Det nye forumet finner du her

Tilbake til: Eiendom
Innlegg av: livecnn (05.03.18 14:21 ), lest 1660 ganger
Endret: 09.03.18 12:07

-- Boligprisene stiger raskere enn ekspertene trodde

Boligprisene steg 1,1 prosent
Boligprisene steg 1,1 prosent i løpet av februar. Det er litt mer enn det som er vanlig prisvekst denne måneden. Ekspertene mener nedturen i boligmarkedet kan være over.

Boligprisene steg mer enn det som er vanlig i februar måned. Det viser ferske tall for prisutviklingen for brukte boliger fra Eiendom Norge.

– Tallene viser at vi bryter med den trenden som vi har opplevd i løpet av 2017, sier adm.dir. Christian Dreyer i Eiendom Norge.

Februartallene viser at prisene på brukte boliger steg 0,4 prosent mer enn det som er vanlig for måneden, med en oppgang i kvadratmeterprisene på 1,1 prosent sammenlignet med prisene i januar.

Det ble solgt 6.268 boliger i Norge i løpet av måneden. Det er litt mer enn det som er vanlig. Samtidig ble det lagt ut færre boliger for salg enn det som er normalt for måneden.

Særlig i hovedstaden har aktivitetsnivået tatt seg kraftig opp. Det er hittil i år blitt solgt 10 prosent flere boliger i Oslo sammenlignet med i fjor.

Av byene hadde Kristiansand den sterkeste utviklingen med en oppgang i prisene på 2,1 prosent. I Oslo steg prisene 1,4 prosent. Svakest prisvekst hadde Trondheim med 0,1 prosent.

I Bergen steg prisene med 0,5 prosent, mens i Stavangerområdet økte prisene i underkant av to prosent.

DNB: – Bunnen kan være nådd
Sjeføkonom Kjersti Haugland I DNB Markets sier til NRK at det faktum at boligprisene stiger igjen mer enn trendveksten kan være et tegn på at bunnen er nådd for denne gang.

– I så fall kom omslaget raskere enn det vi hadde sett for oss, noe som øker sannsynligheten for at rentene stiger allerede i år, sier hun.

På forhånd ventet DNB at prisene ville utvikle seg svakere enn trendveksten.

Også Nordea Markets skriver i en markedsoppdatering at tallene tyder på at nedturen i boligmarkedet kan være over.

– Man skal være forsiktig med å lese for mye inn i ett tall, men dagens statistikk tyder på at nedturen i det norske boligmarkedet snart er historie, sier sjefanalytiker Erik Bruce.NrK