Det nye forumet finner du her

Tilbake til: Olje og energi
Innlegg av: Geezer (06.09.17 20:02 ), lest 6254 ganger
Ticker: ATI
Endret: 06.09.17 21:07

Altai Resources, den nye norske favoritten i Canada?

For å ikke spore av alle QEC trådene med Altai diskusjonr, så åpner jeg en egen tråd der det lille nabo-selskapet i Quebec kan diskuteres fritt. Siste uke er aksjen opp ca 100%. Selv med den oppgangen fremstår selskapet som svært undervurdert.

Kort fortalt:
MCAP i dag ca 7,2 millioner CAD.
Underliggende verdier I form av cash: ca 5 millioner.
Utica acres: ca 200.000
Antall aksjer: 55 milioner
Kurs: $0,13 (CAD)

Det betyr at selskapets ca 200.000 acers i Quebec nå prises til ca 2,2 millioner CAD. Det gir en pris / acre på ca $10. Til sammenligning er QEC sine acres nå priset til ca $650. Arealene er ved siden av hverandre og ganske sammenlignbare, den største forskjellen er kanskje at Altai ikke har boret testbrønner på sitt området og arealet har dermed en større risiko for en eventuell kjøper.

Verdien på arealet til Altai ble regnskapsmessig skrevet ned til $1 etter at moratoriet ble innført i Quebec. Dette kan også skrives opp igjen dersom politiske føringer skulle tilsi at utvinning av gass er mulig. Selskapet har de siste årene vært mer eller mindre "sovende", dermed har kursen og omsetningen falt til et svært lavt nivå. Står vi foran et comeback her?

Vi som har fulgt caset i Quebec gjennom QEC er bull på at dette moratoriet nå erstattes med reguleringer som åpner for å utnytte egne gassressurser i staten. Dette medfører også økt interesse for selskaper som sitter med lete/utvinningsrettigheter i området. Altai er i mine øyne en potensiell oppkjøpskandidat i Quebec, et selskap som har alt å vinne på å bli kjøpt opp av en major O&G aktør.

Skal Altai sine arealer prises til samme pris som Questerre sine arealer så er oppsiden enorm. Ta frem kalkulatoren og regn selv.

OBS. aksjen er tidvis lite likvid, exit kan by på problemer.