Det nye forumet finner du her

Tilbake til: Transport
Innlegg av: EricSimpsonjr (13.09.17 17:16 ), lest 8528 ganger
Ticker: NAS

NAS - Bjørn Kjos byr opp til tidenes shortinndekning

Folkens

I morgen tipper jeg vi våkner opp til en meget frisk åpning for Norwegian. Når Bjørn Kjos med selskap nå erter på seg hele markedet gjennom en børsmelding hvor de tilbyr seg å legge langt over 200 millioner kroner på bordet for flere aksjer, ja da er listen lagt.

Per dags dato er nærmere 13% av aksjekapitalen shortet, og hva skjer hvis Norwegian skulle stige 10% de første 10 minuttene i morgen?

Det er åpenbart at det har vært noe uro mellom EasyJet, Norwegian og Ryanair den siste tiden. Når det gikk opp for O'Leary at Norwegian valgte å alliere seg med EasyJet gikk det vel brått opp for Ryanairs leder at de sitter igjen som taperen. Ryktespredningen om konkurs i Norwegian var et simpelt forsøk fra Ryanair, nå blir de straffet.

Norwegian har en enorm mengde moderne fantastiske fly i bestilling, i disse tider må man nesten se på disse flyene som en råvare, en råvare som kan frakte mennesker effektivt og miljøvennlig over hele jordkloden. Ryanair mangler foreløpig denne råvaren. Jeg blir ikke forundret om Ryanair har gjort beregninger på effekten av et oppkjøp av Norwegian, uansett blir det raskt langt mer kostbart nå som Bjørn Kjos har bestemt seg for å fremprovosere en sterk verdistigning på egenhånd.

Simpson har selvfølgelig litt Norwegian i porteføljen sin også, det skulle da bare mangle om vi ikke opptrådte som nasjonalister.

Eric