Det nye forumet finner du her

Tilbake til: Farma og medisin
Innlegg av: nextmove (18.05.17 22:02 ), lest 11178 ganger
Ticker: PCIB
Endret: 18.05.17 22:29

PCIB: fimaVACC kan komme som en kaskade

I løpet av de neste seks ukene vil selskapet kunngjøre resultatet av vaksinestudien. Det kan altså skje i morgen eller en hvilken som helst dag innen utgangen av juni. Derfor kan det være grunn til å ha klart for seg hvilken strategi PCIB har for videre oppfølging så snart fase 1 er avslutta:

«Aim is to out-license the technology on non-/semi-exclusive basis»

“Opportunity to develop own therapeutic vaccination products”

I praksis tror jeg dette betyr at vi etter hvert vil se et antall avtaler med ulike farmaselskap; hvert av dem med sine vaksineprodukter som kan oppnå bedre virkning med bedre leveringsteknologi. Dessuten har altså PCIB signalisert at utvikling av egne vaksineprodukter kan bli aktuelt. Med andre ord kan vi i tida framover få oppleve en «kaskade» av nye vaksineprosjekter med bruk av PCI-teknologien. I dag har PCIB, innenfor området fimaVACC; «bare» samarbeidsavtale med norske Ultimovacs (som nylig har fått stor publisitet for utvikling av en terapeutisk vaksine mot prostatakreft).

Med referanse til Einarssons utsagn under Radforsk-podcast nr. 15 om at 75 prosent må regnes for å være en svært god responsrate for profylaktiske vaksiner, spurte jeg her om dagen Walday om samme prosent ville være et godt resultat for terapeutiske vaksiner. Svaret var tindrende klart: «75 % would be considered a very good therapeutic response rate for a cancer vaccine». Og på spørsmål om resultatet en oppnådde i preklinisk fase ville være «revolusjonerende» var svaret like klart: «A similar enhancement as seen in the preclinical studies would be considered extremely good».

Med andre ord; vi har ennå ikke sett begynnelsen.