Det nye forumet finner du her

Tilbake til: Industri
Innlegg av: FelixAnton (05.10.17 22:04 ), lest 8949 ganger
Ticker: HYARD

Havyard - diverse nyheter

Fra Sysla Maritime sitt nyhetsbrev i dag;

For tre år siden fikk Havyard sin første kontrakt i Brasil. Nå er det første av de fire skipene døpt.

På grunn av store havdyp utenfor kysten av Brasil kreves det mer utstyr, bøyer og anker på dekk enn hva som er vanlig i Nordsjøen. De tradisjonelle skipene på 18 meter blir for små.

Dermed har Havyard utviklet et eget design, 843, som er en ny type ankerhåndteringsfartøy tilpasset brasilianske forhold.

Seks skip til sammen
Høsten for tre år siden fikk Havyard sin første kontrakt på fire slike skip med utstyrspakker til Grupo CBO, som både er verftseier og det største offshorerederiet i Brasil.

Grupo CBO hadde avtale med Petrobas og skulle ha til sammen seks ankerhåndteringsbåter. I fjor bestilte dermed Grupo CBO ytterligere to 843-design.

Det første av de seks skipene «Bossa Nova» er ferdigstilt, og onsdag var det dåp ved verftet Oceana i byen Itajai. Til stede var gjester fra inn- og utland.

Direktør Edson Souki er svært fornøyd med prosjektet og ser frem til å få skipet i arbeid så raskt som mulig, ifølge en melding fra Havyard. Også verftsdirektør Paul Kempers fremhevet det gode samarbeidet som har vert mellom verftet og Havyard.

Skal testes i Rio
Båten går nå til Rio de Janeiro for å ta de siste tester. Havyard fikk tidligere i år milliardkontrakt på norske ferger.