Det nye forumet finner du her

Tilbake til: Farma og medisin
Innlegg av: rischioso (13.09.17 20:32 ), lest 6214 ganger
Ticker: BIOTEC
Endret: 14.09.17 13:31

Biotec - Behov for frisk kapital (EMI) nærmer seg raskt...


2 meldinger med et snev av positivitet over seg så tett på hverandre fra et selskap som Biotec Pharmacon - ja, du hørte riktig....

Legger vi så dette sammen med den mislykkede WB strategien hvor bare den nærmest evigvarende lanseringen har kostet flere titalls millioner og fortsatt går med betydelig underskudd og ikke minst vil gjøre det i lange tider fremover så lukter dette forberedelser på emisjon.

Cashburn fortsetter gjennom kvartal etter kvartal og kassa begynner naturlig nok som et resultat av akkurat det å bli slunken.

Jeg vil tro at emien planlegges satt på et tidspunkt hvor man tror på et kursløft (som de så elegant gjorde på 20nok i 2014) og det vil kunne feks være hvis refusjonssøknaden i UK gikk i igjennom.

Forskjellen fra 2014 og nå er at ledelsen ble fratatt retten til å kunne kjøre en rettet emi med trykking av nye aksjer opp til max 10% av eksisterende aksjebeholdning noe som tilsvarer rundt 45m/nok under siste GF i mai og må i så måte få flertall på et nytt GF eller EGF for å kunne gjøre det og det vil de få når de må, men fordelen er at da vil markedet kunne se den komme gjennom GF/EGF innkallingen alternativt referatet.

Slik det ser ut pr i dag så er det heller minimal sjanse for at NHS vil snu 180 grader og omgjøre vedtaket om avslag basert på anken som nå er til behandling.

Det betyr i så fall at selskapet vil sende inn en ny søknad som de selv meldte at de nå planlegger med modifisert dokumentasjonsunderlag og svaret på den vil da først kunne komme i løpet av 4-6mdr etter innsendelse og da har vi passert 4q-17 og er godt inne i 1q-18 hvor det også vil være helt nødvendig å få inn friske penger.

Mao, om den andre søknaden går igjennom så vil det uansett ta lang tid før man ser inntekter av betydning for WB og går den ikke igjennom for andre gang så vil caset WB bli skrinlagt eller man må skifte strategi (massemarkedet) som igjen vil kreve mye tid og ikke minst mange penger til markedsføring etc - så det eneste sikre er at emien kommer og det tidligst i 4q-17 og senest i 1q-18.

Dette er noe man må ta med i den samlede vurderingen om man har planer om å være posisjonert i dette papiret fremover nettopp fordi dette kommer på toppen av den vedvarende usikkerheten om og rundt det som skulle bli gamechangeren (WB) og som frem til nå ikke har vært annet enn en meget kostbar fiasko.