Det nye forumet finner du her

Vennligst skriv inn kommentar på hva du mener er upassende og trykk send. Dersom kommentar ikke er nødvendig, vennligst trykk send direkte. E-post adressen brukes kun for å få kontakt med deg i forbindelse med advarselen.

E-post adressen er ikke gyldig. Vennligst legg inn på nytt.

KommentarE-post adresse:
Innlegg av: oddivar (21.05.18 17:50 ), lest 2585 ganger
Ticker: ELE
Endret: 21.05.18 17:53

RE^1: ELE - Kursutviklingen mm (5)

Det er selvfølgelig vanskelig å vite eksakt hvilke motiver, interesser og fremtidig handlingsmønstre ulike aktører her har, utover å optimalisere egen vinning. Det er et betydelig sakskompleks som styret har bedt aksjonærene ta stilling til og hvor beslutningsgrunnlaget for aksjonærene må bygge på en rekke antakelser. De mest sentrale spørsmålene som aksjonærene må tenke over og ta stilling til er:

1. Hvor attraktiv er JV dealen med Auplata sett i lys av alternative investeringer, herunder risikoprofil og verdivurderinger?

2. Selv om det er lagt opp til at JV-dealen er en opsjon med en viss fleksibilitet, hvilken innflytelse har aksjonærene på å påvirke utøvelsen av opsjonen, gitt evt. vedtak av finansieringsløsning.

3. Hvor attraktiv er finansieringsløsningen som er hovedsakelig knyttet opp til pkt 1., herunder størrelse, betingelser, utvanningspotensial, markedsabsorbsjon, innflytelse fra långiver, etc.

4. Størrelse på styrefullmakten som det bes om. Den er særdeles omfattende og langt over det som anbefalt / påkrevd av aksjeloven $11-8, del 3, samtidig som styret ber aksjonærene om å fravike aksjonærenes fortrinnsrett, ref. $11-4.

5. Tidspunktet for EGF vs. tidspunkt for ordinær gen.fors (29. juni). Hvorfor trenger man bla. å ta stilling på opsjonsprogrammet på EGF og ikke på selve ordinær gen.fors?