pengene av?
Innlegg av: skurr (19.10.11 11:43 ), lest 4851 ganger
Ticker: NORGE

RE^1: KORRUPSJON I NORGE

Eva Joly var korrupsjonjeger og hadde vel ingenting å jobbe med her.

Og alle får jo penger for å forlate landet nå om dagen, så hvorfor ikke også Eva ?
Innlegg av: Pete (19.10.11 13:10 ), lest 4838 ganger
Ticker: NORGE

RE^1: KORRUPSJON I NORGE

"Innlegg av: joakimo (11.10.11 09:42 ), lest 178 ganger
Ticker: NORGE
RE^2: KORRUPSJON I NORGE
Robert Hermansen ble dømt for korrupsjon, det er riktig det. Men Hermansen er ikke AP-mann. Han var, og muligens er, Akpm-l, så vidt jeg husker. Ikke dermed sagt at det ikke kan være korrupte tilstander blant aktører i AP."


****************

Hermansen har alltid vært en AP-mann, som sin egen bror Tormod også er.

Røde Robert ved roret.
"Det er Høyre som har foreslått Robert Hermansen. Etter avtale er det partiets tur til å få styreledervervet. Og det blir altså en som politisk står en god del meter unna det blå partiet. Hermansen har nemlig vært medlem av Arbeiderpartiet siden ungdommen."
Kilde:
http://www.fremover.no/lokale_nyheter/article4762321.ece

Forumet midlertidig stengt

"Debattsentralen > Norsk politikk > SP offer for dobbeltspill fra AP
debatt.aftenposten.no › Debattsentralen › Norsk politikk
1 innlegg - 1 forfatter - Siste innlegg: 30. okt 2010
Hans bror er Tormod Hermansen (AP) er også knyttet til saken i et videre ... First House direkte til undergrunnsarbeide for Arbeiderpartiet. ..."

Aftenposten valgte etter angrepene 22. juli å stenge Debattsentralen for en periode.

http://www.google.no/search?client=opera&rls=nb&q=Robert+Hermansen+AP+arbeiderpartiet&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8&channel=suggest
Innlegg av: Mumle Gåsegg (19.10.11 13:46 ), lest 4820 ganger
Ticker: NORGE

RE^1: KORRUPSJON I NORGE
Først gjør de politiske grep som resulterer i renta går i taket, konkurser gjeldsoffer og elendighet inntreffer.

Etter dette fremstår de i egne statsmedier som redningskvinne/menn, og der blir kåret til landsmoder og påspanderet skattefri jobb betalt med milliarder, fratatt norske skattebetaler og levert videre til FN. EU Nato Markeds Høgremannen og den i alle dager offentlig understøttet norske ”økonomen” Kåre Willoch, fikk selv ny/fast jobb i landets største Bank kursbo (DNB respirator) oppstått etter markedsteoriene til Høgreidioten.

Når så ødeleggelsen for eget folk er maksimal og total, trykker de ”folkevalgte” som de også omtaler seg. Nye bankaksjebrev i utlendighet? Dette for å ”spare penger” etter de har skatte og avgiftsødelagte hele folket” med folkestyre pjattet sitt.

De selger dermed ”folk og land på rot” via de nytrykkete bankaksjebrev; servert på billigsalg til et nytt utlandsk eierskap, med hovedkontor i det store utland. Politisk gjør de grep motsatt slik at renta senkes og ”nyrikdom” oppstår ved kjøp og salg av ny/gamle eiendommer, takket være de stadige fallendene rentene og mange blir rik, men mest på gjeld, for så lar de renta å gå opp igjen og elendigheten gjentar seg. Never ending story


http://www.ncc.se/sv/OM-NCC/NCC-koncernen/Styrelse-och-ledning/

http://w2.brreg.no/enhet/sok/treffliste.jsp;jsessionid=tNpQTp3GY1wmgYSbxDvrQvW10TJwsTTXRN2lgMkg3Hg9TJLQhpC4!451011777?navn=Veidekke&orgform=0&fylke=0&kommune=0&barebedr=false

Innlegg av: tutebilen (19.10.11 14:13 ), lest 4810 ganger
Ticker: NORGE

RE^1: KORRUPSJON I NORGE

Korrupsjon i Norge? Herreminhatt! Landet har jo (i realiteten) vaert styrt av Arbeiderpartiet siden krigen. Alle vet at det moderne Arbeiderpartiet er tuftet paa korrupsjon, nepotisme, kameraderi og samrore. Hva angaar korrupsjon, saa maa man forvente mye av dette paa APe-planeten.
Innlegg av: oljepris (15.11.11 07:57 ), lest 4770 ganger
Ticker: NORGE

RE^1: KORRUPSJON I NORGE

Kartlegger korrupsjon i Norge
Av: Karsten Olav Coldevin - StockLink iMarkedet
Publisert: 15.11.2011 07:31:41 - Oppdatert: 15.11.2011 07:31:41
Nå skal skitten business i landet frem i lyset.
(NTB): Transparency International (TI) er i gang med å kartlegge omfanget av korrupsjon i Norge. Dette er første gang korrupsjon blir undersøkt her hjemme.

– En slik undersøkelse er aldri gjort her til lands. Vi skal særlig se på hvilke regelverk og rutiner og hvilken kapasitet som finnes, sier spesialrådgiver Gry Skaaren-Fystro i Transparency International til VG.

Hun mener pressen har en del av æren for at korrupsjon blir avdekket. Vannverksskandalen på Romerike er ett eksempel, Unibuss-saken et annet. Men det er grunn til å tro at problemet er mer omfattende enn det som kommer fram, mener hun.

– Vi trenger rutiner og system for å bekjempe det. Og folk må vite hva man skal se etter, sier Skaaren-Fystro.

TI-rapporten som er finansiert av Finansmarkedsfondet og Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet, skal være klar i mars neste år.

– Jeg tror ikke resultatet blir voldsomt, men at vi kan få fram ting vi må ta tak i, må vi nok regne med, sier fornyingsminister Rigmor Aasrud (Ap).

Hun lover at regjeringen vil følge opp dersom rapporten avdekker kritikkverdige forhold. (©NTB)

http://stocklink.no/ExpressArticle.aspx?id=36669
Innlegg av: GOD=TULL (15.11.11 08:01 ), lest 4741 ganger
Ticker: NORGE

RE^1: KORRUPSJON I NORGE

BESTIKKELSER

Er det enormt av i den naive andedammen Norge. Enormt.

Evy Joly skulle hatt et skikkelig raid i den offentlige sektoren. Det er allerede avdekket mange mtp bygging av sykehus og tildeling av kontrakter.

Venner og bekjente, slekt og slekters gang!
Innlegg av: Mumle Gåsegg (15.11.11 08:11 ), lest 4736 ganger
Ticker: NORGE

RE^1: KORRUPSJON I NORGEFN Banke Moon skrøt av Norges milliardbidrag til FN og tildelte Jens klimaprisen i kickback CNN grunnlegger Ted Turner viste ikke hvorfor han ble tildelt noe som helst.

FN sjefen Banke Moon er selv fra Sør Korea, landet som ikke tar inn en eneste innvandrer eller asylant, men hilste hjertelig både på Jens Stoltenberg og Gro Dr Who, who changes the white stupid Norwegian people, black.
Innlegg av: evalv (15.11.11 08:17 ), lest 4768 ganger
Ticker: NORGE

RE^1: KORRUPSJON I NORGE

OSE har rykte på seg som innsidebørs nummer en i Europa, og korrupsjon er vel en del av gamet.
Innlegg av: oljepris (19.12.11 00:15 ), lest 4678 ganger
Ticker: NORGE

RE^1: KORRUPSJON I NORGE

Ikke tjent så lite siden 2004

Publisert: 18.12.2011 18:26:13 Del

Meglerhusetene har ikke tjent så lite siden tredje kvartal 2004.


Illustrasjon: Vanskelige markedsforhold for verdipapirforetakene (Jyske Bank)


Tredje kvartal 2011 var preget av vanskelige forhold i markedet for verdipapirforetakene. Inntektsnivået var det det laveste siden tredje kvartal 2004, i følge Finanstilsynet.

Verdipapirforetakene som ikke er en integrert del av en bank, hadde i tredje kvartal 2011 samlede driftsinntekter på 1 333 millioner kroner. Dette er 225 millioner kroner (14 prosent) mindre enn i samme kvartal året før, og utgjør det laveste inntektsnivået (nominelt) siden tredje kvartal 2004.

Samtidig var driftskostnadene 1 351 millioner kroner, slik at det samlede driftsresultatet var negativt med 19 millioner kroner. I kun ett annet kvartal siden årtusenskiftet (fjerde kvartal 2008) har verdipapirforetakene hatt negativt driftsresultat samlet sett.

For verdipapirforetakene som er en integrert del av en bank, utgjorde driftsinntektene 1 506 millioner kroner i tredje kvartal 2011. Dette var 31 millioner kroner (2 prosent) mindre enn i tredje kvartal 2010.

Ved utgangen av tredje kvartal 2011 var antallet norske verdipapirforetak 150, hvorav 32 banker, mot henholdsvis 153 og 32 ved inngangen til året.
Innlegg av: Gøril (19.12.11 00:29 ), lest 4662 ganger
Ticker: NORGE

RE^1: KORRUPSJON I NORGE

Tipper at lignende ting som ts beskriver har foregått i Statoil de siste 30 - 40 år. I mange år opererte Statoil med kjempesvære sekkeposter for utgiftssiden i selskapet.
Antagelig er ts' sak bare toppen av et isfjell i toppen av et isfjells tidsperiode.
Innlegg av: Pandora (19.12.11 00:39 ), lest 4656 ganger
Ticker: NORGE

RE^1: KORRUPSJON I NORGE

Var ikke Statoil innblandet i korrupsjon i IRAN også?
Innlegg av: Longinvest (19.12.11 08:48 ), lest 4621 ganger
Ticker: NORGE

RE^1: KORRUPSJON I NORGE

I Norge er det avansert korrupsjon.
Her korrupperes det ikke med cash men med godt betalte stillinger, fordeler som følge av partitilhørighet, kollergiale fordeler for ansatte i div etater, til og med er rettsvesenet innvolvert. Dette kan jeg til og med dokumentere i brevs form fra øverste påtalemyndighet: 'Bedrageri er ikke straffbart'.
( Skulle jeg som den 'lille mann' få behov for å bryte bedrageriparagrafen, gjelder dette sikkert for meg også ????)


Det absolutt INGENTING som forundrer meg lenger !
Innlegg av: Hotdate (19.12.11 09:11 ), lest 4635 ganger
Ticker: NORGE

RE^1: KORRUPSJON I NORGE

I kommuner kjøpes det svært dyre ting, som de så kondemnerer etter 1 år og gir som gave til mann eller kone til mellomleder.

Innlegg av: Brøl (19.12.11 10:36 ), lest 4580 ganger
Ticker: NORGE

RE^1: KORRUPSJON I NORGE

Er DNOI etterforsket ?kan være ugler i mosen.
Innlegg av: bmw5 (19.12.11 11:46 ), lest 4564 ganger
Ticker: NORGE

RE^1: KORRUPSJON I NORGE

Hvorfor hater innbyggerne på Sri Lanka oss nordmenn så inderlig, vi har pumpet inn milliarder av kroner og Solheim har drevet fredsmegling på øya i 15 år. Hvor mye av skattepengene våres har blitt sløst bort til dette mislykkede prosjektet. Hvor mange slike mislykkede prosjekter har Norge bedrevet. Korrupsjonen og kameraderiet innen norsk politikk er større enn folk aner. Jarlsberg osten er et annet grelt eksempel på sløsing med skattepengene. Det er ikke noe rart i at Norge er verdens dyreste land å leve i.
Innlegg av: Longinvest (19.12.11 12:42 ), lest 4523 ganger
Ticker: NORGE

RE^1: KORRUPSJON I NORGE


Tror DNOi medlemmene bør kikkes etter i kortene.

Å være SÅ DUMME OG SÅÅ FREKKE UTEN Å HA BETALT FOR DET ER IKKE MULIG !!!!

Dessuten: Er ikke Mossa er godt tilvennet korrupsjon ?
Innlegg av: Points4U (19.12.11 13:03 ), lest 4537 ganger
Ticker: NORGE

RE^1: KORRUPSJON I NORGE

Norge har jo blitt sammenlignet med Sovjet og kommunistiske land på mer enn en måte i det siste, og alle vet at der var korrupsjon et omfattende problem, akkurat som i Norge, man får bare ikke si det høyt, for da kan Trollet sprekke, og den stygge sannheten koomme for dagen. Norge er langt fra så perfekt, rikt og bra som enkelte propagandister i regjeringen vil ha det til. Finnes mye styggedom, som skal feies under teppet med alle midler. Statoil opererer imange av verdens mest korrupte regimer også, og ingen kan vel fortelle at det ikke foregår massiv korrupsjon på en eller annen måte om man skal kunne operere der.
Innlegg av: oljepris (22.12.11 01:09 ), lest 4494 ganger
Ticker: NORGE

RE^1: KORRUPSJON I NORGE


Bøter for udekket shortsalg

Publisert: 21.12.2011 10:43:49 - Oppdatert: 21.12.2011 11:08:53 Del

Økokrim har ilagt 4 norske selskap bot på 400.000 kroner hver for brudd på udekket shortsalg


Økokrim har ilagt 4 norske verdipapirforetak forelegg på 400 000 kroner hver for brudd på udekket shortsalg (Ingvil Trana)


Økokrim har ilagt de 4 norske verdipapirforetakene Handelsbanken, Fondsfinans, First Securities og Nordea Bank et forelegg på 400 000 kroner hver for brudd på verdipapirhandellovens forbud mot å formidle og utføre udekket shortsalg av finansielle instrumenter.

- Vi har akseptert at vår håndtering kan karakteriseres som en uaktsom overtredelse, og har derfor vedtatt forelegget fra ØKOKRIM. Utover dette har vi ingen kommentarer, sier pressetalsmann i First Securities Tor Arne Olsen til iMarkedet Xpress.

Bruddene skjedde i forbindelse med ordrer om salg av aksjer i selskapet Reservoir Exploration Technology (RXT) i april 2010. Foreleggene er vedtatt.

Udekket shortsalg kan blant annet medføre fare for at kjøpere ikke mottar de finansielle instrumentene de har kjøpt, noe som er egnet til å svekke aktørenes tillit til det norske verdipapirmarkedet. Økokrim mener derfor det må reageres strengt mot brudd på forbudet.

Skal lovens formål ivaretas fullt ut, herunder at markedet oppleves rettferdig, må forbudet mot formidling og utførelse av udekkede shortsalg gjelde likt for alle aktørene i det norske markedet. Som følge av uklarheter i lovverket når det gjelder likebehandling av norske og utenlandske verdipapirforetak, er bøtenivået i denne saken betydelig redusert.

Innlegg av: Arild/S (22.12.11 02:06 ), lest 4478 ganger
Ticker: NORGE

RE^1: KORRUPSJON I NORGE


Det var Statoil som fattet mistanke til konsulenten og anmeldte saken i november i fjor. 9. desember slo politiet til mot tolv adresser samtidig i Stavanger og Bergen.Politiet visste tydeligvis ikke hvor han bodde :-)
Innlegg av: oljepris (25.12.11 10:25 ), lest 4465 ganger
Ticker: NORGE

RE^1: KORRUPSJON I NORGE

Slik betalte de ferier, pass og London-reiser med penger til antirasistisk arbeid
Toppledelsen og ansatte i SOS Rasisme undertegnet mange bilag som strider mot skatteforskriften, mener revisor.


24.12.2011, kl. 11:15


ANTIRASISTISK ARBEID: Mange lokale aktivister i SOS Rasisme har lagt ned store deler av ungdomstiden sin for å jobbe mot rasisme i Norge. Ledelsen har brukt av pengesekken til andre ting også. Her demonstrerer aktivister foran justisdepartementet mot henleggelsen av Obiora-saken. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
REISTE PÅ FERIER: Dette er ett av to bilag på totalt 11 723 kroner som dokumenterer de feriereisene en mangeårige ansatte i SOS Rasisme sier at han gjorde på organisasjonens regning. Reisene skal ha blitt betalt tilbake, men har ikke lagt fram dokumentasjon på det. Faksimile: SOS Rasismes regnskap, 2008.
- MANGLER DET MESTE: Bilagene vi ser her mangler jo det meste, sier statsautorisert revisor Terje Tvedt til Dagbladet, mens han blar gjennom flere av papirene fra regnskapet. FOTO: Eiliv Frich Flydal
BETALTE UT FOR LONDON-TUR: Daglig leder i SOS Rasisme, Kjell Gunnar Larsen. Larsen er også nestleder i komunistgruppa Tjen Folket, som var invitert til London. Her er han i Haugaland tingrett, der SOS Rasisme ble dømt for medlemsjuks. Dommen er nylig anket. Foto: Jacques Hvistendahl
SPOR 1: Nettsidene til Tjen Folket kan oppklare hvorfor daværende landsstyremedlem Kenneth Fuglemsmo reiste til London og brukte mange tusen kroner av SOS Rasismes penger hovedkasserer i SOS Rasisme. Med på samme turen var hovedkasserer Kjell Gunnar Larsen. De to vil ikke si om det var flere . Skjermdump: Tjen Folket.no
SPOR 2: Ti dager etter det annonserte maoistmøtet i London signerer Fuglemsmo denne reiseregningen på 2586 kroner (eksklusive hotell og flybillett). Utbetalingen gjøres to dager senere, 29. desember 2008.
FØLG SAKEN:

• Medlemstriksingen som SOS Rasisme er anklaget for, er norgeshistoriens største kjente tilfelle.

• SOS Rasisme ble i november dømt for medlemsjuks og tilbakebetaling av 9,7 millioner kroner. Dommen er anket.

• Totalt krever ulike støttegivere SOS Rasisme for over 17 millioner kroner totalt fra ulike støttebevilgere. Kravene kan stige.

• Det statlige Fordelingsutvalget, Oslo kommune og Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjonen (LNU) startet i 2009 og 2010 en gransking av SOS Rasisme.

• De tre instansene mener å ha funnet for høye medlemstall, investeringer i flere eiendommer med penger bevilget til antirasistisk arbeid og fiktive identiteter i medlemsregisteret.

• SOS Rasisme mener de ikke har bedrevet medlemsjuks, og at investeringene ikke var i strid med regelverket.

• Dagbladet har avslørt og dokumentert hvordan medlemmer av det kommunistiske partiet Tjen Folket innehar flertallet av de høyest lønnede og viktigste posisjonene i organisasjonen.
TIPS OSS!

Har du tips til denne saken eller temaet, send en epost til eiliv@db.no.

VEKKER OPPSIKT: Politioverbetjent ved Haugesund politistasjon, Torbjørn Nervik, leder etterforskning mot SOS Rasisme. Han mener Dagbladets avsløring er interessant for politiet. Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADET
(Dagbladet): De siste ti årene har SOS Rasisme mottatt flere titalls millioner kroner i offentlig støtte. Også skoleklasser, fagforeninger og privatpersoner har gitt store beløp til SOS Rasisme.

Dagbladet kan i dag avsløre hvordan ansatte og tillitsvalgte i SOS Rasisme har dekket private utgifter med penger bevilget til antirasistisk arbeid.

Dagbladet har de siste ukene gjennomgått flere hundre bilag i SOS Rasismes regnskap for 2008. Bilagene er fylt ut, signert og levert inn av tillitsvalgte og ansatte i organisasjonen, for å få tilbake utlegg de har hatt til reiser og andre utgifter på vegne av SOS Rasisme.

Mange tillitsvalgte og medlemmer har levert bilag for utgifter som er høyst ordinære. Men ikke alle. I denne artikkelen presenteres noen av funnene, i den første av flere saker.


- Bilagene mangler det meste
Dokumentene viser hvordan flere hundre tusen kroner er ført ut av organisasjonen og over til enkeltpersoner i ledelsen i form av refundering av utgifter de skal ha hatt for SOS Rasisme.

Men Dagbladet kan avsløre at utbetalingene blant annet dekket skattefrie private ferier til utlandet og reiser på oppdrag for kommunistpartiet Tjen Folket. Ifølge SOS Rasisme selv er ikke godtgjørelsene skattet, noe fagfolk reagerer på.

- Svært mange av bilagene er ført i strid med skattebetalingsforskriften. Det gjør at de ikke skal unntas skatt. Bilagene vi ser her mangler jo det meste, sier statsautorisert revisor Terje Tvedt til Dagbladet, mens han ser gjennom flere av papirene fra regnskapet.

forts....
http://www.dagbladet.no/2011/12/24/nyheter/sos_rasisme/innenriks/medlemsrot/tjen_folket/19192742/
Innlegg av: oljepris (05.01.12 08:33 ), lest 4402 ganger
Ticker: NORGE
Endret: 04.10.12 11:41

RE^1: KORRUPSJON I NORGE

Ap-topper stoppet spionbok
.


Oslo: Ifølge Dagbladets kilder fikk Arbeiderpartiet stoppet en bok som navnga flere norske politikere som pleiet kontakt med sovjeterne på 1970- og -80-tallet. Thorbjørn Jagland avviser dette.

AV: NTB

Publisert: 03.jul. 2011 (10:08) Oppdatert: 03.jul. 2011 (12:28)
Boken «The Mitrokhin Archive», skrevet av den britiske historikeren Christopher Andrew og basert på KGB-avhopperen Vasili Mitrokhins arkiver, omtalte etterretningstjenestens aktivitet i Vesten. Den var egentlig ment for utgivelse på begynnelsen av 2000-tallet, men ble stoppet.

Ifølge Dagbladet inneholdt boken avslørende opplysninger om norske politikeres forhold til KGB. Britisk etterretningstjeneste skal ha klarert den, men NATO-forpliktelser gjorde at de måtte sende materialet til norske myndigheter.

Fikk sjokk

- I boken kom det et par norske navn som viste at Treholt ikke var den eneste KGB-spionen. Det dreide seg om noen i Utenriksdepartementet (UD) og Arbeiderpartiet som fortsatt var på innsiden. Det ene navnet figurerer også i STASI-arkivet. De ble navngitt i boken, og i Arbeiderpartiet fikk man totalt sjokk, sier en kilde som kjenner deler av innholdet.

En mangeårig ansatt i UD som selv er navngitt i boken, bekrefter saken overfor Dagbladet.

- Helt ødeleggende

Thorbjørn Jagland avviser Dagbladets oppslag og sier at Arbeiderpartiets ledelse verken hørte om eller stanset noen bok med navn på angivelige norske KGB-agenter tidlig på 2000-tallet.

- Det kan jeg si helt sikkert. Jeg hørte aldri om, og forsøkte dermed aldri å stanse, en slik bok, sier Jagland til NTB.

- Jeg kan med sikkerhet si at Aps ledelse aldri hørte om noen bok og dermed heller ikke hadde noen foranledning til å bli sjokkert, slik det hevdes i Dagbladet. Vi gjorde aldri noe forsøk på å stoppe noen bok, sier Jagland på telefon fra Strasbourg.

- Sjekket to personer

Han sier til NTB at han ikke kan forestille seg at andre i Arbeiderpartiet kan ha gjort forsøk på å stanse slike opplysninger uten at han ville ha visst det. Derimot forteller Jagland at han som utenriksminister ble kjent med at to personer i UD var nevnt i Mitrokhin-arkivene, men disse ble sjekket ut av saken.

- Det var departementsråden som informerte meg om dette. Han hadde sjekket opp gehalten i dette med de involverte, og man kom til at det ikke var noen grunn til å forfølge dem videre.

De to personene ble spurt, og man foretok undersøkelser for å finne ut om de hadde foretatt seg noe ulovlig. Det viste det seg at de ikke hadde gjort, sier den tidligere Ap-lederen.

- Jeg vet ikke om det er de samme personene som skal være nevnt i bokmanuset Dagbladet skriver om, sier Jagland. (©NTB)

- Dette er ikke nødvendigvis noen ny Treholt, men det ville vært helt ødeleggende for dem det vedrører, å bli navngitt, sier en av Dagbladets kilder, som tror partiet vil holde saken hemmelig til de aktuelle personene er pensjonert.
Innlegg av: oljepris (06.01.12 00:47 ), lest 4372 ganger
Ticker: NORGE
Endret: 06.01.12 00:48

RE^1: KORRUPSJON I NORGE


Foto:Johannessen, SaraSCANPIX


Tilbakeblikk:
Fredly raser mot Finanstilsynet


Investor Arne Fredly og Frp-politiker Tom Henning Slethei mener anklagene fra Finanstilsynet er grunnløse.


Publisert: 02.07.2011 09:39, Oppdatert: 02.07.2011 12:31Fredag ble fire norske investorer stevnet for retten etter udekket shortsalg i seismikkselskapet RXT av regjeringsadvokaten på vegne av Finanstilsynet.

En av dem var Arne Fredly. Investoren raser mot Finanstilsynet og kaller stevningen grunnløs.


Investoren med bostedsadresse i Monaco mener Finanstilsynets sak ikke holder vann, og mener det kun dreier seg om en elektronisk forsinkelse.

- Det hadde ingen praktisk betydning, det var kun en elektronisk forsinkelse som fikk null konsekvenser. Det er viktig å påpeke at dette ikke er en straffesak, men en sivilrettslig sak, sier Fredly til E24 lørdag.

Det er tidligere kjent at det største enkeltkravet rettes mot investoren. Finanstilsynet krever Fredly for 5,5 millioner kroner. Etter at han som én av 20 investorer tegnet aksjer i RXT-emisjonen, men solgte aksjene han ble tildelt med en gevinst på 5,5 millioner.

- Jeg var 110 prosent sikker på at RXT-transaksjonen var lovlig før 1. juli i fjor. Og jeg er like skråsikker i dag. Ingen skade er skjedd, sier Fredly til Finansavisen lørdag.

LES OGSÅ: Fredly anklages for ulovlig shortsalg

- Media lukter blod

Frp-topp og ordførerkandidat i Sola kommune, Tom Henning Slethei, var en av de andre som ble navngitt fredag. Han mener media er på heksejakt.Dette er saken:


I mars/april 2010 ble det gjennomført en finansiell restrukturering i det børsnoterte selskapet Reservoir Exploration Technology ASA (RXT).
Restruktureringen omfattet emisjon av aksjer gjennom kontantemisjon og konvertering av obligasjonsgjeld.
På bakgrunn av store og vedvarende leveringsproblemer av RXT-aksjer i perioden 13. til 23. april 2010, iverksatte Finanstilsynet undersøkelser av foretatte salg og kjøp av aksjen.
Undersøkelsene har avdekket at leveringsproblemene skyldtes at en rekke investorer startet å selge RXT-aksjer som de ventet levert i forbindelse med gjennomføring av de planlagte kapitalutvidelsene, men før aksjene var registrert i Foretaksregisteret, før prospektet var godkjent og før aksjene faktisk var levert på investorens konto i VPS.
Investorene solgte etter Finanstilsynets oppfatning aksjer de forsto eller burde forstått at de med stor sannsynlighet ikke kunne levere rettidig.

Kilde: Finanstilsynet

- Media lukter blod siden jeg er angivelig Frp-topp, men ingen gidder å sette seg inn i sakens faktum. Hvorfor ikke? Fordi sakens fakta ikke er dramatisk i det hele tatt, sier han til Finansavisen.

LES OGSÅ: Frp-topp beskyldt for ulovlig aksjesalg

Udekket shortsalg

Ifølge Finanstilsynet skal investorene ha drevet såkalt udekket shortsalg i RXT, og har tidligere krevd at de skal betale tilbake en samlet gevinst på 11,2 millioner kroner etter aksjesalg.

- Jeg er sjokkert over omfanget saken har fått, og har vært i kontakt med min advokat. Når det først er sånn, ser jeg frem til å få prøvd saken i retten, sa Slethei til Dagens Næringsliv fredag.

Anmelder fire meglerhus

Torsdag anmeldte Finanstilsynet fire meglerhus til politiet for mangel på kontroll på aksjespekulasjonen til flere av kundene.

Finanstilsynet mener Nordea, First Securities, Fondsfinans og Handelsbanken har hatt så dårlig kontroll i sin formidling av såkalt shortsalg at forholdet anmeldes til politiet.

LES OGSÅ: Finanstilsynet politianmelder fire meglerhus

Politianmeldelsene bygger på at meglerhusene ikke har vist tilstrekkelig aktsomhet med å påse at kundene eide eller hadde tilgang til de aksjene som ble solgt gjennom foretakene.

Dette medførte store og vedvarende leveringsproblemer i aksjen til selskapet RXT.

- Fondsfinans er verst

I Fredagens utgave av Finansavisen viser det seg at Norges eldste meglerhus, Fondsfinans, har vært involvert i alle tre sakene hvor Finanstilsynet har avdekket udekket shortsalg.

Det gjelder Opticom i 2005, Tandberg Data i 2008 og nå sist RXT i 2010.

- Jeg har ingen kommentar foreløpig. Jeg er i utlandet, sa administrerende direktør i Fondsfinans, Nils Erling Ødegaard til Finansavisen fredag.
Innlegg av: oljepris (07.01.12 00:15 ), lest 4300 ganger
Ticker: NORGE

RE^1: KORRUPSJON I NORGE

Ikke bare nyheter, litt tilbakeblikk fra flere hold:

http://www.na24.no/propaganda/article2956503.ece

Investor brukte DN som talerør Denne artikkelen har fått Økokrim til å ta ut tiltale.

Publisert 04.08.10 12:00 | Sist oppdatert 04.08.10 17:21
Onsdag gikk Økokrim til det skrittet at de tok ut tiltale mot en investor. Igjen er det det aktive investormiljøet rundt folkeaksjen DNO som er i Økokrims søkelys. Igjen er en artikkel i en avis sentralt i etterforskningen.

DN-sak påvirket kursen
I august 2007 skal den tiltalte investoren ha gitt en advokat i oppdrag å skrive et brev om det børsnoterte selskapet DNO. Brevet var til Norsk Tillitsmann, som representerer obligasjonseierne, eller lånegiverne, til det børsnoterte selskapet.

«Vi er dypt bekymret over den informasjon DNO lar tilflyte markedet om sine ulike engasjementer, og i særdeleshet vedrørende selskapets lisenser i Nord-Irak», heter det i brevet som ble skrevet av toppadvokaten Rolf Johan Ringdal i advokatfirmaet Bugge, Arentz-Hansen & Rasmussen (BA-HR).

Ifølge Økokrim gir brevet gir uttrykk for å være skrevet på vegne av et antall obligasjonseiere som var alvorlig bekymret for selskapets likviditet, økonomi og dermed dets fremtid, til tross for at brevet kun var skrevet på vegne av tiltalte. Tiltalte eide kun én obligasjon i selskapet, som han hadde skaffet seg i anledning nevnte brev, heter det i tiltalen til Økokrim.

Økokrim hevder vider at tiltalte hadde en betydelig shortposisjon i DNO, og dermed en økonomisk interesse av fallende aksjekurs i DNO. Tiltalte skal ha gitt DN.no tilgang til brevet samme dag som det var skrevet, og DN.no publiserte kort tid etter en artikkel om brevet og obligasjonseiernes frykt for og kritikk av DNO.

Sjekk saken til DN.no her:

I forkant av publiseringen skal tiltalte i tillegg ha oppfordret en investor til salg av DNO-aksjer. Investoren solgte deretter over 1 million DNO-aksjer kort tid før artikkelen ble publisert, skriver Økokrim.


Innkalt til avhør
Sjefredaktør Svein-Thore Gran DN.no forteller til NA24 at redaksjonen hans har vært inne til avhør i forbindelse med Økokrims arbeid med saken.

- Vi ble innkalt i et slags avhør hos Økokrim sommeren 2009, sier Gran til NA24, og sier videre at de på grunn av kildevernet ikke ville svare på flere av Økokrims spørsmål.


DN.no-redaktøren sier videre at denne saken har vært håndtert på normalt journalistisk vis.


DNO-sak for retten
Økokrim har fortsatt en sammenlignbar sak gående for retten. Her hevder Økokrim at en ansatt i Nettavisen og NA24 brukte kunnskap om en kommende artikkel på Nettavisen om DNO til å selge aksjer og tipse andre om artikkelen.

Innlegg av: nemesiso (07.01.12 14:22 ), lest 4258 ganger
Ticker: NORGE

RE^1: KORRUPSJON I NORGE

Litt korrupsjon vil man måtte godta i et moderne samfunn mener den kjente eksperten B.F. McCoulhane.
Innlegg av: oljepris (11.01.12 19:07 ), lest 4227 ganger
Ticker: NORGE

RE^1: KORRUPSJON I NORGE

Til VG Nett sier Trond Giske (Ap) at han onsdag fikk eierskapsavdelingen i Handels- og næringsdepartementet til å kontrollere om Telenor hadde iverksatt slike undersøkelser.

- Vi har tatt kontakt med Telenor om dette og de har forsikret oss om at de ikke har satt i gang slike undersøkelser. Dermed legger vi den saken død, sier Trond Giske til VG Nett.

VG skriver onsdag at Telenor fredag innledet egne undersøkelser for å sjekke om ryktene var riktige. Telenors strategidirektør Nils Katla hadde fanget opp ryktene om at Giske skal ha kommet med kritiske uttalelser både mot styreleder Harald Norvik og Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas.

Det utløste at selskapets informasjonssjef Atle Lessum ringte til A-pressesjef Tor Gjermund Eriksen. Han reagerte kraftig på henvendelsen, fordi Lessum ønket at Eriksen skulle utlevere hva Giske hadde sagt i samtaler.

- Vi må slå oss til ro med Telenors svar, sier Giske.

Giske representerer staten som største eier i Telenor, som eier 54 prosent av teleselskapet.

Til VG Nett sier Giske at han er opprørt over rykteflommen som har oppstått etter fredagens nachspiel.

- Det er ubehagelig å bli utsatt for usanne rykter, men jeg synes det kommer godt frem i VG-artikkelen at dette ikke har noen kilder og at alle som satt rundt der verifiserer at dette ikke har noen kilder, sier Giske.
Innlegg av: oljepris (12.01.12 21:52 ), lest 4172 ganger
Ticker: NORGE

RE^1: KORRUPSJON I NORGE

http://www.vg.no/bil-og-motor/artikkel.php?artid=10075307


Kritisk

- I den offentlige debatten er det foreslått begrensninger på bruk av dieselbiler i byer og tettsteder i enkelte perioder. Om det blir innført, vil mange føle seg lurt og det vil kunne gi store utslag i bruktprisen på dieselbiler, sier leder for Autolease, Haakon J. Marthinsen.

Også blant opposisjonen på Stortinget er man kritisk til det som skjer.

- Bileiere som de siste årene har skiftet over til diesel, har grunn til å føle seg lurt av myndighetene, sier Ketil Solvik-Olsen, finanspolitisk talsmann i Fremskrittspartiet.

Da avgiftene ble endret satt han i energi- og miljøkomiteen. Han mener regjeringen handlet mot bedre vitende.

- Det manglet ikke på advarsler. Dette har man visst hele tiden. Man lukket øynene for de lokale utslippene, og fokuserte utelukkende på klimagassutslipp, sier Solvik-Olsen.

Også Høyre ba regjeringen ta mer hensyn til lokale utslipp i 2006.

- I Høyre advarte vi regjeringen mot ikke å ta hensyn til utslipp av NOx. Heldigvis har de i ettertid senket avgiften på bensinbiler noe. Det har rettet opp noe av dieselflausen, sier finanspolitisk talsmann, Jan Tore Sanner.
Innlegg av: oljepris (08.02.12 08:12 ), lest 4139 ganger
Ticker: NORGE

RE^1: KORRUPSJON I NORGE

DNO-investor dømt for manipulasjon

Av: StockLink iMarkedet - StockLink iMarkedet
Publisert: 08.02.2012 07:59:01 - Oppdatert: 08.02.2012 07:59:01
DNO-investor er dømt til ett og et halvt års fengsel og 200.000 kroner i saksomkostninger.

DNO-investor Inge Torstein Sørensen er i følge Finansavisen dømt til ett og et halvt års fengsel og 200.000 kroner i saksomkostninger av Borgarting Lagmannsrett for å ha forsøkt å maniupulere DNO-aksjen.

Sørensen dømmes for å ha fått advokatfirmaet BA-HR-partner til å skrive et brev om DNO til Norsk Tillitsmann. I brevet gis inntrykk av at flere obligasjonseiere er bekymret for DNOs likviditet, økonomi og fremtidsutsikter. Brevet anklager også DNO for å tilbakeholde relevant informasjon.

Brevet ble dagen etter sendt til Dagens Næringsliv og DNO-kursen falt 5,7 prosent neste børsdag.

Lagmannsretten har slått fast at dette utvilsomt skyldes Sørensens brev. Tre dager etter at brevet ble sendt begynte Sørensen å kjøpe opp DNO-aksjer og satt på det meste med seks millioner aksjer til en verdi av 60 millioner kroner.

- Vi kommer til å anke dommen, det er alt jeg har å si nå, kommenterte Sørensens forsvarer Arne Meltvedt til Finansavisen
Innlegg av: oljepris (28.02.12 01:52 ), lest 4054 ganger
Ticker: NORGE

RE^1: KORRUPSJON I NORGE

Audun Lysbakken anmeldes for korrupsjon
Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken har nå blitt anmeldt for korrupsjon.
Artikkel av: NTB (HegnarOnline - 27.2.12 15:57)

Del på: Facebook Twitter Tips en venn Skriv ut En lokalpolitiker for Venstre i Nord-Fron har anmeldt SV-statsråd Audun Lysbakken for korrupsjon.

– Dersom en vanlig person hadde blitt anklaget for korrupsjon, så er det ikke nok å legge seg flat, slik Lysbakken har gjort. Det må være likhet for loven, sier Mikkel Dobloug som representerer Venstre i kommunestyret i Nord-Fron i Oppland til TV 2.

Han innga mandag en anmeldelse av barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken til Økokrim for brudd på paragrafene 275 og 276 i straffeloven.

– Når Transparency International kaller dette for politisk korrupsjon, så mener jeg det er rett at dette også etterforskes av politiet, selv om vi ikke har et lovverk om politisk korrupsjon, sier Dobloug. (©NTB)

Innlegg av: oljepris (09.03.12 08:15 ), lest 4039 ganger
Ticker: NORGE

RE^1: KORRUPSJON I NORGE


Kristin Halvorsen ga 700.000 uten søknad

* Halvorsen trosset advarslene fra embetsverket
* Innrømmer at tildelingen er uheldig
NESTEN INGEN KOMMENTAR: - Jeg har ikke mer å si om denne saken i kveld, var alt Kristin Halvorsen sa da hun ankom Gardermoen direkte fra Skavlan-studioet i Stockholm i går kveld. Til venstre politisk rådgiver Katrine Gramnes i Kunnskapsdepartementet. Foto: Helge Mikalsen/VGPublisert 09.03.12 - 06:38, endret 09.03.12 - 07:22 (VG)

.


34
Tips en venn
Skriv ut artikkelen
.
GARDERMOEN (VG) I valgkampen 2009 overrakte Kristin Halvorsen (SV) 700.000 kroner til Eddi Eidsvågs Pøbelprosjekt - uten at de hadde søkt.VG Nett følger
SV

Av:JONAS TJERSLAND, FRANK ERTESVÅG, STEIN NERVIK og HELGE MIKALSEN (foto)

Nå innrømmer både hun og daværende kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell (SV) at pengene ble utdelt i strid med regelverket.

- Vi ser i ettertid at vi burde bedt om en ny skriftlig søknad om dette beløpet spesifikt. Det er uheldig og er ikke i tråd med «Bestemmelsene om økonomistyring i staten», skriver kunnskapsminister og SV-leder Kristin Halvorsen i en e-post til VG.

- Jeg ser at departementet burde bedt om en ny, skriftlig søknad for beløpet på 700.000 kroner i 2009, sier Solhjell - som var ansvarlig for pengebevilgningen.

4,7 mill - uten utlysning

SV-lederen fikk mye skryt av sine egne da hun overleverte sjekken under valgkampinnspurten i Stavanger.

Vet du noe om denne saken?Ta kontakt med VG og VG Netts journalister her!

«I dag har det vært fullt kjør på Pøbelprosjektet, og det endte opp med at Bård Vegar og Kristin ordnet 700.000 til driften ut 2009. Og løfte om oppfølging og samarbeid i årene som kommer», skrev en begeistret stortingspolitiker Hallgeir Langeland (SV) på sin blogg.

VG kan i dag avsløre at de to kunnskapsministerne fra SV, Solhjell og Halvorsen, flere ganger har overkjørt embetsverkets klare advarsler mot å gi støtte til Pøbelprosjektet AS.

Selskapet jobber for å få ungdom som har falt ut av videregående opplæring ut i arbeid.

Til sammen har de to statsrådene utbetalt over 4,7 millioner kroner til det private aksjeselskapet til Eddi Eidsvåg og hans medaksjonærer.

** Les mer om denne saken i dagens papirutgave av VG og på VG+ for iPad/iPhone **

Innlegg av: Longinvest (09.03.12 08:23 ), lest 4015 ganger
Ticker: NORGE

RE^1: KORRUPSJON I NORGE

Korrupsjon i Norge ?

Så lenge korrupsjonen er "del av inntekten" er dette LOVLIG !!!
Staten skal bare ha sin del av korrupsjonen !
Eksempler er det nok av ! Ta en kikk på OSE !
Innlegg av: oljepris (05.04.12 07:04 ), lest 3947 ganger
Ticker: NORGE

RE^1: KORRUPSJON I NORGE

Folk tar mediene med en klype salt

Publisert: 05.04.2012 06:51:11 Del

Bare 14 prosent av publikum har stor tiltro til norske medier.


Aftenposten, Dagens Næringsliv (DN) og Finansavisen (FA) (E.Storm/StockLink.no)Bergen (NTB): Bare 14 prosent av publikum har stor tiltro til norske medier, mens 43 prosent av norske journalister har det samme. Svenskene er aller mest skeptiske i Skandinavia.

Ifølge en undersøkelse fra Nordiske Mediedager sier hele 44 prosent av vårt nabofolk at de har mindre eller ingen tiltro til svenske medier, mens 2 prosent har stor tiltro. I Danmark har 8 prosent av seerne, lytterne og leserne stor tro på det mediene publiserer.

Publikum i de tre nordiske landene har i det store og hele større tro på radio og TV enn trykte medier.

For journalister er dette motsatt, de tror mest på det som står i avisene. Begge grupper er temmelig skeptiske til nettmediene. (©NTB)KILDE: NORSK TELEGRAM BYRÅ
Innlegg av: oljepris (16.05.12 07:58 ), lest 3880 ganger
Ticker: NORGE

RE^1: KORRUPSJON I NORGE

Tiltalt for ulovlig innsidehandel med obligasjoner

Publisert: 16.05.2012 07:34:38 More Sharing ServicesDel

Geir Atle Sjøberg er tiltalt for ulovlig ha kjøpt obligasjoner.


Aker Drilling-sjefen Geir Atle Sjøberg når selskapet noteres på Oslo Børs. (E. Storm/StockLink iMarkedet)


Tidligere Aker Drilling-sjefen Geir Atle Sjøberg må møte i Stavanger tingrett etter å ha tilstått ulovlig innsidehandel med obligasjoner. Det melder DN i dag.

Sjøberg kjøpte obligasjoner i Aker Drilling for én million kroner like før Transocean kjøpt Aker Drilling. Sjøberg trodde handel i obligasjoner falt utenfor innsidebestemmelsene, men innrømmer at han tok feil.

- Jeg la feilaktig til grunn at kjøp av obligasjoner falt utenfor innsidehandelforbudet. Detter er en alvorlig sak, den er alvorlig for meg, det er en flau sak. Men det har vært full åpenhet fra min side om dette hele veien, jeg har samarbeidet med Finanstilsynet og Økokrim, sier Sjøberg til avisen.

Sjøberg har ikke solgt obligasjonen og sitter på en urealisert gevinst på omlag 50.000 kroner.
Innlegg av: nemesiso (04.10.12 13:41 ), lest 3674 ganger
Ticker: NORGE

RE^1: KORRUPSJON I NORGE

Det er vel heller ingen som seriøst tror at Norge er noe bedre enn andre i olje-klassen?
Innlegg av: oljepris (28.10.12 12:02 ), lest 3649 ganger
Ticker: NORGE

RE^1: KORRUPSJON I NORGE

Oslo (NTB-Pål Lenschow Mathisen): Investor Arne Fredly må svare i retten for lovligheten av å ha solgt aksjer han ennå ikke hadde i seismikkselskapet RXT (såkalt shortsalg). Saken kommer opp i Oslo tingrett mandag

Det er staten ved Finanstilsynet som har gått til sivilt søksmål mot Fredlys selskap Atlas Capital Management. Tilsynet har ilagt selskapet såkalt vinningsavståelse – det vil si at det de mener er ulovlig fortjeneste, skal tilbakebetales til statskassen.

Våren 2010 ble det gjennomført en finansiell restrukturering i det børsnoterte selskapet Reservoir Exploration Technology ASA (RXT). Restruktureringen omfattet emisjon av aksjer gjennom kontantemisjon og konvertering av obligasjonsgjeld.

Mellom 13. og 23. april oppsto det store og vedvarende leveringsproblemer i forbindelse med aksjehandel i RXT. Det gjorde at Finanstilsynet satte i gang undersøkelser av transaksjonene.

Krever 5,5 millioner tilbake
Etterforskningen av handlene avdekket at leveringsproblemene i stor grad skyldtes at en rekke investorer begynte å selge RXT-aksjer som de ventet levert i forbindelse med emisjonen, men som de ikke hadde mottatt ennå. Handlene skjedde før aksjene var registrert i Foretaksregisteret, før prospektet var godkjent og før aksjene faktisk var levert på investorens konto hos Verdipapirsentralen (VPS).

Finanstilsynet mener investorene fortsatte sine «raid» til tross for at de forsto eller burde forstått at de med stor sannsynlighet ikke kunne levere aksjene til rett tid.

Det største enkeltkravet, 5,5 millioner kroner, ble rettet mot Fredly. Han var én av 20 investorer som tegnet aksjer i RXT-emisjonen, men solgte aksjene videre. Gevinsten av dette salget tilsvarer det beløpet Finanstilsynet nå krever.

– Grunnløst søksmål
Moldenseren, med bostedsadresse i Monaco, avfeier søksmålet fra Finanstilsynet som oppkonstruert og en svertekampanje mot ham.

– Dette er et grunnløst, sivilt søksmål. Jeg kunne selvsagt valgt å etterkomme kravet for å bli ferdig med saken, men for meg er dette et spørsmål om rett og galt, sier Fredly.

Finanstilsynet opplyser at de seks øvrige investorene som handlet «udekket short» i RXT – altså at de solgte aksjer de ikke hadde ennå, men som de skulle få senere – har valgt å betale kravet tilsynet har rettet mot dem. Udekket shortsalg er ulovlig i Norge.

Udekket salg i stor stil
Oslo Børs fikk for alvor oppleve udekket shortsalg i forbindelse med kriseemisjonen i Tandberg Data våren 2008. I løpet av uken før alle de nye aksjene ble tilgjengelig i Verdipapirsentralen, VPS, for handel, ble det omsatt mange ganger flere aksjer enn det som var registrert og tilgjengelig.

Det var flere eksempler på mistenkelige transaksjoner. Bare 7. april 2008 ble det omsatt 303 millioner Tandberg-aksjer, mer enn seks ganger flere enn det totale antall aksjer i selskapet på det tidspunktet.

Manipulerer kursen
Disse formene for shortsalg har den effekten at de kan føre til at aksjen som rammes faller – ikke nødvendigvis mer, men mye raskere enn den ellers ville gjort. Det er altså en måte å manipulere aksjekursen på.

Det er mulig å posisjonere seg for dette, ved for eksempel også å shortselge aksjer man har lånt. Dette er et vanlig shortsalg – i motsetning til udekket – og er helt lovlig. Dersom aksjekursen faller, vil et slikt shortsalg gi gevinst.

Udekket shortsalg vil kunne fremskynde fallet, og gevinsten kan da også komme tilsvarende mye raskere for det antallet aksjer eller posisjoner man sitter med helt lovlig.

Hvis man tror aksjen skal opp igjen, kan man også få en gevinst ved kjøpe aksjen etter at shorten har hatt sin effekt og kursen er kjørt ned. (©NTB)

KILDE: NORSK TELEGRAM BYRÅ
Innlegg av: HPR2012 (28.10.12 12:30 ), lest 3636 ganger
Ticker: NORGE
Endret: 28.10.12 18:00

RE^1: KORRUPSJON I NORGE

Så det er faktisk straffbart å drive med korrupsjon?:)

En får _ikke_ det inntrykket etter alle korrupsjonsskandalene i regjeringspartiene.

Stortingspolitikerne har til og med vha grunnloven egen klausul som gjør at dem ikke kan straffes. Sykt sykt sykt!!.

Jævla korrupte drittsekkene som stjeler penger fra skattebetalerne og leker/ødsler med pengene som om det var deres egen private formue, burde vært stengt inne for livstid.
Mye verre en 6mill som den "lille" korrupsjonsskandalen i private statlige selskapet der ts.

Innlegg av: mulla (28.10.12 18:38 ), lest 3529 ganger
Ticker: NORGE

RE^1: KORRUPSJON I NORGE

Hva er det dere maser etter, vi som følger med vet at vi lever i en banan republikk.
Innlegg av: Pete (28.10.12 20:22 ), lest 3511 ganger
Ticker: NORGE
Endret: 28.10.12 20:25

RE^1: KORRUPSJON I NORGE

"Siv Jensen gjør et desperat forsøk på å flytte fokuset på korrupsjon vekk fra eget parti og over på AP. Jeg er enig med henne i påstandene om mine korrupte partifeller i AP, men jeg forstår enda mindre hvorfor hun ikke foretar seg noe for å bringe det til opphør(?)! I motsetning til meg, som bare er en pygmé i arbeiderpartiet, er tross alt Siv Jensen ansatt av folket på Stortinget og er med det regjeringens overordnede. Hun har, som leder i eget parti og som opposisjonspolitiker på Stortinget, makt til å avskaffe korrupsjonen i regjeringen, arbeiderpartifolk i offentlig forvaltning og ikke minst i eget parti, dersom hun ønsker det.
Et betimelig spørsmål som nå reiser seg er, hva er det hun egentlig vil? Irritere folk og vinne stemmer eller ta samfunnsansvar?"

"Så vidt jeg kan forstå så er det bare Senterpartiet som må svare for korrupsjonspåstandene vedrørende pengegavene fra Eidsiva Energi AS og Troms Kraft AS. Det faktum at Tormod Hermansen AP var styreleder i Eidsiva Energi på det tidspunktet som pengene til SP ble avtalt i 2008 ser ikke ut til å bety så mye for Stortingets Kontrollkomité. Hans bror Robert Hermansen var styreleder i 2008, og han er det fremdeles i Troms Kraft AS. Til tross for at den samme Robert Hermansen(AP) er siktet av Økokrim for korrupsjon i Store Norske AS, så ser det vitterlig ikke ut til at dette heller ikke bekymrer Stortingets Kontrollkomité nevneverdig."

"Om ikke det er nok så har faktisk media skrevet at Odd Roger Enoksen (SP) er styreleder i Troms Kraft AS. Ingen har rettet feilen, ikke engang han selv? Med andre ord ser det ut til at SP tar på seg skylda for både AP og SP. Jeg trodde Stortinget skulle avdekke sannheten ikke skjule den, slik denne saken er gjenstand for."

......

"Visste dere at folkehelseinstituttet, der søsteren til Jens Stoltenberg, Camilla Stoltenberg, er divisjonsdirektør, eier 37% av et konsulent/rådgivingsfirma IC Particles AS organisasjons nr: 988 635 723?. Dette selskapet er et privat aksjeselskap som ble stiftet i 2005 eiet 37 % av Folkehelseinstituttet som igjen er 100% eiet av Helse og Omsorgsdepartementet som svarer til Stortinget. Jeg minner om at det også er vaksiner Jens Stoltenberg bidrar med i fattige land og hvem tjener penger på det?"

"Ironisk nok er det altså den norske Statsministerens kone, som ble oppnevnt i Statsråd til direktør i UD med ansvar for EU, som fikk ansvar for å disponere EØS midler mot korrupsjon i EU – land."

Skrevet av en AP politiker oktober 26, 2010
.

Kilde:
http://anitahorn.vgb.no/2010/10/26/stortingspolitikerne-tisser-i-buksa-og-skylder-pa-hverandre/
Innlegg av: mulla (28.10.12 22:54 ), lest 3470 ganger
Ticker: NORGE

RE^1: KORRUPSJON I NORGE

Ser at det har meldt seg en korrupt politiker på tråden etter/mellom meg.
Har dere tid til å skrive her, trodde dere var opptatt med å finne styre verv til kompiser.
Innlegg av: oljepris (06.12.12 07:10 ), lest 3407 ganger
Ticker: NORGE

RE^1: KORRUPSJON I NORGE

Berlin (NTB-DPA-AFP): Norge må nøye seg med sjuendeplass på Transparency Internationals liste over verdens minst korrupte land. Danmark, Finland og New Zealand troner øverst, mens Afghanistan, Nord-Korea og Somalia ligger på bunn.

Norge er dårligst i Skandinavia, siden Sverige ligger på fjerdeplass. I Norden er det bare islendingene som oppfattes som mer korrupte enn oss, med en 11. plass på listen i årsrapporten som korrupsjonsjegerne i Transparency International (TI) la fram onsdag.

Listen er basert på spørreundersøkelser om hvordan oppfatningene av korrupsjon i offentlig sektor er i de ulike landene.

I fjor lå Norge på sjetteplass på TI-listen, etter å ha klatret fra tiendeplassen som ble gitt i 2010. På en skala der 0 står for total korrupsjon og 100 for fullstendig korrupsjonsfrihet, får Norge i år indekstallet 85 – mot 90 for de tre vinnerlandene og 8 for de tre på bunnen.

Smøring og bestikkelser har slått dype røtter i verdensøkonomien. To tredeler av verdens nasjoner må beskrives som svært korrupte, heter det i rapporten.

– Voksende protester mot korrupte regjeringer tvang ledere i flere land til å gå av i fjor, påpeker TI. – Men når støvet legger seg, blir det klart at omfanget av bestikkelser, maktmisbruk og hemmelig samrøre fortsatt er svært stort i mange land, skriver Transparency videre. (©NTB)

Innlegg av: oljepris (06.01.13 16:54 ), lest 3291 ganger
Ticker: NORGE

RE^1: KORRUPSJON I NORGE


Mediene kan misbrukes av aktører med kriminelle hensikter

Medienes jakt på en god historie kan ha bidratt til brudd på verdipapirloven, mener Økokrim og ber pressen gå i seg selv.

Bente Bjørndal

Publisert: 06.01.2013 - 09:28 Oppdatert: 06.01.2013 - 10:57

inShare.


Share on emailShare on print


- Vi håper noen av avgjørelsene har bidratt til økt oppmerksomhet fra media for hvordan de kan misbrukes av aktører med kriminelle hensikter. Mediene er på jakt etter gode historier og i den jakten blir dere egnede verktøy, sier førstestatsadvokat Hans Christian Koss i Økokrim til DN.no. Han er leder for verdipapirteamet hos Økokrim.
Viktig avklaring
Koss trekker spesielt frem saken mot investoren Inge Sørensen som ble dømt for markedsmanipulasjon. Ifølge dommen skal han ha gitt en journalist i DN.no tilgang til et brev som ga inntrykk av at det var opprør blant obligasjonseierne i DNO. Nyhetssaken om opprøret bidro til at aksjekursen falt kraftig den påfølgende handelsdagen. Sørensen oppfordret i forkant en investorvenn til å shorte DNO-aksjer.

- Lagmannsretten la til grunn at kunnskap om en kommende markedsmanipulasjon kan være innsideinformasjon, sier Koss. Han trekker spesielt frem at kunnskap om feilinformasjon også kan være innsideinformasjon.

- Det var en viktig avklaring, sier Økokrims mann.

Feilslått
Petter Gottschalk er professor i ledelse ved Handelshøyskolen BI. Som forsker på hvitsnippkriminalitet er han ikke overrasket over at kriminelle forsøker å bruke pressen for å oppnå en fortjeneste i aksjemarkedet.

- Hvis aksjekurser ikke stiger er det et nullsumspill. Hvis du skal gjøre raske penger må du enten vite noe som ikke andre vet eller spre et rykte som ikke er sant. Det er de to tingene som påvirker aksjekursen, sier Gottschalk. Likevel tror han ikke norsk presse er noe stadig verktøy for kriminelle.

- Generelt er det sånn at media må passe seg for sine kilder og triangulere informasjonen gjennom å sjekke forskjellige steder. Det er norske medier nøye på. Dette er en advarsel som ville passet bedre til media i andre land hvor det er mer søppeljournalistikk. Norge er i særstilling. Dessuten er aviser som Dagens Næringsliv og Finansavisen gode på selv å ha kunnskap om ting, parerer professoren.

For Koss og hans kolleger som jobber med etterforskning og straffeforfølging av innsidehandel og andre brudd på verdipapirhandelloven, har det vært nok å ta seg til i 2012.

- Det har vært et aktivt år hvor vi har fått viktige dommer både hva gjelder endel juridiske avklaringer og hvor domstolene har domfelt basert på store og utfordrende bevisbilder, sier Koss.

forts....
Innlegg av: oljepris (06.01.13 16:54 ), lest 3301 ganger
Ticker: NORGE

RE^2: KORRUPSJON I NORGE

Han trekker frem saken mot far og sønn Gulbrandsen som begge var tiltalt for å ha solgt seg ned i DNO-aksjen i forkant av en negativ artikkel om selskapets rettigheter til oljeressurser i Nord-Irak. Saken havnet i Høyesterett for å avklare om det var et krav for domfellelse at informasjonen de tiltalte satt på var egnet til å bevege aksjen «merkbart» for at det skulle regnes som misbruk av innsideinformasjon.

Økokrim nådde frem med sin tolkning, og den opprinnelige frifinnelsen fra tingretten ble opphevet.

Mer enn idioter
Selv om Økokrim siden opprettelsen av et eget verdipapirteam i 2000 stadig oppnår domfellelser i innsidesaker, råder det fortsatt en myte om at det bare er idiotene som blir tatt.

Denne oppfattelsen er verdipapirteamets leder opptatt av å få hull på.

- Jeg tror vi er på god vei til å oppklare selv de mest profesjonelt og best organisert kriminelle handlingene, sier han.

Koss mener årets dommer mot Eltek-gründer Alain Angelil, Acta-høvding Fred Ingebrigtsen og den tidligere Pareto-megleren Per-Robert Jacobsen, som riktignok ennå ikke er rettskraftige, viser at også kompliserte saker ender med straff.

- Vi mener at disse sakene viser at vi evner å få domfellelse selv når sentrale, profesjonelle og kunnskapsrike aktører anvender utspekulerte måter til å skjule sin kriminalitet, sier en offensiv førstestatsadvokat før han legger til:


Les også


DNO-investor fikk fengsel - varsler anke

08.02.2012 - 09:28
- Gjennom rettspraksis og etterforskningen får vi stadig nye avklaringer og bygger ny kompetanse. Men den utviklingen må fortsette videre, sier Hans Christian Koss.

Gikk på en smell
Men det er ikke alle juridiske avklaringer det siste året som har gått i Økokrims favør. Den profilerte Skagenfond-forvalteren Kristian Falnes ble frikjent for brudd på taushetsplikten både i tingretten og i lagmannsretten. Økokrim anket saken videre til Høyesterett fordi den mente lovanvendelsen var feil. Men i mai snudde landets øverste rett tommelen ned for Økokrims tolkning. Falnes gjorde altså det rette da han informerte ledelsen i Q-Free om sin mistanke om at konkurrenten Kapsch forsøkte å kjøpe en firedel av selskapet på billigsalg etter å ha drevet kursmanipulasjon.

Fotfølger markedet
Nå på nyåret skal teamet hans ansette en ny spesialetterforsker, og i annonseteksten søkes det spesielt etter en person med erfaring som megler eller analytiker i et meglerhus.

- Vi vil fortsatt prioritere å ta de større, sentrale og profesjonelle aktørene, sier Koss, men legger til at man samtidig tar konsekvensen av at markedet nå vrir seg bort fra ren aksjehandel og over til handler med derivater og obligasjoner.

- Vi vil derfor ha en særlig oppmerksomhet mot derivatmarkedet og obligasjonsmarkedet fremover, opplyser han.

Les også: DNO-investor fikk fengsel - varsler anke

Falnes frifunnet i Q-Free-saken: - En lettelse å legge dette bak seg

- Skuffet over dommen
Innlegg av: girmegikke3 (18.05.13 20:51 ), lest 2996 ganger
Ticker: NORGE

RE^1: KORRUPSJON I NORGE

AP og Jens har gjordt Norge til nord europas mest korrupte land
Innlegg av: Mulla2 (18.05.13 21:16 ), lest 3014 ganger
Ticker: NORGE

RE^1: KORRUPSJON I NORGE

Korrupsjon er tillat i Norge, men det må skje åpenlyst. Stikkord her er AP& og LO. NHO og Kapitalistene tar seg av Høyre siden.

Disse kapitalistene er som de fremstår veldig gnitne. Dette er årsaken til at bla. Frp klager på LOs bie drag til venstresiden.

Norge er i så måte ett råttent land.
Innlegg av: Glenn-Trygve (19.05.13 01:09 ), lest 2923 ganger
Ticker: NORGE

RE^2: KORRUPSJON I NORGE

Makan til flauere fremvisning av et styremøte som Statoils generalforsamling på Forus tirsdag. Mens representantene fra Beaver Lake Cre var til stede, ble lokalene undersøkt fra inspektørene fra ESA.

At Helge Lund og styret i Statoil kjører igang oljesand i Alberta og forurenser grunnvannet til indianerstammene som siden 1876 har hatt en lovfestet rett til å drive jakt, fiske og hogst i områdene, er en skam for Norge.

Nordmenn tar ikke hensyn til natur, kultur, urbefolkninger eller noe som er bra for verden. Bare prat rund baut.

handelspartnere nekter å bruke oljen. EU har regnet ut at bensin fra oljesand er 23 prosent mer forurensende enn annen bensin, og man vil forvente at handelspartnere nekter å bruke oljen som kommer fra Alberta grunnet sine ødeleggelser.

Vet dere at Canada har trukket seg fra forpliktelsene i Kyotoavtalen som følge av forpliktelsene overfor Statoil?

Dette er en skam for menneskeheten generelt, og for menneskene i Norge spesielt.

Kast Helge på gata, der han hører hjemme!


GT


Innlegg av: Glenn-Trygve (02.06.13 11:55 ), lest 2742 ganger
Ticker: NORGE

RE^3: KORRUPSJON I NORGE

Skal Norge ha en microskopisk sjanse til ikke å være et grønt blad på et rottent tre, så må vi ned i kostnadsnivå.

I tillegg til den skade Statoil påfører verden ved å dra ytterligere verdier ifra fattige land til rike Norge, så øker oljesektoren kostnadene oppover i fastlandsnorge.

Det er alltid morsomt å være med på en fest, men noen betaler, noen må rydde opp og reparere skadene og de fleste ligger uttørket og utslåtte i minst like lang tid som festen pågikk.

Mens Europa forsøker å reparere nedgangen og underskuddene i budsjettene med å stoppe forbruket i land som hadde overskudd og der krisen skapte problemer for landene...og ikke landene som skapte krisen. På samme måte som de feilslått nå forsøker å rette på dette i land som sitter i gjeld i Euro med lavere aktivitet i landene, så omvendt påfører Statoil et overskudd til Norge uten en varig realøkonomisk inntekt. Dette gjør at hele fastlandets næringer som ikke er oljerelaterte avvikles grunnet det høye kostnadsnivået. Arbeidsledigheten vil eksplodere, pensjons og helsekostnadene eksplodere, et stort antall gjeldsoffer produseres grunnet kollaps i det private eiendomsmarkedet.

Når sistemann glemmer overnevnet, så skjer det!

Da kan alle etter mitt syn takke Helge Lund og styrene i Statoil, samt politikere uten kompetanse.


GT
Innlegg av: oljepris (03.12.13 18:53 ), lest 2396 ganger
Ticker: NORGE

RE^1: KORRUPSJON I NORGEMer korrupsjon i Norge


enn i resten av Skandinavia
Samtidig er de skandinaviske landene best i verden, viser undersøkelse.
Nyheter
E24
Publisert: 03.12.2013 06:43, Oppdatert: 03.12.2013 06:43


ANNONSE
Annonser fra Google

Finn beste forsikring her
Nå er det veldig enkelt å hente inn anbud på forsikring. Prøv selv her.

forsikringsselskap.org/Forsikring

LED Lys&Pærer - Kun 39,-
Alle Typer Lys & Pærer - Få De Her! Gratis Frakt og De Beste Priser

MiniInTheBox.com/LedPaerer

Knallpris på Tredemøller
Tredemøller av høy kvalitet. Til Markedets beste priser. Se her!

Sportsmaster.no/Tredemolle


Danmark og New Zealand har minst korrupsjon i offentlig sektor, i verden, ifølge gjennomgangen til Transparency International. Begge landene får 91 av 100 mulige poeng.


Norge ligger ikke så langt bak, med en femte plass i verden og en score på 86 poeng. Det er to plasser og et poeng bedre sammenlignet med året før.
Transparency-rapportenÅrets indeks rangerer 177 lands korrupsjon i offentlig sektor.

Indeksen er basert på 13 undersøkelser som dekker faglige vurderinger og synspunkter av forretningsfolk.
Indeksen er basert på en kombinasjon av spørreundersøkelse og rapporter om korrupsjon.

Samtidig er dette bak de fleste av landene vi ofte sammenligner oss med. Sverige og Finland har tredjeplassen med en score på 89.

To tredjedeler av de 177 landene som er vurdert har en score på under 50 poeng.

- Indeksen viser at alle land fremdeles har utfordringer knyttet til korrupsjon på alle nivåer innen offentlig forvaltning, enten der er lokale godkjennelser eller utøvelse av lover og reguleringer, sier Huguette Labelle, styreleder for Transparency International i en melding.

De verste landene ifølge indeksen er Afghanistans, Nord-Korea og Somalia.


Hellas er rangert på bunn i Vest-Europa med en score på 40 poeng.
Innlegg av: oljepris (26.02.14 07:58 ), lest 2199 ganger
Ticker: NORGE

RE^1: KORRUPSJON I NORGE

http://www.tv2.no/2014/02/26/nyheter/innenriks/5359553#.Uw2QJvl5O4I

Jeg tror det kommer flere korrupsjonsavsløringer
Tidligere leder i Økokrim Erlend Grimstad mener vi må venne oss til korrupsjonsavsløringer også i Norge.


Ragne
Riise
Onsdag 26. februar 2014, kl. 06:40
Share on facebookShare on twitterShare on google_plusone_shareShare on emailMore Sharing Services2


Tirsdag ble det kjent at Økokrim har siktet Kongsberg Gruppen for korrupsjon i forbindelse med leveranser til Romania.

– Saken dreier seg om salg og leveranse av kommunikasjonsutstyr til rumenske myndigheter, sa Kongsberg Gruppens konsernsjef Walter Qvam under en pressekonferanse tirsdag.

UNDER HARDT PRESS: Styreleder i Kongsberg Gruppen Finn Jebsen (t.v) og konsernsjef Walter Qvam. Foto: TV 2
UNDER HARDT PRESS: Styreleder i Kongsberg Gruppen Finn Jebsen (t.v) og konsernsjef Walter Qvam. Foto: TV 2
Må venne oss til avsløringer
– Bare i Europa har vi hatt noen gigantiske korrupsjonsavsløringer, som kanskje ikke har gått helt innover oss nordmenn, sier tidligere sjef i Økokrim Erlend Grimstad til TV 2.

Han mener at vi må venne oss til slike avsløringer, også her i Norge.

– Jeg tror det kommer flere, dessverre, sier Grimstad.

Naive i Norge
Grimstad jobber i dag som rådgiver for næringslivet i korrupsjonssaker.

– Jeg tror deler av næringslivet er litt naive, vi tror at det ikke rammer oss, og at risikoen er så stor der ute.

Han er klar på at det er toppene sitt ansvar å forhindre korrupsjon.

– Det viktigste er tonene på toppen, hva styret etterspør av informasjon, hvordan selskapets ledelse bygger en kultur for å motvirke korrupsjon og at man kjenner sine partnere internasjonalt, sier Grimstad.
Innlegg av: Mulla2 (26.02.14 08:56 ), lest 2157 ganger
Ticker: NORGE

RE^1: KORRUPSJON I NORGE

Nå sliter vi her i landet.
For det første har vi store problemer med korrupsjon. Og nå ser vi begynnelsen på en for landet ødeleggende maktkamp mellom H&V siden i norsk politikk.

Olje fondet trekker seg ut av tobakkindustrien. Vell og bra, men blir det denne industrien mindre attraktiv av den grunn.
Det som skjer er at usunn kapital får innpass. Vi mister muligheten til å sette krav til seriøs markedføring av tobakk i den tredje verden.
Nå er det siste utspille fra venstresiden oljefondet ut av kullkraft.
Tror det var 25.2 14. at Norge åpnet en ny kullgruve på Svalbard.

Har dette noe med miljøpolitikk å gjør, svaret er nei. Her bruker sosialistene alle midler for å splitte KRF og Venstre sitt samarbeid med H og FRP. For på den måten kan de lage kaos i landet, noe som vil være utslettende for høyre siden.

Her har jo KRF og Venstre gått høyt på banen om deres ærgjerrighet hva miljø angår.

Dette handler ikke om miljø, det er det sviende nederlaget som sosialistene opplever etter valgnederlaget.
Vi snakker om måten andre land fører interne maktkamper på, her er vi ikke et hår bedre.
Norge er en verdenens ledene banan republikk.
Innlegg av: oljepris (31.07.15 08:01 ), lest 1210 ganger
Ticker: NORGE

RE^1: KORRUPSJON I NORGE

– Alt annet likt er det negativt for DNO
Kaoset i Nord-Irak rykker stadig nærmere DNO.

Artikkel av: Helene Kleppe (Hegnar.no - 31.7.15 06:28)

0
Se aksjeticker:DNO


Relaterte artikler

Oljerally på børsen - men én riggaksje fikk juling

Produksjonsoppdatering fra DNO

Oljeeksportnyheter fra KRG i Irak

Stig Myrseth: Disse aksjene kan doble seg

Torsdag informerte DNO om produksjonen og fremtidsutsiktene for Tawke-feltet etter at deler av rørledningen Kirkuk-Ceyhan ble ødelagt mandag. Meldingen sendte DNO-aksjen opp over fem prosent til en sluttnotering på 8,225 kroner.

– Alt annet likt er det negativt for DNO at rørledningen er sprengt og ute av drift. Provinsen Sirnak er helt på grensen til Tawke-feltet. Den geopolitiske risikoen har svingt fra ille til verre i løpet av kort tid, sier Swedbanks analytiker Teodor Sveen-Nilsen til Dagens Næringsliv.

– Aksjekursen har vært svak de siste dagene, slik at det er en reaksjon på det. For det andre skyldes det at operasjonene går bra. For det tredje fordi selskapet nå vil selge mer olje lokalt, sier Sveen-Nilsen.
Innlegg av: oljepris (26.10.15 06:56 ), lest 1036 ganger
Ticker: NORGE

RE^1: KORRUPSJON I NORGE

http://www.dagbladet.no/2015/10/26/nyheter/innenriks/politikk/aksjonerregisteret/41662272/