Det nye forumet finner du her

Tilbake til: Shipping
Innlegg av: Longsitinbulk (09.02.18 14:21 ), lest 646 ganger
Ticker: GOGL
Endret: 09.02.18 14:46

RE^1: GOGL- Vi kjøper selvsagt Gogl på 62kr-raten stiger

Ingen har sagt at bull markedet er inntakt, jeg har selv påpekt og tror at børsene i beste fall vil gå sidelengs og begrunner det enkelt og greit med stigende lange renter.
Så kan man alltids diskutere om man bør være i et slikt marked, eller slippe alt en har i hendene.
En nøkkel til suksess i et slikt marked er å inneha evnen til å bevege seg og ikke bare sitte passiv som i et bull marked.
Men for all del Veblen, denne herjingen med Europabørsene husker jeg jo godt fra forrige nedsmeltning 2008, der mønsteret var opp i Europa fra start og så falt det som faan når Usa åpnet, Europa og Usa i utakt annenhver dag noe som gjør det hele meget vanskelig.
I kveld forunder det meg ikke om usa går på en pen oppgang.

Selv har jeg et fåtall med aksjer på hendene og det er bulk, brorparten av pengene ligger short i indekser og vix derivater og en god neve cash.

Det er stor forskjell på en aksje som Gogl som prises på høye forventninger om en kraftig reward og rater på mangfoldige 10-k-
og F.eks en under priset aksje som Sbulk som ikke har beveget seg på 1,5 år på tross av at reelle verdier har steget kraftig og selskapet har markedets laveste break.

Gogl er dyr har jeg påpekt inn i det uendelige under oppturen, det er ikke Songa bulk, de kan slakte selskapet nå og aksjonnærene tjener 40-50%
skulle Gogl gjøre det samme ville aksjonærene tapt 20-30%.

Et 3 moment er at nå har Usa falt 10% allerede og Oslo 7,5%- med en slik inntjening oljeselskapene har nå, er det f.eks begrenset hvor mye et selskap som Statoil kan falle.

Det værste er trolig allerede over og de som klarer å se i gjennom støyen kan nå gjøre gode kjøp, men man må jo vite hva man handler da og at kursene kan forsvares.
Dekker selv short possisjoner i indekser i dag og gjør det samme i Amerika i kveld.