Det nye forumet finner du her

Tilbake til: Finans
Innlegg av: Mr.Ocean (03.04.17 13:59 ), lest 4347 ganger
Ticker: JAEREN
Endret: 05.04.17 06:53

Jæren sparebank - Underpriset juvel, Fredly er inne.

Det er interessant å se at det ikke finnes en eneste tråd angående Jæren sparebank (tickerkode "jaeren") her inne på Hegnar online. Det er også svært lite skriverier i media angående banken. Aksjen er etter min mening kraftig underpriset, undervurdert og glemt - noe som skaper muligheter!
Dette har Fredly funnet ut av og er per i dag største private eier, se for øvrig artikkel under.

http://www.aftenbladet.no/lokalt/Monaco-milliardar-er-storst-i-jarbank-535354b.html

Fredly forteller i artikkelen at han har vært i konferanse med folka i Jæren sparebank og ble overbevist om at dette er en bank som drives godt og som fremstår billig. Han sier at han ikke kommer til å selge aksjene på lenge. Fredly kjøpte Jæren sparebank på ca 90kr opplyses det. Han sier han angrer på at han ikke kjøpte mer.

Vi så alle hva som skjedde i MING etter at Fredly omtalte aksjen på Hegnar TV. Den korrigerte opp til over pris-bok 1,0 (fra 0,6-0,7). Jæren sparebank får du nå til pris-bok 0,7. Kursen er i dag 118kr og bokførte verdier per Q4 169kr per egenkapitalbevis. Dersom aksjen skal stige til 1,0 i pris-bok slik MING gjorde må altså aksjen opp ca 45%. Her får du altså kjøpe 169kr i verdier til 118kr og i tillegg til dette bygges det bok fortløpende kvartal for kvartal. Bokverdien var 156kr i slutten av Q3. Altså boka steg fra 156 til 169kr iløpet av 1 kvartal. Ved utgangen av året vil boka lett overstige 200kr.

Inntektene er det heller ikke noe å si på! Banken satt igjen med et resultat på 139 mill etter skatt i 2016, og i Q4 alene hadde de et resultat etter skatt på over 40 mill. Bankens markedsverdi er ca 580 mill. Svært lavt priset med andre ord.

Utbytte? De betalte nylig 6kr aksjen, hvilket tilsvarer en yield på 5%, ikke dårlig det heller. Iløpet av et års tid kan en forvente økning også her.

Risiko? Banken har holdt seg helt unna offshore/shipping. Kundesegmentet er i stor grad privatkunder og kunder som driver med landbruk på Jæren og omegn. Vedr landbruk snakker vi stabile, sikre, statssubsidierte inntekter.

Her finner du Q4:
https://jaerensparebank.no/Investorinformasjon/rapporterogpresentasjoner

Jeg har tatt et lodd i banken sammen med Fredly ;)